PDA

View Full Version : Losing FFB in Multiplayer



Rhime
07-06-2015, 13:33
So, I've been playing PCars pretty much flawlessly since day one, but recently (especially online), I've been losing FFB completely during racing or qualifying particularly when I hard crash into a wall or another player. The wheel is still functioning, but with no FFB until I completely relaunch the game. I do a quick recalibrate in Windows first too.
Is this a known bug or issues with the G27 or Windows 7?

Umer Ahmad
07-06-2015, 13:47
Sounds like broken suspension to me. But the car drives fine other than no FFB?

Roger Prynne
07-06-2015, 13:50
It's probably the Logitech Profiler acting up as usual.
I don't use it and never get any probs.

Rhime
07-06-2015, 13:51
Other than a loosey, goosey drive it still works, but even when I reset in the pits, the FFB is gone.

Mahjik
07-06-2015, 14:36
You might check the following thread as your symptoms seem similar:

http://forum.projectcarsgame.com/showthread.php?29714-SOLVED-Steering-lock-changes-during-game!!

Rhime
07-06-2015, 18:25
I don't use the profiler other than to calibrate the wheel before launching the game.

Roger Prynne
07-06-2015, 18:30
^^^ So you do use the profiler then.
And why would you calibrate each time you start the game?

Rhime
07-06-2015, 23:12
I meant it's not running in the background. To clarify, I also meant I calibrate each time I boot up my pc..:)

Roger Prynne
08-06-2015, 10:15
Ah OK mate... but you don't need to calibrate each time you start your PC, just make sure it is plugged in and you fully depress all the pedals before you start the game.... been doing that for years.

Rhime
08-06-2015, 14:37
Will do! Thank you..:)