PDA

View Full Version : Pedals not being detected - SimCraft Tilton PRO 3



Dawson Fletcher
23-09-2017, 01:47
Just bought Project Cars 2. When i go to calibrate my pedals the gas and clutch will not detect . But when i hit the brake it does detect. Try everything i can think of and do bot know what to do. Please help.

PEDALS: SimCraft Tilton PRO 3 Pedalset

Aldo Zampatti
23-09-2017, 01:48
have you tried the Custom Wheel profile for testing purposes?

Dawson Fletcher
23-09-2017, 01:53
Yes,my wheel works but still not picking up the separate pedal set

Aldo Zampatti
23-09-2017, 01:55
Sadly I don't see them in the compatibility list:
https://www.projectcarsgame.com/project-cars-2-compatibility-list.html?lang=en

I'll check with other members to see if they know something I don't

Dawson Fletcher
23-09-2017, 02:00
I have a SimCraft Tilton PRO 3 Pedalset , the brake pedal is able to be detected but the gas and clutch are not being detected. i have a Fanatec CSL V2.5 which works just fine.

wippy
23-09-2017, 11:05
I have a SimCraft Tilton PRO 3 Pedalset , the brake pedal is able to be detected but the gas and clutch are not being detected. i have a Fanatec CSL V2.5 which works just fine.

I had exactly the same problem with my CSL elite , on PC1 you could select the wheel with the seperate pedals option but its not here now , what i did was set the wheel then map the pedals in the seperate key mapping menu

wippy
23-09-2017, 11:11
I am using a csl elite wheel and clubsport pedals but via usb and it does exactly the same, in PC 1 there was an option when selecting the wheel for speprate pedals but its not there in PC2 which is not good as many people use different pedals

Sankyo
23-09-2017, 11:14
To all having pedal detection problems, could you try and select a different wheel in the control options (just click on the arrow once so you get the next profile in the list) and the go back to your wheel again, to see if that brings up the separate pedals option?

Roger Prynne
23-09-2017, 12:45
Go into 'Edit Assignments' menu and re-assign your pedals and see if that works.

Dawson Fletcher
23-09-2017, 20:28
I have also tried this but it did not work. Im guessing its just not supported at this point , hope it will be fixed soon a good waste of 60$. guess i can go play some iracing where it works.

Dawson Fletcher
23-09-2017, 20:29
when you say separate key mapping what exactly do you mean?

BullWinkle
23-09-2017, 20:33
when you say separate key mapping what exactly do you mean?

edit key mapping ('Edit Assignments') in controller menu. assign your x/y (throttle/brake).

Dawson Fletcher
23-09-2017, 20:34
The wheel has a separate pedals option.

Dawson Fletcher
23-09-2017, 20:36
I have tried this. It will let me assign with the brake pedal but i cant map the gas and clutch