PDA

View Full Version : Azure Circuit (Monaco) - always mass traffic and ZERO "0" movement/ stuck



rocafella1978
20-05-2015, 23:12
hi all, so tested with almost all classes of cars, and 24 cars to max i think 44 cars, always at the track between lap 2 to lap 5, mass stuck "traffic" and nothing moves anymore LOL too funny but also annoying. :no::culpability::confused::confused: see screenshot, if need be can do it all over again and provide all screenshots/ photos for each class and vehicle mass traffic jam and hair pin/ tight squeeze section. (maybe already known issue, but thought would post it, have seen some youtube video's too about it)
203768

rocafella1978
21-05-2015, 13:41
is this a known issue or nobody else has experienced this?

Beatminister
21-05-2015, 13:52
Far out! :)
But something that needs looking into, of course. Some AI problem I guess. I didn`t drive with so many cars there yet, but IŽll try that out. I just want to see that too... :)

PS: yes, you are right. In lap 2 already they completely lost it in the Grand Hotel hairpin, all blocking each other, and then getting impatient starting to bang into each other, like in a crash derby.
Definately needs some major tuning of the AI.
But kind of funny, too...

skells22
21-05-2015, 15:06
i sometime get this on lap 1 with the FA cars which does it remind you of something that happen last year at that hairpin?.

Beatminister
21-05-2015, 15:45
I repeated the same race - 36 FA cars, 11laps - and this time they didn`t screw up (much). Don`t know... must be certain situations the AI cant handle.

rocafella1978
21-05-2015, 17:20
Far out! :)
But something that needs looking into, of course. Some AI problem I guess. I didn`t drive with so many cars there yet, but IŽll try that out. I just want to see that too... :)

PS: yes, you are right. In lap 2 already they completely lost it in the Grand Hotel hairpin, all blocking each other, and then getting impatient starting to bang into each other, like in a crash derby.
Definately needs some major tuning of the AI.
But kind of funny, too...

i know LOL have done it many times, surely over dozen times, it is indeed funny!! :)

Bealdor
21-05-2015, 17:26
I repeated the same race - 36 FA cars, 11laps - and this time they didn`t screw up (much). Don`t know... must be certain situations the AI cant handle.

Yes sometimes it works sometimes not. Rolling starts are especially bad on this track.
I think the AI is overloaded with the opponents and wall "obstacles" at the same time.

rocafella1978
25-05-2015, 03:22
yeah, did GT3 and GT4 race with 18 cars, happened 3-4x times, restarted race to get past that, also in tunnel losing sound goes on and off, in Audi R8 GT3, BMW Z4 GT3and Aston Martin GT4, at least what I tested with. and the start light (red/ green) when you pass last curve (Turn 18 & 19) before the start and finish line and you look at the light it shines through the track.

rocafella1978
31-05-2015, 20:19
couple of more incidents today and bugs/ AI errors, let's drive to the wall and get stuck there! LOL
205609205610

rocafella1978
31-05-2015, 20:21
some of the AI getting stuck, does not make sense to me, after S1 (delta line) in the corner or at corner of FIRST CURVE, "SAINTE DEVOTE"...4-5x cars, even in race, not only in practice or quali.

rocafella1978
31-05-2015, 20:49
so a 44lap race, by lap 24, had counted 17x times yellow flags, and by lap 26 i stopped the race and exit it. here more screenshots.
205612205613205614205615

rocafella1978
01-06-2015, 00:02
maybe small thing to fix, but you guys are missing "SPACE" between "A more" - Amore? see screenshot. (this came up in vehicle setup/ tuning on MONZA GP, with FORMULA B vehicle(s))
205645