Results 1 to 9 of 9

Thread: No Throttle on Azure Coast and Calfonia Hiway.

  1. #1
    Rookie
    Join Date
    May 2015
    Posts
    2
    Platform
    PC

    No Throttle on Azure Coast and Calfonia Hiway.

    Hi, I've tried everything and can't drive (I can roll in neutral) on the point to point tracks. It seems that every control input works except the throttle and the car just sits at idle. I don't have a problem on the other tracks and have tried numerous cars, its in free practice by the way, not tried the tacks elsewhere.

  2. #2
    Rookie
    Join Date
    Jun 2015
    Posts
    1
    Platform
    PC
    I'm having the same problem I thought the game was broken so I haven't been playing it.

  3. #3
    WMD Member
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Munich (Germany)
    Posts
    171
    Platform
    XBOX1 X
    I looked on my system and I have no issue (quick race) on these 2 tracks

  4. #4
    Banned
    Join Date
    May 2015
    Posts
    608
    Platform
    XBOX1 X
    Might be a silly question.... But is the car started? Its possible to turn the ignition on and off if its mapped to the controller. Maybe try mapping it and see if the car will start.

  5. #5
    Rookie
    Join Date
    Jul 2015
    Posts
    3
    Platform
    PS4

    No throttle on Azure Coast and California Hiway

    Quote Originally Posted by DeaKen002 View Post
    Hi, I've tried everything and can't drive (I can roll in neutral) on the point to point tracks. It seems that every control input works except the throttle and the car just sits at idle. I don't have a problem on the other tracks and have tried numerous cars, its in free practice by the way, not tried the tacks elsewhere.
    I have just the same problem, I though it was my problem but I realize it is a common trouble, The fail keeps despiste the 2.0 update on Ps4. It is not a configuración issue nor the controller.

    PLEASE, REVISE IT TO SOLVE IT ASAP

  6. #6
    GT4 Pilot nissan4ever's Avatar
    Join Date
    May 2015
    Location
    East Coast
    Posts
    2,095
    Platform
    XBOX1 X
    To OP

    I just tried both tracks in free practice. I didn't have no problems with the throttle. I put the car into gear & went on about my business I randomly selected late model BMW 1 Series for the test car. Did you happen to change auto start in your game settings by accident?
    Last edited by nissan4ever; 19-07-2015 at 03:29.
    Project CARS 2 - Gold Member
    Xbox One X/Seagate USB 3.0 4TB/Netgear Nighthawk xr700 Gaming Router/Thrustmaster TX/TM Leather 28 GT Rim/Wheel Stand Pro Deluxe V2/T3PA Pedals/Turtle Beach Elite Pro 2 + Superamp Pro/LG 43UH6500 4K UHD HDR Game Mode
    The following user likes this Post: Im Sorry


  7. #7
    Rookie
    Join Date
    Jul 2015
    Posts
    3
    Platform
    PS4
    Thanks nissan4ever the problem was just this, I have changed auto start to on and throttle works fine. I drive with T300, TH8A, and a homemade T3PA, but with ps4 controller happened the same trouble.althoug I dont understand what happens when I switch off auto start option, I have completes three seassons successfully with auto start option off without troubles.Do you have any Idea why this happens? Thanks un advance

  8. #8
    GT4 Pilot nissan4ever's Avatar
    Join Date
    May 2015
    Location
    East Coast
    Posts
    2,095
    Platform
    XBOX1 X
    If you got auto start off, you need to map buttons for ignition & start (honestly not sure about ignition, but definitely start).
    Project CARS 2 - Gold Member
    Xbox One X/Seagate USB 3.0 4TB/Netgear Nighthawk xr700 Gaming Router/Thrustmaster TX/TM Leather 28 GT Rim/Wheel Stand Pro Deluxe V2/T3PA Pedals/Turtle Beach Elite Pro 2 + Superamp Pro/LG 43UH6500 4K UHD HDR Game Mode

  9. #9
    Rookie
    Join Date
    Jul 2015
    Posts
    3
    Platform
    PS4
    Ok the "problem" is solved, I had only mapped start button when I played with auto start off, but as what you said the ignition button is paramount.in conclusion,when auto start option is off , ignition & start buttons must be both mapped, not only start button.
    I am very grateful for your help and patience.
    The following user likes this Post: nissan4ever


Similar Threads

  1. PS4 - Unable to Assign 'X' as throttle
    By Jimmay in forum PC - Technical Help & Support
    Replies: 4
    Last Post: 08-05-2015, 12:00

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •