PDA

View Full Version : Brake wear?



jimmyb_84
31-05-2015, 14:36
Ok just wondering if pcars simulates brake wear?

Im aware of high/low temps effecting braking ability

Elmo
31-05-2015, 14:39
Yes it does. You loose performance at first and worst case a brake can fail.

jimmyb_84
31-05-2015, 14:41
Yes it does. You loose performance at first and worst case a brake can fail.

Excellent! So with that in mind can you request a brake change in an endurance race pit stop? is there a way of knowing the wear on brakes in telemetry in the HUD?

Elmo
31-05-2015, 14:48
Excellent! So with that in mind can you request a brake change in an endurance race pit stop? is there a way of knowing the wear on brakes in telemetry in the HUD?

Yes, in your pit strategy you can specify if you want to have your brakes changed.

The wear isn't displayed at the moment, could be a future addition. Your race engineer should warn you though, when your brakes are close to being finished.

jimmyb_84
31-05-2015, 14:53
Yes, in your pit strategy you can specify if you want to have your brakes changed.

The wear isn't displayed at the moment, could be a future addition. Your race engineer should warn you though, when your brakes are close to being finished.

Brilliant thanks for the info, ill await a telemetry console update, and I best turn the engineer back on then.

Loving the depth of this game