PDA

View Full Version : Cant join multiplayer?



MrCazador
10-05-2015, 15:22
So far I have managed to join just one multiplayer session now it is just stuck on the 'joining multiplayer session...' Screen.

Solutions?

Digital copy btw.

Elmo
10-05-2015, 15:41
Can you check the NAT type in your PS4s connection status (Settings > Network > Internet Connection Status)? This screen at the bottom:

http://cdn2-www.playstationlifestyle.net/assets/uploads/2014/02/network_settings-555x250.png

If it doesn't display "Type 2", you need to enable forwarding for the following ports on your router:

TCP: 465, 983, 1935, 3478-3480, 5223, 10070-10080

UDP: 3478, 3479, 3658, 10070

If you don't know how to do that, tell us the model of your router and we figure it out.

Subsonic
12-05-2015, 18:42
I'm having the same issue and my network does say Type 2; Hard copy

danowat
12-05-2015, 19:35
Same issue as of this evening, been fine before now.

kekke2000
12-05-2015, 20:12
Same issue here (NAT 2) Disc

Elmo
12-05-2015, 20:15
Can you guys post screenshots of your Connection Status please (as in the example above)? This will help us understanding the problem better.

danowat
13-05-2015, 04:35
Can you guys post screenshots of your Connection Status please (as in the example above)? This will help us understanding the problem better.


The same as the picture you posted, apart from my IP address and the fact my secondary DNS is 0.0.0.0

kekke2000
13-05-2015, 08:30
201971
Cant join any server, worked last week though with same setup.

Elmo
13-05-2015, 10:10
One more question, can you guys create your own lobbies and are people able to join them?

szczyku
13-05-2015, 11:21
I had the same problem. I create lobby but nobody join wait over 20 minutes. NAT type 2.

Dasidnii
13-05-2015, 11:33
I was having the same issue as well. I mainly encountered the problem when I would try to join the first lobby in the browser. Could mostly be because of how many people are on. I tried again this morning and it seems to work alright.

szczyku
13-05-2015, 12:23
I try to join to many lobbies with one empty slots and more than one and nothing still the same cant join

Elmo
13-05-2015, 17:55
Did anybody try after patching to the new version (http://forum.projectcarsgame.com/showthread.php?24532-PC-Patch-1-3-published-Notes-inside&p=906043#post906043)?

Feedback would be appreciated.

kekke2000
13-05-2015, 20:19
I heard someone say it helped to restart the router. Didn't work.
Anotherone said join a room with less than 10 players in it. That worked!!
I'm back online :D

szczyku
13-05-2015, 21:00
I try now and it seems fix i dont know maybe patch or router restart but work

FoxMulder
13-05-2015, 21:17
Joining sessions got worse with the NA release of the game, before that I had no issues joining any sessions. Regarding hosting own online sessions, that never worked either. Started a couple of own lobbies and nobody joined. On PS4 you only see 20 sessions that you can choose from with occasional new lobbies when you refresh. With hundreds of people hosting their own lobbies you simply cannot see them due to the 20 lobby limitation, I reckon.

danowat
14-05-2015, 14:06
Any fix for this?, it's still an issue, I wonder if it's server load related, as I've been able to connect sometimes, other times it just sits there.

Anything-but
14-05-2015, 23:03
Can create a mp server,but cannot be seen by anyone, only way is to invite people in. Tried opening ports, dmz...with no success.

danowat
15-05-2015, 07:53
More testing, as the devs don't seem particularly worried about it.

It appears to be directly connected to the amount of people in the server, I can connect no problem to lobbies with less than 10 players, and server with more than 10 players just doesn't connect.

Elmo
15-05-2015, 08:06
More testing, as the devs don't seem particularly worried about it.

It appears to be directly connected to the amount of people in the server, I can connect no problem to lobbies with less than 10 players, and server with more than 10 players just doesn't connect.

That is not true they actively working on this problem.

Yesterday we tested multiple sessions with 15+ players without any problem. So can't confirm that it is linked to the amount of players.

danowat
15-05-2015, 08:18
Ok, thanks for the continued support.

this morning I tested it numerous times, and it was apparent that lobbies with over 10 players wouldn't connect, where as those with less would, every time.

Whether this is related to my connection (80mb Fibre) or the hosts connection, I don't know.

kekke2000
17-05-2015, 05:50
Ok, thanks for the continued support.

this morning I tested it numerous times, and it was apparent that lobbies with over 10 players wouldn't connect, where as those with less would, every time.

Whether this is related to my connection (80mb Fibre) or the hosts connection, I don't know.

I have the 10 problem too. Its hard for them to debug when they are not expriencing the same problem.

nico7319
17-05-2015, 15:46
I have the same issue since may 7, can't play project cars online! its hard to join a server! this is a known issue in PS4.. Pls. Fix this problem ELMO SMS

Frmg
04-03-2017, 18:30
I have the same issue since may 7, can't play project cars online! its hard to join a server! this is a known issue in PS4.. Pls. Fix this problem ELMO SMS

Same issue here and still happens in 2017

I already had this problem 3 days ago

khems17
20-03-2017, 11:23
I've got the same issues. Its disappointing. Racing the ai is fun for a little bit but they get old.