PDA

View Full Version : Thrustmaster t300gte issue Help!!!!!!!!!



Bluemoonie
08-05-2015, 07:06
Every time I join a multiplayer game (ps4) the thrustmaster t300gte kicks over anti clockwise a quarter turn for the full session. I have to remove and refit the USB cable for it to recalibrate by which time other racers are half way round on their first lap PLEASE HELP

IJOJOI
08-05-2015, 07:10
IIRC it's a known issue, at least on the T500RS
It should be fixed soon...

Bluemoonie
08-05-2015, 07:21
Thanks

Ruitjerru
08-05-2015, 11:19
I do have the same problem but luckily not every race.
We should expect a fix soon (I hope)

Rj1979
15-05-2015, 02:15
Hey pal, I had the exact same problem & it was doing my head in, but I found that if I put my t300 in ps3 mode before connecting it to the ps4, project cars will see it as a t500. Then just run through the calibration process again (make sure your wheel is set to 900 degrees beforehand) and I haven't had a problem since.

Just remember when your share & ps button will no longer work while it's in ps3 mode.

Hope that helps..

Qxs
15-05-2015, 03:11
Every time I join a multiplayer game (ps4) the thrustmaster t300gte kicks over anti clockwise a quarter turn for the full session. I have to remove and refit the USB cable for it to recalibrate by which time other racers are half way round on their first lap PLEASE HELP

If you can access the Deadzone Removal Falloff under the controller settings -> calibrate ffb, please set this to something above zero, like 0.01 or 0.05.
I recognize the default may already be a non-zero value, in which case change it to the next higher setting.
Please report back if this removes the wheel turning on the T300 when the race starts, actually PM me if it works.