PDA

View Full Version : Custom Grid



brico
27-09-2017, 18:54
Do you already have a custom grid for project cars2?

Blueflight
27-09-2017, 18:56
Would love to see that too!

vassalfada
02-10-2017, 13:36
I'd love it too !

ELAhrairah
03-10-2017, 01:34
Me three!

Morgan Henstridge
03-10-2017, 05:29
You can specify up to 4 classes to race against.

Blueflight
03-10-2017, 08:13
You can specify up to 4 classes to race against.

Yes and what custom grid tool does, is to let choose you the specific AI cars you want to race against. Quite a difference.

christophe91
03-10-2017, 16:39
I made a race in GT3 with 25 IA there was 15 Ginetta. This is not realistic at all.

xthenewkid
03-10-2017, 17:34
Yeah the built in function is kinda poor if you want to race against cool grids. E.G: LMP900
The game randomly takes a livery of a P900 car means, when there are more liveries for one car, it's more likely to be chosen.
So when you start up a P900 race you get like 7 BMWs 6 Ferraris 1-2 Audis and 1 Toyota or Bentley if you are lucky.

Poor decision of the game designers not to implement a custom grid function into the game imo

Giovtec
03-10-2017, 20:19
I tried one with 30 cars, IMSA style LMP2/GT3/GTE @ Long beach

And this was the class count
GTE=6
GT3=23
LMP2=1

Somehow at the end a GTE took the pole, then the win xD

Pilot37
05-10-2017, 09:27
Is there a tool anywhere yet, like in the Content Manager for Assetto Corsa?

vassalfada
05-10-2017, 10:16
Not yet.

Crossing the fingers the pCARS 1 custom grid tool ( http://forum.projectcarsgame.com/showthread.php?43939-Custom-Grid-Tool-Custom-Grids-for-Solo-Quick-Race ) will be adapted in pCARS 2.

A proper Content Manager like in AC would be great but I wouldn't count too much on it.

SharpEyez
05-10-2017, 10:33
I actually hope this'll make it into the original game without the need of third party software.

vassalfada
05-10-2017, 14:49
I wouldn't count on it too much either, or it would have been part of the game already.

Custom grid tool is not ideal of course, but it's better than nothing, or racing with unrealistic grids and liveries. :p

ELAhrairah
05-10-2017, 20:02
Once we have more information about modding and Pcars2 shares this information with our modding community I’m almost 100% sure we’ll see all the old mods and maybe even an increase-grid-size mod. Ian Bell has said that MAYBE they’ll be able to make this possible via a mod. Fingers crossed

Blueflight
05-10-2017, 21:08
Once we have more information about modding and Pcars2 shares this information with our modding community I’m almost 100% sure we’ll see all the old mods and maybe even an increase-grid-size mod. Ian Bell has said that MAYBE they’ll be able to make this possible via a mod. Fingers crossed

That's interesting. Can you tell where he said that?

Spongelton
05-10-2017, 21:42
I hope they do boost the grid size. Le Mans without 50 cars just isn't Le Mans... And the fact Indy cuts off at 32 is just... Aesthetically irritating.

LamboMantisMan23
05-10-2017, 21:53
That's interesting. Can you tell where he said that?

Please tell us where he said that. He originally said he was going to let us mod like we did in the first game. Then he went back on it said he was cutting us modders off.

satco1066
05-10-2017, 22:45
maybe he is a little bit angry in case of modders. Think of the guy who extracted encrypted bff's and leaked mostly all DLC cars.

LamboMantisMan23
06-10-2017, 00:13
maybe he is a little bit angry in case of modders. Think of the guy who extracted encrypted bff's and leaked mostly all DLC cars.

He went back on what he said before the leak

satco1066
06-10-2017, 10:13
i know. i'm a WMD2 member. We had some discussions.
That was not the first time in the last 2 years, some idiots extracted data of the beta and leaked or used it for modding.
Some BMW M6 models in the wild were stolen from pCARS2, about a year ago.

ELAhrairah
06-10-2017, 13:43
That's interesting. Can you tell where he said that?

I will try to find it but I remember it was a week ago or something in a post started by someone about the grid size.

Edit: now I think about it: he said the grid size might be increased in a future patch. I don’t think he said for modders. I believe I asked that but didn’t get an answer. Sorry. I mixed a few things up. This is the post btw: post #6

http://forum.projectcarsgame.com/showthread.php?53863-I-just-have-one-request-comment-to-make&p=1377940&viewfull=1#post1377940

Endurancer
09-10-2017, 00:00
Yes and what custom grid tool does, is to let choose you the specific AI cars you want to race against. Quite a difference.

Agreed. I would like for instance a WEC-like race, but if you choose LMP1, LMP2 and GTE you never get a grid with 2 Audis, 2 Toyotas plus some RWD and Mareks. And I wonder why... But anyway, Custom Grid Tool is a nice way around the issue because it gives a lot of freedom in configuring any desired event. Hope someone helps Crowtrobot with that decrypting…

Endurancer
09-10-2017, 00:02
I hope they do boost the grid size. Le Mans without 50 cars just isn't Le Mans... And the fact Indy cuts off at 32 is just... Aesthetically irritating.

Agreed, specially about Le Mans....