Results 1 to 5 of 5

Thread: Game settings change by themselves on menu

  1. #1
    Rookie
    Join Date
    May 2015
    Posts
    3

    Game settings change by themselves on menu

    When in game settings and arrowing up and down to view each setting, the settings seem to change randomly when selected. I do not press left or right, so I see no reason for why the setting should change. I use T80RS as controller.

  2. #2
    WMD Member IJerichoI's Avatar
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    Hohenstein-Ernstthal
    Posts
    219
    Platform
    PC
    Is any axis of the wheel "silently" activated? Maybe you could try it with the wheel unplugged and see if it is present too.


    Edit: Also did you calibrate your wheel via the menu?

    CPU Intel Core i5-7600 | Motherboard MSI H270 PC Mate | RAM 16GB DDR4 2400 MHz | GPU Gigabyte Geforce GTX 960OC 4096 MB - Driver current | Audio ASUS Xonar DGX/Logitech Z-506 | OS Windows 10 PRO 64-bit | Wheel Logitech G25, TH8A Shifter, Logitech Wingman Joystick as handbrake| Monitor Toshiba 37" TV FullHD
    In-game settings: Mode DX11 | Resolution 1920x1080 | Texture Resolution HIGH | AF 16x | VSync OFF | AA OFF | FXAA OFF | SMAA ULTRA | Reflections MEDIUM | EnvMapQuality MEDIUM | Vehicle HIGH | World HIGH | Shadows HIGH | Motion Blur MEDIUM | Render Frames 1 | Grass MEDIUM | Particle Level HIGH | Particle Density HIGH | Stretched Headlight Reflections ON

  3. #3
    Rookie
    Join Date
    May 2015
    Posts
    3
    Quote Originally Posted by IJerichoI View Post
    Is any axis of the wheel "silently" activated? Maybe you could try it with the wheel unplugged and see if it is present too.


    Edit: Also did you calibrate your wheel via the menu?
    Yes, I calibrated the wheel via the menu. However, I tried to change settings by turning wheel both left and right, and nothing changes, so I dont think that causes the problem.

  4. #4
    Superkart Pilot Zenzic's Avatar
    Join Date
    May 2015
    Location
    BE
    Posts
    620
    Platform
    PC
    I'm assuming you're using the D-pad to move up and down through the sliders. On my TM Ferrari GT Experience I had the same issue as you're describing. The entire D-pad seemed to be rather low quality, causing me to press left or right as well when only wanting to push down. Required a very delicate touch.

  5. #5
    Rookie
    Join Date
    May 2015
    Posts
    3
    Quote Originally Posted by Zenzic View Post
    I'm assuming you're using the D-pad to move up and down through the sliders. On my TM Ferrari GT Experience I had the same issue as you're describing. The entire D-pad seemed to be rather low quality, causing me to press left or right as well when only wanting to push down. Required a very delicate touch.
    Thanks, that is probably the case then

Similar Threads

  1. Dualshock 4 Controller: Settings, Problems & Solutions
    By Bealdor in forum PS4 - Technical Help & Support
    Replies: 227
    Last Post: 05-12-2017, 22:41
  2. t300rs settings
    By evolaco in forum PC - Technical Help & Support
    Replies: 2
    Last Post: 16-05-2015, 13:23
  3. Change NOVICE to PRO
    By armanluq in forum General Discussion
    Replies: 23
    Last Post: 13-05-2015, 13:51
  4. G25 Settings needed
    By Rayc0 in forum PC - Technical Help & Support
    Replies: 12
    Last Post: 09-05-2015, 19:06
  5. Name Change Request Thread
    By born2bslow in forum PC - Technical Help & Support
    Replies: 3
    Last Post: 07-05-2015, 20:20

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •