PDA

View Full Version : Too many buttons to map, what is your solution?



slowGamer
27-09-2017, 00:46
Hi,

I'm running out of buttons on my T300 to map all the things I might need, or want
TC
ABS
wipers
headlights
look left, right, back
reset

How are others dealing with this?


Maybe mapping presets could help manage this. But I'm curious about hardware solution that work on PS4 on pcars2 and other sims.

Madwak55
27-09-2017, 06:48
Map some of them to the PS4 controller?

Dev Nibor
27-09-2017, 07:19
my solution is to wait until they add USB keyboard support and then use this https://images-na.ssl-images-amazon.com/images/I/41LzYGwniTL._SL500_AC_SS350_.jpg
:)

Madwak55
27-09-2017, 08:56
my solution is to wait until they add USB keyboard support and then use this https://images-na.ssl-images-amazon.com/images/I/41LzYGwniTL._SL500_AC_SS350_.jpg
:)
But my solution works now :)

danowat
27-09-2017, 08:57
my solution is to wait until they add USB keyboard support and then use this https://images-na.ssl-images-amazon.com/images/I/41LzYGwniTL._SL500_AC_SS350_.jpg
:)

I can't fathom out why they couldn't have it at the beginning, considering PC1 had it.

Dev Nibor
27-09-2017, 09:02
But my solution works now :)

But what if you map a button on your controller that was already mapped on your steering wheel, doesn't it get unmapped there?
You can't bind X both on wheel and controller right?

Madwak55
27-09-2017, 09:02
I can't fathom out why they couldn't have it at the beginning, considering PC1 had it.

They probably could have if they spent the same time that GT sport has been in development :) mind you we've still got to wait and see what bugs that launches with :)

Madwak55
27-09-2017, 09:04
But what if you map a button on your controller that was already mapped on your steering wheel, doesn't it get unmapped there?
You can't bind X both on wheel and controller right?
It should demap the one on the wheel and allow you to map it for something else :)

Dev Nibor
27-09-2017, 09:05
oh wait so you get double the amount of buttons?

danowat
27-09-2017, 09:06
They probably could have if they spent the same time that GT sport has been in development :) mind you we've still got to wait and see what bugs that launches with :)

It's not like it's a new feature, it was already there.

Madwak55
27-09-2017, 09:13
It's not like it's a new feature, it was already there.
Yeah a lot of things were already there but somebody has to remember to put them in the programming for the new game?
If they gave the game to somebody using a controller to test they probably wouldn't have noticed this feature was missing but if was given to a semi serious wheel user it would have been picked up straight away?

ProDriver
27-09-2017, 10:06
I have a possible solution:

http://forum.projectcarsgame.com/showthread.php?52866-FFB-Profile-and-mapping-button-issue!!!

Then the addition of a keyboard or a button box.

Dev Nibor
27-09-2017, 18:22
Map some of them to the PS4 controller?

So I just tried this and it does not work. Whenever I try to bind something on the controller I get an error "Multiple inputs were detected. No action was assigned"
As I expected you cannot bind the same button twice on controller and wheel.