PDA

View Full Version : Title Updater



XRS Carlos
08-05-2015, 12:40
Hi everyone.

Is there any way to know what build is running in your console? My game data in the hard disk is 18.1Gb, and some people has 18.5Gb.

I have reinstalled the game but it's still 18.1Gb.

It would be nice to have a build version number on the main screen to know if youre game is updated propertly.

Regards

Blackvault
08-05-2015, 12:40
Do you have the DLC installed?

X30 Nemec666
08-05-2015, 12:48
Isn`t the Day One Patch about 400MB? That would fit!

XRS Carlos
08-05-2015, 12:50
I have the limited edition, but the dlc's are only 9Mb. The Day One Patch it's not installed and the game seems to be not updating when i start the game. So I think there could be some bug or updater fail.

Blackvault
08-05-2015, 12:51
I have the limited edition, but the dlc's are only 9Mb. The Day One Patch it's not installed and the game seems to be not updating when i start the game. So I think there could be some bug or updater fail.

Are you using PC/XB or PS4?

Pete

XRS Carlos
08-05-2015, 12:53
Sorry, I'm using XB1 with gamepad and a Turtle Beach XO Seven headset. I'm having a lot of problems with the audio when the pad rumbles.

XRS Carlos
08-05-2015, 12:59
I'm downloading the game again but what i want to know is if there's any way to know if my game is propertly updated. I have the digital edition, bought from the spanish Microsoft marketplace last week. So what about a build number on the main menu to know if i'm running the correct version, it will be nice.

Siberian Tiger
08-05-2015, 13:00
Sorry, I'm using XB1 with gamepad and a Turtle Beach XO Seven headset. I'm having a lot of problems with the audio when the pad rumbles.

That's a know Issue and the DEV's are working on it...

XRS Carlos
08-05-2015, 13:04
The audio issue is known but what about the title updates? Why i'm having 18.1Gb and other players has 18.5gb? It's something disapointing, because i'm trying to update the game on my own, cleaning the system cache, deleting the game data and reinstalling the game... I think that's a big problem if some people doesn't get the updates automaticlly when you run the game.

X30 Nemec666
08-05-2015, 13:07
The audio issue is known but what about the title updates? Why i'm having 18.1Gb and other players has 18.5gb? It's something disapointing, because i'm trying to update the game on my own, cleaning the system cache, deleting the game data and reinstalling the game... I think that's a big problem if some people doesn't get the updates automaticlly when you run the game.

Not 100% sure but isn`t there a Setting in the Xbox One Menu that you can set Game Updates on automatic / manual?
But im really sure the 400MB missing is the Day One Patch.

XRS Carlos
08-05-2015, 13:19
Yes but i have checked that. I'm not alone on this, other users have the same problem. I think that a build version number is needed and check the title updater.

Ma5hEd
08-05-2015, 14:49
A build number would be handy.

I downloaded the game earlier in the week, when i started playing it at 00:01 on 7th i didn't get the title update. (probably already integrated?)

My console is set to power saving, so it doesn't update games in the background.

My game is showing as 18.4GB for just the game and 18.5GB in total.

Seps1974
08-05-2015, 17:39
For me it shows 18.1GB :confused:

Ma5hEd
08-05-2015, 18:34
For me it shows 18.1GB :confused:

Next time you're online, send me a multiplayer invite.

If we both have the same version it should let us play together :)

This is what mine shows

https://db.tt/8GXh1MUT

Seps1974
09-05-2015, 01:09
Next time you're online, send me a multiplayer invite.

If we both have the same version it should let us play together :)


Ok bud.

So it seems that doing a hard reset to the X One solves this issue.

Initia1 B
10-05-2015, 00:16
Any idea what the update was for? Coz it aint done diddly for the shocking sound and grafix bugs. 7 month delay and this is what we get? Turn 10 must be laughing there tats off.

wraithsrike
10-05-2015, 00:50
I'm downloading the game again but what i want to know is if there's any way to know if my game is propertly updated. I have the digital edition, bought from the spanish Microsoft marketplace last week. So what about a build number on the main menu to know if i'm running the correct version, it will be nice.

You don't need to re install the game, just do a hard reset, hold the on/off button for 5 or so seconds once the console has turned off un plug it re plug in after about 20 seconds and your game save should show at 18.4 ( now with day one patch)

ginge pfc
10-05-2015, 01:04
I also had 18.1gb after reinstalling but now have 18.5gb i uninstalled game then disconnected internet from xbox and installed game. Once at 100% i reconnected internet and loaded game, i was prompted to do update which i done. I was still at 18.1 after so i done hard reset (hold power bbutton until it turned off) left for 30sec and turned back on, it showed instantly 18.5. Worked on my dads xbox aswell.

bobaloba
20-05-2015, 13:40
My installation is 18.4, not 18.5 - is that an issue?

Kivi1118
20-05-2015, 14:24
18,4 GB is only the game, 18,5 GB is the game + DLC's (I don't know, how many DLC's it needs to reach the 18,5 GB), but everything is ok, if you have 18,4 GB at the game.

Sonic6L
20-05-2015, 15:26
18,4 GB is only the game, 18,5 GB is the game + DLC's (I don't know, how many DLC's it needs to reach the 18,5 GB), but everything is ok, if you have 18,4 GB at the game.

18.5 is the game, plus the patch plus the lykan hypersport and the free liveries.

transfix
21-05-2015, 00:25
Hi everyone.

Is there any way to know what build is running in your console? My game data in the hard disk is 18.1Gb, and some people has 18.5Gb.

I have reinstalled the game but it's still 18.1Gb.

It would be nice to have a build version number on the main screen to know if youre game is updated propertly.

Regards

18.5 will be the total size which includes all the DLC

bobaloba
21-05-2015, 12:21
18,4 GB is only the game, 18,5 GB is the game + DLC's (I don't know, how many DLC's it needs to reach the 18,5 GB), but everything is ok, if you have 18,4 GB at the game.

Presumably that includes the Modified Car Pack too then. I don't have that as I didn't pre-order. Starting to wish I didn't buy it at all.

Sonic6L
21-05-2015, 13:16
Presumably that includes the Modified Car Pack too then. I don't have that as I didn't pre-order. Starting to wish I didn't buy it at all.

Mine is 18.5 only with the game, day one patch, liveries and lykan hypersport.

HBK
21-05-2015, 15:30
On the "my games and apps" screen (should work on the main game tile too, doesn't work on pins), IIRC : Both triggers + "select"

Should display a bunch of info including some build number and the actual inner name of the game (some of those are funny, for example the "real name" of pCARS is "Aries").

Edit : Only works if the game installation is complete. Otherwise you'll only get some weird info about the installation state.

Edit 2 : Can't check right now, but the day one patch should be v1.0.1 IIRC.