Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 15

Thread: Why are group 4 and group 5 and DTM forced together in multiplayler?

  1. #1
    Kart Driver
    Join Date
    May 2015
    Posts
    26
    Platform
    PC

    Why are group 4 and group 5 and DTM forced together in multiplayler?

    Why are group 4 and group 5 and DTM forced together in multiplayler? I want to set up a multiplayer lobby and let people choose both group 5 cars, but not group 4 ( BMW procar) and DTM. I can set same class, but that includes all of these. And if I set it to same car, can people choose BOTH group 5 cars and not feks the zakspeed if that is the car I have chosen? I would also like to use AI to fill up grid and the computer doesnt know wich cars I want it to use if it isnt an option where I do that.

  2. #2
    Kart Driver
    Join Date
    May 2015
    Posts
    19
    I guess the devs never thought of that.

  3. #3
    Super Moderator TenthDan's Avatar
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Melbourne, Australia
    Posts
    320
    Moved to general MP section.

  4. #4
    WMD Member Padmod's Avatar
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Adelaide
    Posts
    62
    Platform
    PS4
    Quote Originally Posted by frodesa View Post
    Why are group 4 and group 5 and DTM forced together in multiplayler? I want to set up a multiplayer lobby and let people choose both group 5 cars, but not group 4 ( BMW procar) and DTM. I can set same class, but that includes all of these. And if I set it to same car, can people choose BOTH group 5 cars and not feks the zakspeed if that is the car I have chosen? I would also like to use AI to fill up grid and the computer doesnt know wich cars I want it to use if it isnt an option where I do that.
    Yes I'm not sure what they were thinking to be honest. It's the same with the classic GT cars, everyone picks the Ford GT which completely outclasses the Merc and Sierra.

  5. #5
    Kart Driver
    Join Date
    May 2015
    Posts
    6
    Platform
    PC
    Any plans to allow hosts to choose their own groups of cars by selecting x number of whatever cars they want?

    The touring cars are nice but the Clio really spoils the view
    Computer; MoBo: Gigabyte x58 3.0 USB | CPU: Intel i7 960 3.2GHz | RAM: 16GB 1600Mhz | GPU: GeForce GTX 760 4GB | PSU: 750W | OS: Windows 7, 64bit | Controller: T500RS & TH8 RS shifter

  6. #6
    WMD Member Fred Bull's Avatar
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    Germany
    Posts
    6
    Sorry to say frodesa, but I assume the DTM cars are for Beginner and Douche bags in this Group only. These kind of Players choose DTM cars only for win (e.g. a golden Banana or the stupiest racer on the track tec.) but not for a good Race
    Keep your pace up mate!

  7. #7
    Kart Driver
    Join Date
    May 2015
    Posts
    26
    Platform
    PC
    Would like to hear from devs on this since it kind of ruins multiplayer. At least make each class race on its own.

  8. #8
    Superkart Pilot
    Join Date
    May 2015
    Posts
    127
    Platform
    PC
    Exactly.

    I made an online lobby with the Renault Clio cup cars, as I like FWD....lol...... but everyone turns up in the Merc and Beamers and crush me. The Class System needs an overhaul, and the entire online scenario needs rebuilding from scratch.

    TOCA on the XBOX (15 (?) years ago) was better online.

    There are no Ratings system, Rated vs Unrated races, multi-race tourneys.... nothing. No in-race chat with quick presses. No-one gets to chat as the lobbies are badly thought out, and there's no reason to come back.

    Shambles. Which is a shame, as the lag situation is pretty good most of the time, so it could -= theoretically - be VERY good online.
    Last edited by X Gabe 62 X; 12-05-2015 at 16:51.
    The following user likes this Post: NoBrakes


  9. #9
    Superkart Pilot Krobo's Avatar
    Join Date
    May 2015
    Posts
    225
    Platform
    PC
    The in game chat works ..you need to map it to bring it up in cockpit ... works fine

    Hopefully when the DS gets finished it will have a way to divide the groups into there proper classes ..

    or give us something we can do with the files to edit the classes we want, the ones that belong together .??

    This might be doable ?
    CPU- AMD FX 8350 Black edition Vishera 8-Core 4.0GHZ (4.2Hz Turbo) AMD 125W, VID- Gigabyte Nvid 1080 , mobo- GIGABYTE 990FXA-UD3 R5 , PS- EVGA 1050W supernova, OS- Win 7 Ent, Mem- G.Skill 16G , G27, 50" LG 4K smart TV, Antec big box with lots of lights n fans :-)

  10. #10
    Kart Driver
    Join Date
    May 2015
    Posts
    26
    Platform
    PC
    Quote Originally Posted by Krobo View Post
    The in game chat works ..you need to map it to bring it up in cockpit ... works fine

    Hopefully when the DS gets finished it will have a way to divide the groups into there proper classes ..

    or give us something we can do with the files to edit the classes we want, the ones that belong together .??

    This might be doable ?
    I hope we dont have to edit files to make single classes in multiplayer. GT4 should be one, class GT5 one class, group 4 one class, group 5 one class and so on.....

Similar Threads

  1. Ford Capri Zakspeed Group 5 (NO CHAT!)
    By Fernando Pedace in forum PCARS - Vehicles Custom Paints Download Database
    Replies: 12
    Last Post: 03-08-2015, 15:06
  2. PS4 GAMEPAD with real driving aids and forced cockpit view
    By MartyMcFly523 in forum PC - Multiplayer Event Planning
    Replies: 2
    Last Post: 08-06-2015, 10:33
  3. [FB & Steam Group] Project CARS Gentlemen Racing
    By sagedavid in forum PC - Multiplayer Event Planning
    Replies: 4
    Last Post: 12-05-2015, 06:49

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •