PDA

View Full Version : Can you easily swap between wheel and DS4?



Jweaver
29-03-2016, 09:44
I have just picked up a cheap Logitech G29 in an Easter sale..

I want to use it in Project Cars, but not every time I play.. If I configure PC for the G29, can I easily go back to the DS4? Or will I need to remap all my buttons again.

Ideally, I would like to keep my DS4 mapping as it is now, and then use the wheel as/when I want with its own config.

Does PC handle having 2 different controller setups??

Jon

Sankyo
29-03-2016, 10:25
I'm afraid you'll have to re-map and re-configure each time. pC1 does not support controller profiles, unfortunately. If you'd be happy with the default mappings then it would just be a matter of swapping and that's it, otherwise it's more work.

Jweaver
29-03-2016, 10:39
I'm afraid you'll have to re-map and re-configure each time. pC1 does not support controller profiles, unfortunately. If you'd be happy with the default mappings then it would just be a matter of swapping and that's it, otherwise it's more work.

Bugger! I still like having the odd race on PC when I have a few mins free, and won't want to dig out the wheel each and every time.. But I guess I will have to live with this.

Cheers

Jon

BigDad
29-03-2016, 12:59
Yep really easy , just map your DS4 and play then map your wheel and play , both stay mapped .
Sometimes its to hard to get my wheel out so i just slum it with DS4 and all mapping is as i left it then when i return with my wheel is mapped how it was left .
My wheel is mapped with all options mapped with a keyboard and my DS4 is only what i can with limited buttons .
So yes , easy as;)

RomKnight
29-03-2016, 13:13
Or..

map, save and exit, copy the profile to the side (rename to add the controller mapped).
enter pCARS again, map for the other controller. Before enter the game just rename the profile you need to default.sav and launch pcars.

BigDad
29-03-2016, 13:20
Dont think ps4 has that option Tiago .

Sankyo
29-03-2016, 13:29
Yep really easy , just map your DS4 and play then map your wheel and play , both stay mapped .

Oh, that's new info for me if true. I stand corrected :)

BigDad
29-03-2016, 13:38
I just tried it again to see if it had been changed with patch 10 and happily no =) it still works .

RomKnight
29-03-2016, 13:53
Dont think ps4 has that option Tiago .

/nvm.

He is on PC :P And good to know that maps stick.

Jweaver
29-03-2016, 18:56
I am confused now.. Some say its possible, some not.. I am on PS4, so whats the deal?

Titzon Toast
29-03-2016, 21:40
It is possible. As BigDad said above.

BigDad
30-03-2016, 11:22
It's funny how people who don't own a ps4 comment without knowing for sure and just confuse issues .
It works on ps4 for sure , definitely .
Just try it =)

Jweaver
30-03-2016, 13:24
It's funny how people who don't own a ps4 comment without knowing for sure and just confuse issues .
It works on ps4 for sure , definitely .
Just try it =)

Cheers BigDad.

Will finally have time to unbox the G29 tonight and will have a crack myself..

THanks for your time.

RomKnight
30-03-2016, 15:55
I am confused now.. Some say its possible, some not.. I am on PS4, so whats the deal?

BAH, you could change that in your profile.

<--- says PC.

Jweaver
30-03-2016, 19:21
BAH, you could change that in your profile.

<--- says PC.

Good point. Didnt even realise you could set this in the profile... But isnt the fact i am posting this question in the PS4 forum a clue?

RomKnight
30-03-2016, 19:45
Err... Not for me. I just press "new posts" and follow the link :)

(I always fall for this. It sucks)

BigDad
31-03-2016, 01:48
Good point. Didnt even realise you could set this in the profile... But isnt the fact i am posting this question in the PS4 forum a clue?

And mention DS4, lol
Enjoy Pcars with you wheel Mate. It's nice.