PDA

View Full Version : Tyre bug after Patch 5.0



ChrisK
16-10-2015, 13:02
Sauber c9 at Bathurst in multiplayer. Fine weather, real tyre wear

Qualifying all perfect. started the race and steering was notchy, felt like the old flat tyre bug. Brought up telemetry and I had 1.95 pressure tyres rather than 1.55 as per my setup.

At least no one had a home screen crash.

SUBGTRACER
16-10-2015, 13:05
Yep still bugs big fella :(

Bealdor
16-10-2015, 13:06
The C9 doesn't use tire warmers. Therefore the tire pressures you're setting in the setup are the cold ones.
1,95 BAR hot pressure sounds pretty much spot on to me.

ChrisK
16-10-2015, 21:57
The C9 doesn't use tire warmers. Therefore the tire pressures you're setting in the setup are the cold ones.
1,95 BAR hot pressure sounds pretty much spot on to me.

Ok, if it's not that then it's some other bug. My wheel was vibrating and grinding turning into every corner from the very first one. It felt exactly like the flat tyre bug we used to get.

RomKnight
16-10-2015, 23:13
@ChrisK
I also posted about friends of mine getting that same issue here (http://forum.projectcarsgame.com/showthread.php?27929-PC-Multiplayer-Bug-Reports-(NO-CHAT!)&p=1147701&viewfull=1#post1147701)

But we're on PC and online.

Pappa_Stig
16-10-2015, 23:55
I've had that ffb bug since 4.0. Sometimes when you go to track the wheel feels very notchy and in between each "notch" it's very slack. Like the wheel is turning a gear through a bag of gravel, it feels dodgy as. Restarting the session or going back to the pit menu and then back to track will usually fix it. Seems like it happens at random.

ChrisK
17-10-2015, 01:46
@ChrisK
I also posted about friends of mine getting that same issue here (http://forum.projectcarsgame.com/showthread.php?27929-PC-Multiplayer-Bug-Reports-(NO-CHAT!)&p=1147701&viewfull=1#post1147701)

But we're on PC and online.


I've had that ffb bug since 4.0. Sometimes when you go to track the wheel feels very notchy and in between each "notch" it's very slack. Like the wheel is turning a gear through a bag of gravel, it feels dodgy as. Restarting the session or going back to the pit menu and then back to track will usually fix it. Seems like it happens at random.

Yep. That sounds exactly like the issue.
When in Q it's easy to return to pits and have it resolve. But when you're starting a race, it's pretty much ruined the race.

Can one of the mods acknowledge this bug pls.

vahagn_hayk
17-10-2015, 02:36
grinding was posted before 4.0 as well! still and not gone. confirmed had it too on PC and PS4.

Fre.Mo
17-10-2015, 09:54
I already had this during race whereas it was fine during qualif.

RomKnight
22-10-2015, 08:40
Happened to me for the 1st time yesterday moving from pratice to qualify!

The white line in the telemetry was there in the telemetry HUD too.

I was lucky it was on qualify! not that it would've matter because Steam sucks (i changed my opinion last night :) )

PS: I'm using my spare DFGT as wheel only ATM