PDA

View Full Version : Video: DS4 Controller Bug - Mods?



Chrisco Racing
15-05-2015, 11:56
Got a problem in the DS4 controller set up - I've posted a video to show you. With throttle and brake sensitivity at 30, when I change brake sens. to 40 after pressing save throttle jumps to 40 too. Happens v.v. too see vid.

Pretty problematic seeing as I want more sensitivity in the brake than in the throttle..




http://www.youtube.com/watch?v=WnKwnS4nHwo

Chrisco Racing
16-05-2015, 06:18
No one got this? Bump...

Chrisco Racing
20-05-2015, 19:54
Really?

madmax2069
21-05-2015, 00:11
Sorry, I dont have this issue, just to be sure I just tried it and I can individually set them with out one affecting the other. I tried in diffrent order, and still not getting this issue.

Chrisco Racing
21-05-2015, 19:12
Thanks Max for checking. Much appreciated! Weird that it's happening to me.

devilshaircut23
22-05-2015, 13:13
Happens to me as well. Annoying.

Bruno Alexandre
22-05-2015, 18:35
I'm almost 100% sure you're an old school PS guy like me and use the throttle and brake on the right analogue stick ? When using both functions on the same analogue stick it results into both sensitivities and deadzones to become identical.

devilshaircut23
22-05-2015, 19:20
True, already suspected that was the reason why it was doing that. So it's not a bug then?

Chrisco Racing
22-05-2015, 19:37
Yep, right analogue stick - spot on! Is this a system limitation or bug? Not sure from your post. Cheers

danowat
22-05-2015, 20:34
Yep, right analogue stick - spot on! Is this a system limitation or bug? Not sure from your post. Cheers

You can't have different deadzones or sensitivities on the same axis.

madmax2069
22-05-2015, 21:13
I'm almost 100% sure you're an old school PS guy like me and use the throttle and brake on the right analogue stick ? When using both functions on the same analogue stick it results into both sensitivities and deadzones to become identical.

I always hated using the right thumbstick as a throttle and brake, but being that the DS1 didnt have triggers or pressure sensitive buttons I see why the did it. But most of those games on PS1was designed for buttons so it wasnt really all to bad by using the buttons for throttle and brake.

Chrisco Racing
22-05-2015, 21:51
Thanks for FB, Danny

Bruno Alexandre
27-05-2015, 09:51
You can't have different deadzones or sensitivities on the same axis.

Sorry about the late answer guys, it's just like danowat mentioned above, there cannot be different deadzones or sensitivities, so it's not a bug.