PDA

View Full Version : My game gets stuck at the loading screen.



LemonTure
22-06-2015, 15:06
When I start up my game it goes all fine untill I have to press the start button to load the game. It just won't load the game.

I have tried restarting the game, take out the disk and put it back in and restarting my xbox but it won't load.

If anyone has the same problem or knows a fix for this please let me know

TheReaper GT
22-06-2015, 15:07
Do you have a wheel pluged in?

Have you tried a hard reset?

LemonTure
22-06-2015, 15:17
how do you hard reset?

TheReaper GT
22-06-2015, 15:18
how do you hard reset?

Turn your xbox on, press the power button for 10 seconds, turn it on again.

LemonTure
22-06-2015, 15:23
it still doesn't work.

TheReaper GT
22-06-2015, 15:24
it still doesn't work.

Do you have a wheel pluged in?

LemonTure
22-06-2015, 15:26
no i don't have a wheel plugged in.

TheReaper GT
22-06-2015, 15:27
no i don't have a wheel plugged in.

Oh boy, I think you are going to have to reinstall your game. No need to remove save data yet.

LADY GEMMA JANE
22-06-2015, 15:28
uninstall it then reinstall it .. worth a try

LemonTure
22-06-2015, 15:28
it just gets stuck on this screen
208725

LemonTure
22-06-2015, 15:29
Install it then reinstall it .. worth a try

Won't I lose all my stuff like career progress etc. ?

LADY GEMMA JANE
22-06-2015, 15:30
No, it is saved in the cloud

TheReaper GT
22-06-2015, 15:31
Won't I lose all my stuff like career progress etc. ?

You shouldn't lose anything, I don't remember but I think it will ask you if you wanna remove your save.

LemonTure
22-06-2015, 15:35
I'm re installing it right now i hope it works.

TheReaper GT
22-06-2015, 15:35
I'm re installing it right now i hope it works.

Fingers crossed, buddy.

LemonTure
22-06-2015, 16:25
Fingers crossed, buddy.

damn it still doesn't work.
there is probably a problem with the disk.

TheReaper GT
22-06-2015, 16:28
damn it still doesn't work.
there is probably a problem with the disk.

Could be it indeed. Any friend that can hand you a disk for testing purposes?

LemonTure
22-06-2015, 16:28
nope none of my friends have this game.

TheReaper GT
22-06-2015, 16:31
nope none of my friends have this game.

How much free space you have on your xbox HDD? Could you try uninstall the game, hard reset, reinstall, hard reset?

Other thing you could do is disconect your xbox from internet, delete your save, try to run the game.

Bealdor
22-06-2015, 16:32
Have a read here: http://forum.projectcarsgame.com/showthread.php?24757-Game-won-t-start-from-start-screen

LemonTure
22-06-2015, 16:34
i have like 70% free space

TheReaper GT
22-06-2015, 16:36
i have like 70% free space

The link belador postedhas some good info on your problem. Delete the save could be your solution.

BCFCBristolRed
22-06-2015, 17:04
Yep, I was about to post a link to that thread. Unfortunately I have had the same thing happen. I tried literally everything to no avail. As soon as I deleted my game save locally and from the cloud, it worked straight away. I lost everything, only had endurance championship and formula A left to do before I got the 'racing legend' achievement too.

Since the 1.4 patch, it hasn't bothered me one bit as I am truly back to loving this game!

TheReaper GT
22-06-2015, 17:07
Yep, I was about to post a link to that thread. Unfortunately I have had the same thing happen. I tried literally everything to no avail. As soon as I deleted my game save locally and from the cloud, it worked straight away. I lost everything, only had endurance championship and formula A left to do before I got the 'racing legend' achievement too.

Since the 1.4 patch, it hasn't bothered me one bit as I am truly back to loving this game!

I think the best way to prevent this is do not save replay unless it's an epic race.

BCFCBristolRed
22-06-2015, 17:09
I think the best way to prevent this is do not save replay unless it's an epic race.

Haha, yeah I guess. I haven't touched replays or photos since I started again. Too interested in getting to the next race! :)

LemonTure
22-06-2015, 17:24
Haha, yeah I guess. I haven't touched replays or photos since I started again. Too interested in getting to the next race! :)

I never even touched photos and replays XD

TheReaper GT
22-06-2015, 17:28
I never even touched photos and replays XD

Have you saved any replay? they are stored in your game save and most people have trouble when it gets to 512mb

LemonTure
22-06-2015, 17:32
i deleted all the files and now its working again but I have to start over again :(

BCFCBristolRed
22-06-2015, 18:38
i deleted all the files and now its working again but I have to start over again :(

I did the same. It's unfortunate but this seems to be the only workaround guaranteed to work at the mo.

Benzdude
22-06-2015, 20:56
I have a wheel and it gets to the mad studios logo and drops out? Using a controller it's fine. The update seems to have taken out my wheel?

I've deleted everything, re installed twice. Done two hard resets and the game drops out every time. It works fine on other games? My wheel is an Xbox one official hori, if that makes any difference. UK.

Bealdor
22-06-2015, 20:57
I have a wheel and it gets to the mad studios logo and drops out? Using a controller it's fine. The update seems to have taken out my wheel?

Which wheel are you using? A HORI wheel perhaps?