Results 1 to 10 of 10

Thread: Handbrake not working

  1. #1
    Kart Driver NegSpec13's Avatar
    Join Date
    May 2015
    Location
    Dundee, Scotland
    Posts
    28
    Platform
    XBOX1

    Handbrake not working

    Hey there

    Hope I'm posting in the right place. For some strange reason when I tap the handbrake in game nothing happens. I'm on Xbox One and using a controller.

    Maybe I have the brake mapped to the wrong button but I don't think so. By default it should be "A" right?

  2. #2
    Kart Driver
    Join Date
    May 2015
    Posts
    40
    From what I've read, only using the hand brake on certain cars will produce feedback. Sound etc.

    If this is true its crazy, but from all the threads, it does appear to be the case.

    Very weird.
    The following user likes this Post: NegSpec13


  3. #3
    Kart Driver NegSpec13's Avatar
    Join Date
    May 2015
    Location
    Dundee, Scotland
    Posts
    28
    Platform
    XBOX1
    I don't understand why that would be so, it doesn't make any sense.

    I discovered the problem on my initial run in the Mustang Boss trying to slide my way round a corner on the Pacific Coast Highway.

  4. #4
    WMD Member Max Kelly's Avatar
    Join Date
    Sep 2012
    Location
    Italy - Tuscany
    Posts
    284
    Platform
    PC
    if the car has the handbrake in real life, it will also have in the game.
    CPU: i7-4910MQ 4.0 Ghz - (RAM) 16GB (GPU) 2 x GTX 980M - 8.0GB - (HDD) 250GB Samsung 840 EVO SSD + 1TB WD - MONITOR TV 50" Sony KDL-50w656a - DATA DISPLAY Ipad 3 (Pcars Dash)- OS Win 8.1 pro 64bit - WHEEL Fanatec CSW 2(GT rim) - Fw065 - driver 205 + DSD CSW panel - SHIFTER Fanatec CS SQ - HANDBRAKE Arc Team Race Usb - PEDALS Fanatec CSP V2 via Wheel (pot.meter: 5) - SEAT Fanatec CSL + Playseat Alcantara
    GRAPHICS: -x64 -DX11mt -fpscap 61 -pthread 4 | 1920x1080 59hz | Text. Res. HIGH | AF 16x | VSync NO |A.A.DS6X | FXAA OFF | SMAA OFF| Refl. ULTRA | Env HIGH | Vehicle ULTRA | World ULTRA | Shadows ULTRA | Frame Rend 1 | Mot.Blur OFF | Cock. mirror ON | Show driver/arms No | Post proc.filt. ON | Lens flare ON | Sun Flare Full | Bloom ON | Heat Haze Off | Det.Grass HIGH
    CAMERA: 1 Helmet Fov 85 / Cockpit Fov 76 | Speed Sens. YES | min.speed.sens 100% max.speed.sens.140% | 10-300 mph | Shake eff. ON | World mov. 60 | G-force 60 | Show Helmet No | Look to apex 1 | Camera Lean. 95 | Helmet Lean.50 | Blur No
    CONTROLLER: Mode REAL AIDS | FF 100 | TF 100 | Damper 100 | Autom.Clutch NO | Steering Sensitivity 50 | Speed Sens 0 | Pedal Deadzone 0 | Steering deadzone 0 | Pedal Sens. 40
    CSW 2 SETUP:SEN off | FF 100 | SHO 100 | DRI off | ABS 65 | LIN off | DEA off | SPR 40 | DPR 100 | FOR 100 | driver 900 | damp.100 |


  5. #5
    Superkart Pilot SpeedFreakDTM's Avatar
    Join Date
    May 2015
    Posts
    292
    Platform
    XBOX1
    Quote Originally Posted by Max Kly View Post
    if the car has the handbrake in real life, it will also have in the game.
    Yeah, there is a handbrake, but it doesnt brake the rear wheels. It seems to work the same as the clutch.

    The hand brake, or e brake for the Americans, locks the rear wheels. Neither the handbrake or the clutch do that, so Im guessing its a missing line of code.

  6. #6
    Kart Driver
    Join Date
    May 2015
    Posts
    5
    Platform
    PC
    Hello!
    I checked PS4, Xbox One, and PC none of them have handbrake!
    I tried BMW this car HAVE handbrake in a real life!
    I tried more cars none of them have handbrake!

    Any ideas guys?

  7. #7
    Rookie
    Join Date
    May 2015
    Posts
    2
    Platform
    PC
    Like stated above some have them some don't, I use the bmw 1 series M coupe as well as the Mercedes-Benz sls amg .......( both have working hand brakes ) just get in and try the cars to see which ones work

  8. #8
    Vehicle Technical Lead Casey Ringley's Avatar
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    Cigar City
    Posts
    331
    Platform
    PC
    Both the BMW 1M and SLS AMG have working handbrake. Watch the brake temperature in HUD telemetry when using it to see the effect. We can make them stronger if need be, but they're not broken/disabled.
    Haste Is Slow
    The following user likes this Post: Max Kelly


  9. #9
    WMD Member TMoney's Avatar
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    USA
    Posts
    318
    Well the handbrakes should technically lock the rear wheels in the cars that have it. I don't know since I don't have a button mapped to it. Not normally something used in circuit racing.
    CPU: i7 920 4.02GHz - H100 | GPU: EVGA GTX 780 SC ACX 3GB | Racing Wheel: Logitech G25

    Motherboard: EVGA X58 Classified 3 | Audio: Creative X-Fi Fatal1ty Pro with 5.1 Surround | Display: Asus 26" 1920X1200

    RAM: 12GB Corsair Dominator GT 2000 MHz | PSU: Corsair HX1050 | Keyboard+Mouse: Logitech G15 & G500 | OS: Windows 8 64-bit

  10. #10
    WMD Member Max Kelly's Avatar
    Join Date
    Sep 2012
    Location
    Italy - Tuscany
    Posts
    284
    Platform
    PC
    Quote Originally Posted by Casey Ringley View Post
    We can make them stronger if need be, but they're not broken/disabled.
    It could be useful
    CPU: i7-4910MQ 4.0 Ghz - (RAM) 16GB (GPU) 2 x GTX 980M - 8.0GB - (HDD) 250GB Samsung 840 EVO SSD + 1TB WD - MONITOR TV 50" Sony KDL-50w656a - DATA DISPLAY Ipad 3 (Pcars Dash)- OS Win 8.1 pro 64bit - WHEEL Fanatec CSW 2(GT rim) - Fw065 - driver 205 + DSD CSW panel - SHIFTER Fanatec CS SQ - HANDBRAKE Arc Team Race Usb - PEDALS Fanatec CSP V2 via Wheel (pot.meter: 5) - SEAT Fanatec CSL + Playseat Alcantara
    GRAPHICS: -x64 -DX11mt -fpscap 61 -pthread 4 | 1920x1080 59hz | Text. Res. HIGH | AF 16x | VSync NO |A.A.DS6X | FXAA OFF | SMAA OFF| Refl. ULTRA | Env HIGH | Vehicle ULTRA | World ULTRA | Shadows ULTRA | Frame Rend 1 | Mot.Blur OFF | Cock. mirror ON | Show driver/arms No | Post proc.filt. ON | Lens flare ON | Sun Flare Full | Bloom ON | Heat Haze Off | Det.Grass HIGH
    CAMERA: 1 Helmet Fov 85 / Cockpit Fov 76 | Speed Sens. YES | min.speed.sens 100% max.speed.sens.140% | 10-300 mph | Shake eff. ON | World mov. 60 | G-force 60 | Show Helmet No | Look to apex 1 | Camera Lean. 95 | Helmet Lean.50 | Blur No
    CONTROLLER: Mode REAL AIDS | FF 100 | TF 100 | Damper 100 | Autom.Clutch NO | Steering Sensitivity 50 | Speed Sens 0 | Pedal Deadzone 0 | Steering deadzone 0 | Pedal Sens. 40
    CSW 2 SETUP:SEN off | FF 100 | SHO 100 | DRI off | ABS 65 | LIN off | DEA off | SPR 40 | DPR 100 | FOR 100 | driver 900 | damp.100 |


Similar Threads

  1. [ANSWERED] Handbrake doesn't seem to work?
    By DigitalX90 in forum General Discussion
    Replies: 13
    Last Post: 02-10-2017, 20:16
  2. Help:vrHive telemetry not working
    By paynemaster in forum PC - Technical Help & Support
    Replies: 20
    Last Post: 19-12-2015, 15:33
  3. [Resolved] pCARS PROFILER remote mode not working
    By benagol in forum PC - Technical Help & Support
    Replies: 7
    Last Post: 03-06-2015, 09:54
  4. BMW Z4 Soundbug and Clutch / Handbrake Button
    By X30 Nemec666 in forum XB1 - Technical Help & Support
    Replies: 2
    Last Post: 28-05-2015, 22:43
  5. DS4 working in the menu's Plz
    By Ramiboo in forum PS4 - Technical Help & Support
    Replies: 1
    Last Post: 08-05-2015, 10:12

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •