Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 10 of 39

Thread: [IT'S WORKING] Tire Wear Not Working ??

  1. #1
    Kart Driver
    Join Date
    May 2015
    Posts
    13
    Platform
    PC

    [IT'S WORKING] Tire Wear Not Working ??

    Hi all,

    I am racing in GT3 career mode and have tire wear set to x7.

    During a 15 lap race after lap 10 the AI cars are sliding around with little grip. This suggests that x7 tire wear is being applied to the AI cars during the race (after the equivalent of 70 laps their tires would be completely worn out and this correlate after 10 laps).

    However my car loses no grip and my tires appear to be at 100% even at the end of lap 15. I end up lapping all of the AI cars and there is no challenge to be had.

    I want my tires to wear at a similar rate to the AI. Does anyone know how I would do this or whether what I have described is a bug ?

    Many thanks
    The following user likes this Post: ironik


  2. #2
    SMS Elmo's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Motor City, Germany
    Posts
    1,208
    Platform
    PC
    Moved to Technical Help & Support

    Can you use a tool like Tom Shanes Profiler to check if what kind of wear you get?

  3. #3
    Kart Driver
    Join Date
    May 2015
    Posts
    13
    Platform
    PC
    Hi all, on the topic of wear I have a frustrating situation maybe you can help me with;

    I am racing in GT3 career mode and have tire wear set to x7.

    During a 15 lap race after lap 10 the AI cars are sliding around with little grip. This suggests that x7 tire wear is being applied to the AI cars during the race (after the equivalent of 70 laps their tires would be completely worn out and this correlate after 10 laps).

    However my car loses no grip and my tires appear to be at 100% even at the end of lap 15. I end up lapping all of the AI cars and there is no challenge to be had.

    I want my tires to wear at a similar rate to the AI. Does anyone know how I would do this or whether what I have described is a bug ?

    Many thanks

  4. #4
    Kart Driver
    Join Date
    May 2015
    Posts
    13
    Platform
    PC
    Thank you for the quick reply I will download and report back.

  5. #5
    Kart Driver
    Join Date
    May 2015
    Posts
    13
    Platform
    PC
    Tyre wear is showing as being constant i.e. no wear. This was in a free practice session but would assume it doesnt matter as my tyre wear settings havent changed........


    Actually the channels for tyre wear are now updating and after about 10 laps ive got 40% wear on my front left tyre but only marginal on my others.

    This does not explain though why the AI cars have drastically less grip than I do after 10 laps.....
    Last edited by bhamx2; 09-05-2015 at 13:15. Reason: Update
    The following user likes this Post: ironik


  6. #6
    WMD Member ironik's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Ile de France
    Posts
    420
    Platform
    PC
    I heard the same thing happening for xBoxOne.
    aka Ironik

    I7 7700K // ASUS PRIME Z270-A // 16Go DDR 4 // inno3d gtx1080 ti // OCZ agility 240Go // WD caviar Green 1To // Thrustmaster T300RS + Fanatec ClubSport pedals V3 // Oculus Rift CV1

  7. #7
    Kart Driver
    Join Date
    May 2015
    Posts
    13
    Platform
    PC
    Please can anyone help with my issue?

  8. #8
    Kart Driver
    Join Date
    May 2015
    Posts
    13
    Platform
    PC
    Please can anyone help with my issue ?

  9. #9
    SMS Elmo's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Motor City, Germany
    Posts
    1,208
    Platform
    PC
    It could be that the tires on the AI cars wear a bit more than on yours and this is extrapolated with 7x multiplier.

    Can you provide me with the following info:

    • Your Car
    • Track
    • AI Setting
    • Weather


    Thanks. We will try to figure out what's going on.

  10. #10
    SMS Elmo's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Motor City, Germany
    Posts
    1,208
    Platform
    PC
    Moved the postings to your original thread.

    No need to put the same question in different places. All question will be read and answered as best as we can. But with this being a new forum with many people having questions it takes a while sometimes for us to reply.

Similar Threads

  1. Tire wear options
    By Fryto in forum General Discussion
    Replies: 14
    Last Post: 14-06-2015, 14:47
  2. [Not missed. N/A] Tyre (Tire) wear indicator? How was this miased.?
    By X Gabe 62 X in forum Feature Suggestions
    Replies: 4
    Last Post: 22-05-2015, 16:27
  3. Is tyre wear multiplier working correctly?
    By SRS STIG in forum XB1 - Technical Help & Support
    Replies: 15
    Last Post: 16-05-2015, 09:53
  4. Setting Tire Wear / Fuel Consumption / Weather in Career
    By DJSambo in forum Project CARS on Xbox One
    Replies: 4
    Last Post: 11-05-2015, 06:47
  5. Tire/Tyre wear
    By Ischemica in forum General Discussion
    Replies: 11
    Last Post: 11-05-2015, 03:59

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •