Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 16

Thread: [PC]Tire choice is broken during pitstops

  1. #1
    WMD Member Stephamiel's Avatar
    Join Date
    Oct 2011
    Posts
    7

    [PC]Tire choice is broken during pitstops

    Hello guys
    My friends and i have noticed that lately tire choice during pitstops is broken.
    Whatever tire choice you make you end up getting soft tires when dry weather or wet tires during wet weather,offline or online ,free pratices or during races it's the same .
    I was working fine 2 weeks ago for our last race at zolder ,now it's not working anymore on zolder.
    We've tested different types of cars and tracks everytime we have the same problem.
    hope it helps
    Cheers
    rSeat official racing driver
    CASE - Corsair Carbide Air 540
    CPU - Intel Core i7 3770K @ 4.8
    GRAPHICS - Gigabyte GTX 980ti G1 Gaming + Epson Full hd projector
    MEMORY - 8Gb DDR3 2133 cas9
    SOUND - SB Zx , ASUS Xonar U7
    WHEEL - Fanatec CSW v2 + CSP v2 + rSeat RS Evo v3

  2. #2
    WMD Member
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    Southampton UK
    Posts
    1,024
    Quote Originally Posted by Stephamiel View Post
    Hello guys
    My friends and i have noticed that lately tire choice during pitstops is broken.
    Whatever tire choice you make you end up getting soft tires when dry weather or wet tires during wet weather,offline or online ,free pratices or during races it's the same .
    I was working fine 2 weeks ago for our last race at zolder ,now it's not working anymore on zolder.
    We've tested different types of cars and tracks everytime we have the same problem.
    hope it helps
    Cheers
    I cannot replicate this using...
    Quick Race Weekend
    Fixed "rain"
    Current date @ 1300
    Zolder
    Formula A

    Started a race with untouched default setup (so issued "rain" tyres) and pitted towards the end of lap 1 for "soft slicks."

    Click image for larger version. 

Name:	2015-09-16_00003.jpg 
Views:	2 
Size:	195.9 KB 
ID:	218277

    Click image for larger version. 

Name:	2015-09-16_00004.jpg 
Views:	2 
Size:	187.6 KB 
ID:	218278


    I then did another lap, pitted and chose "intermediates."
    Click image for larger version. 

Name:	2015-09-16_00005.jpg 
Views:	1 
Size:	202.3 KB 
ID:	218279
    i7 5820k @ stock (for now) | Gigabye X99 Gaming 5P | 16GB DDR4 3000MHz @2133 (for now) | Sapphire Nitro R9 390 | Fanatec GT3 RS v1 & Clubsport Pedals | Windows 10 home| Samsung 512GB NMVe | 512GB MX100 SSD | BenQ XL2730Z

  3. #3
    WMD Member Stephamiel's Avatar
    Join Date
    Oct 2011
    Posts
    7
    hum thank you for your input
    We've used GT3's (mainly because we use them in our championship)and prototypes but no open wheels ,we have custom setup as well .we still have the issue :/
    rSeat official racing driver
    CASE - Corsair Carbide Air 540
    CPU - Intel Core i7 3770K @ 4.8
    GRAPHICS - Gigabyte GTX 980ti G1 Gaming + Epson Full hd projector
    MEMORY - 8Gb DDR3 2133 cas9
    SOUND - SB Zx , ASUS Xonar U7
    WHEEL - Fanatec CSW v2 + CSP v2 + rSeat RS Evo v3

  4. #4
    WMD Member Puffpirat's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Regensburg
    Posts
    657
    Platform
    PC
    We had a FB race on Sunday and were practically unable to use the medium slicks because we were always given softs during the pit stop, so I can confirm your issue. But I thought this was a known and soon to be fixed bug
    Motherboard: Asus Maximus Hero Z170 Processor: Intel 6700K 4.6GHz Memory: 16 GB Corsair Vengeance 3000MHz Video Card: MSI GTX 980Ti Gaming Monitor: Asus ROG Swift PG278Q Sound: Asus Xonar DGX + Sennheiser G4ME Zero SSD: Samsung 830 256GB + Samsung 850 EVO 500GB OS: Win10 x64 Wheel: Fanatec CSW v2 + Formula + BMW Rim + CSP v3 + CSS SQ

  5. #5
    WMD Member
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    Southampton UK
    Posts
    1,024
    Quote Originally Posted by Stephamiel View Post
    hum thank you for your input
    We've used GT3's (mainly because we use them in our championship)and prototypes but no open wheels ,we have custom setup as well .we still have the issue :/
    Quote Originally Posted by Puffpirat View Post
    We had a FB race on Sunday and were practically unable to use the medium slicks because we were always given softs during the pit stop, so I can confirm your issue. But I thought this was a known and soon to be fixed bug
    What happens if you move your current profile (default.sav) from...
    H:\Steam\userdata\{steam id}\234630\local\project cars\profiles

    ?
    i7 5820k @ stock (for now) | Gigabye X99 Gaming 5P | 16GB DDR4 3000MHz @2133 (for now) | Sapphire Nitro R9 390 | Fanatec GT3 RS v1 & Clubsport Pedals | Windows 10 home| Samsung 512GB NMVe | 512GB MX100 SSD | BenQ XL2730Z

  6. #6
    Superkart Pilot
    Join Date
    Jun 2015
    Location
    Alzenau,Germany
    Posts
    761
    Platform
    PC
    the bug is in the GT3 cars, there you never get what you want... (but i hope they are working on a fix because many people noted this already)

  7. #7
    WMD Member Puffpirat's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Regensburg
    Posts
    657
    Platform
    PC
    No need to investigate further, just had contact with a dev and bug is already fixed and the fix will be included in patch 4.0
    Motherboard: Asus Maximus Hero Z170 Processor: Intel 6700K 4.6GHz Memory: 16 GB Corsair Vengeance 3000MHz Video Card: MSI GTX 980Ti Gaming Monitor: Asus ROG Swift PG278Q Sound: Asus Xonar DGX + Sennheiser G4ME Zero SSD: Samsung 830 256GB + Samsung 850 EVO 500GB OS: Win10 x64 Wheel: Fanatec CSW v2 + Formula + BMW Rim + CSP v3 + CSS SQ
    The following 7 users likes this Post: artao, BullWinkle, Cuba, N0body Of The Goat, Siberian Tiger, Stephamiel


  8. #8
    Superkart Pilot
    Join Date
    Jun 2015
    Location
    Alzenau,Germany
    Posts
    761
    Platform
    PC
    this are very good news
    now we wait.

  9. #9
    WMD Member Stephamiel's Avatar
    Join Date
    Oct 2011
    Posts
    7
    Well indeed that great news ,thank you for all your replies guys
    rSeat official racing driver
    CASE - Corsair Carbide Air 540
    CPU - Intel Core i7 3770K @ 4.8
    GRAPHICS - Gigabyte GTX 980ti G1 Gaming + Epson Full hd projector
    MEMORY - 8Gb DDR3 2133 cas9
    SOUND - SB Zx , ASUS Xonar U7
    WHEEL - Fanatec CSW v2 + CSP v2 + rSeat RS Evo v3

  10. #10
    WMD Member
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Brasília, Brasil
    Posts
    107
    Platform
    PC

    Exclamation [Pit] Tyres change always to Soft

    Hello everybody..
    Need some help to sort what i think it is a possible bug on Pits stops.

    We are running a GT3 league on PC Version and the next Race is supposed to be on Silverstone GP.

    Since the race format uses a 4X tyre wear, pit becomes mandatory.
    Yesterday we were on a practise session and some People started complaining that the game would always change the Tyres to the soft compound, no matter what you have saved on pit strategy.

    What we tried:
    - Dedicated and P2p Lobby, creating New sessions and on practise, qualify and race.
    - Delete all pit strategy and create a New one.
    - leave only the one recently created when you save the changes from standard.

    PS. 1: Dunno it has anything related, but on the tests it happened to all six of us with the Z4.
    PS. 2: We raced last thursday on Brno, it was raining and the pit worked there without problems (Rain to Rain).

    If Anyone is interessed in trying to replicate it:
    Server with Password
    Weather Light cloud
    Real time progression starting at 9 AM.
    X4 tyre wear
    Gt3 class only
    Real assist
    60 min Practise, 10 min qualify, 10 laps Race.

Similar Threads

  1. Pitstops and Pit menu broken?
    By SchnelleBasis in forum Multiplayer
    Replies: 1
    Last Post: 06-07-2015, 20:51
  2. Pitstops Tire Pressures
    By Dynomight Motorsports in forum XB1 - Technical Help & Support
    Replies: 46
    Last Post: 01-07-2015, 06:24
  3. Automatic Tire Choice - How do I know what was chosen?
    By bhilkey in forum General Discussion
    Replies: 3
    Last Post: 13-06-2015, 17:41
  4. Contract choice for trophies
    By Bounkass in forum Project CARS on Playstation 4
    Replies: 0
    Last Post: 26-05-2015, 19:12

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •