PDA

View Full Version : Is accelerated tyre wear broken?



glm3141
10-04-2018, 07:29
We were running a 2.4 hour race at Bathurst last Saturday on a dedicated server, with 3x tyre wear configured.

A lot of our drivers (me included) think that tyre wear was actually not accelerated in the session at all. It was easily possible to do half the race on a set of tyres, some were even thinking about double stinting.

Before the patch, we ran a few practice session on that dedi with 3x tyre wear and pretty much established that a one-stop race would be a stretch.

As this was not the case in the actual race, we suspect that this setting is currently not effective. Has anyone made the same experience?

Sankyo
10-04-2018, 08:39
So you're saying that it used to work? With the latest patch, some tyres were changed as well so maybe you're seeing that instead of accelerated tyre wear having changed? There was a discussion about tyre wear recently here, you should search for that as it discussed whether certain settings were effective in-game vs on DS.

Bealdor
10-04-2018, 08:41
Apparently this is not a general issue (http://forum.projectcarsgame.com/showthread.php?62509-PC-Patch-5-0-Discussion-thread&p=1498599&viewfull=1#post1498599).
The question is now if it's related to the new GT3/LMP2 tires or if it's a Dedicated Server issue.

glm3141
10-04-2018, 09:33
yeah it's possible that the tyres just got more durable. Before the patch there was a lot more wear in any case

Asturbo
10-04-2018, 10:45
Think also that tyre wear x3 probably don't work (I didn't tested after the patch). It's not avaliable in the UI, and when I tried to use it in the DS config file (following the manual), I get normal wear. Try with x2, that it probably gives you more wear than x3.

Have a look here: http://forum.projectcarsgame.com/showthread.php?62116-Why-only-normal-and-accelerated-tyre-wear-Not-x2-x3-x4-x5-x10&p=1492002&viewfull=1#post1492002