PDA

View Full Version : Extreme lag in multiplayer



pavelcheto
17-09-2017, 08:47
Hello,
My brother and I are trying to play online by creating our own online lobby. We are in the same room, connected to the same router. Our ISP provides 100Mbps and we have no problem in other games. But here we cannot play because we get extreme lag. We teleport on the other's screen and sometimes disappear. Rarely we get to play normally. Is there anything we can do?

BullWinkle
17-09-2017, 11:57
Are your computers connected to the router by Ethernet cable or WiFi? ( Ethernet cable is best ). You probably need to do some port-forwarding on your respective machines for Steam and Project Cars.
3478, 4379-4380, 27000-27050 - TCP and UDP .

This link may help.
https://portforward.com/help/project-cars/
Post back with info on your systems, OS, laptops or desktop computers? Hardware etc. if having problems.

Also, in your AntiVirus software place these locations on the exception list.
C:\Users\YOU\Documents\Project CARS
C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\pCars
C:\Program Files (x86)\Steam\userdata
These are the default locations.

Mahjik
17-09-2017, 14:15
Do you guys using the UDP data option for external apps as well?

pavelcheto
17-09-2017, 15:07
I do now know what UDP option you are referring to. We are playing on laptops with WiFi. We switched to using ethernet cabels and opened the ports, works much better now. Only small jitters on the straights. Thank you very much, the game is very enjoyable now.