PDA

View Full Version : UI - PS4 - Adjustments in 5% increments



wyldanimal
14-05-2015, 16:20
I've searched to see if anyone else reported this.
Found one report in a fanatec wheel thread.
http://forum.projectcarsgame.com/showthread.php?21978-Fanatec-Wheel-support&p=910165&highlight=increments#post910165

on all of the settings
all of the adjustments will only advance in Increments of 5.

I haven't found any way to make an adjustment of 1.

202367

Max Kelly
15-05-2015, 12:55
is here
http://forum.projectcarsgame.com/showthread.php?22495-Known-Issues-Collective-Thread-(PS4)-Not-for-bug-reporting!-Updated-14-05

Aizcold
18-06-2015, 15:15
Sorry if I'm not supposed to be posting here, but this bug is not limited to settings. It is everywhere from selecting AI difficulty (only goes in steps of 10%) to settings and also editing tuning set ups. I'm hoping you are aware of this, and you probably are, but just thought I'd point it out just in case.

Again, I apologise if I'm not supposed to post this here so go ahead and delete my post if this is all already known :)

Flaw3dGenius
18-06-2015, 17:26
Needs fixed as when you change the deadzones .5 is too much!

Spitfire77
18-06-2015, 17:55
Most games do something like.. the D pad allows changes in the smallest increments. Then either turning the wheel or pressing the pedals changes it quickly for fast scrolling. - If need be require the user to press X to change the setting.

Same goes for the controller - dpad does the smallest increment and the analog sticks allow for fast scrolling.

bcruise
07-07-2015, 06:10
Somewhat related to this issue, so I'm bumping this thread rather than starting my own:

Patch 2.0: The gamepad controller settings now move in increments of 6, as opposed to the 5 that it was previously. Doesn't seem to affect settings that were already there - my settings are all still multiples of 5. The way I tested it was bumping up the ones I had set on 0.

This occurs on all controller input modes (the 1, 2, 3 option near the bottom).

The main point of this thread still stands - that giving us the ability to increase or decrease by 1 would eliminate this problem.

inthebagbud
07-07-2015, 06:17
I raised this a while ago and this is the response

http://forum.projectcarsgame.com/showthread.php?33437-Mouse-Support

danowat
07-07-2015, 08:20
Uggghhh, Still 10% AI increments?, surely this is a simple fix?

Bealdor
07-07-2015, 08:36
Uggghhh, Still 10% AI increments?, surely this is a simple fix?

It didn't make it in the patch apparently. Most likely because they were running out of time and had to code bugfixes with higher priority.

danowat
07-07-2015, 08:40
It didn't make it in the patch apparently. Most likely because they were running out of time and had to code bugfixes with higher priority.

I do get that, and I appreciate the improvements that these patches bring, but it's just really frustrating that these issues keep getting bumped.

Like the "tyre setting" reset issue, and the way setups still reset themselves and chuck in weird settings (like 120 litres of fuel in a car that only hold 70)........

Spitfire77
09-07-2015, 17:05
Please get the sliders fixed in the next patch. Looks like it went the wrong way in patch 2.0 - less detailed adjustment than before.

rocafella1978
09-07-2015, 20:48
i think i posted this increments thing in 3-4 different threads/ posts and what not, no replies nothing from anyone...

thrasherxxx
27-07-2015, 08:07
very very very annoying. I hope this will get fixed asap.

Mascot
27-07-2015, 08:13
very very very annoying. I hope this will get fixed asap.

...and in 1% increments on PS4 please, not 2% as touted.

Why 2%? Why do something that's just going to have people shaking their heads in bemusement (like they do every time they have to navigate the UI)?

mjemec11
27-07-2015, 14:48
Can we get any official word on this issue? I've seen a lot of threads re this problem and haven't seen any official word on it since patch 2.0 was released.

danowat
27-07-2015, 14:53
Can we get any official word on this issue? I've seen a lot of threads re this problem and haven't seen any official word on it since patch 2.0 was released.

The official word was (some time ago), that it would be fixed with 2% increments, but that fix never materialized.

mjemec11
27-07-2015, 21:23
That was before 2.0 was released. I've seen a lot of people asking why it changed to 6 after the patch and I haven't seen any official word regarding this strange decision.

rocafella1978
27-07-2015, 23:11
I have really posted many time, i think you can search for 0.04 or 0.06, one can see how many times, i have posted this, because it takes away the bottom line of being able to fine tune any settings, and especially FFB settings/ configuration, which is most important to get a nice wheel work smoothly, had posted this with T100 and G29. (and have seen this in T300 and T500 threads & posts...) but NOT a single official reply or explanation.