Page 51 of 59 FirstFirst ... 414950515253 ... LastLast
Results 501 to 510 of 583

Thread: Dedicated Server API

  1. #501
    Alexandru Marian
    Guest
    Quote Originally Posted by satco1066 View Post
    Thanks for your response Marian.

    Back to the "Nürburgring" Problem.

    Years ago when most typewriters and first PC's came to german language people there was no problem to use "ue" instead of "ü" or "ae" / "ä".
    In this old time it was strictly forbidden to use characters higher than ASCII 128 for e.g. passwords.

    So why not change this for the future use of such special names.
    Good old ASCII will never make problems. Just make it simple.
    The reason for this is because the Dedicated Server gets all the tracks names directly from the game data when it is built. It also needs to match the same names that the game uses.

    Another reason is because we are under legal obligation to use the correct names because of the licensing contracts we've signed to be allowed to use the track. Granted, they might never check the Dedicated Server but who knows?

    I'll see if we can add code to automatically do a conversion to UTF-8 from whatever encoding you guys are saving your config files in but not sure if we can change it so it uses anything else than "Nürburgring" and "Müllenbach".
    The following 8 users likes this Post: aurel, dbo35, DFAlex, F1_Racer68, Mad LL, Ryzza5, t0daY, Umer Ahmad


  2. #502
    Superkart Pilot satco1066's Avatar
    Join Date
    May 2015
    Location
    Graz, Austria
    Posts
    334
    Platform
    PC
    Ok, i understand.

    Then i would suggest, to update the documentation in the lua script section, to point to that special case.
    If anyone cannot type this characters with his notepad or something else, he can solve it with copy & paste.

    If it's documented, it should be no problem any more.
    Devil's Core Project Cars Team ( german language )
    Facebook: https://www.facebook.com/devilscorede/
    Closed Facebook Group: https://www.facebook.com/groups/941216635916992/
    STEAM: http://steamcommunity.com/groups/devils-core/
    The following 2 users likes this Post: Ryzza5


  3. #503
    Kart Driver
    Join Date
    May 2015
    Posts
    39
    Platform
    PC
    satco: Even early predecessors of common typewriters already supported German umlauts, here's an example from 1924:
    https://de.wikipedia.org/wiki/Olympi....4,Bj.1924.jpg

    Except for the short era of early home computers (and early Usenet), there was never an excuse to use the "ue" workaround.

    It's 2016, UTF-8 is 20 years old and has, as far as I am aware, been the default on all modern operating systems for years.

    Alexandru, what about just allowing the numeric track id as an alternative for the track name in the "TrackId" field of sms_rotate_config.json? I seem to remember that, in the main server configuration, only the numeric id is accepted in this field; I always thought it was a confusing inconsistency that I have to use the numeric id in one place and the name in another. So this solution would solve the problem for the "weird charset people" and mitigate this inconsistency.

    Also, may I ask for your attention to a few of my posts of the past months?
    http://forum.projectcarsgame.com/sho...=1#post1212880
    http://forum.projectcarsgame.com/sho...=1#post1216177
    http://forum.projectcarsgame.com/sho...=1#post1225460

    Also, can you make the UI people fix the chat UI in the "Online Lobby" (the one you enter from the pit menu after joining a session in progress)?

    The "pre-event" chat works, the small chat window you get on the track works, but in the "in-event" Online Lobby, the chat only updates once when entering the "Online Lobby" for the first time. It will never update again, you will not see anything you send yourself or anything other players are sending. Also, you can use the mouse wheel over the chat window to move UI elements around to quickly demonstrate that this screen is somehow broken.
    i7-4790K @ 4.0 GHz; 16GB; GTX980 @ 5760x1080; Win 7-64; T300, T3PA, sometimes w/ G27 shifter; HUD Dash (Android), Crew Chief (PC), no mods
    The following 2 users likes this Post: Bruno Alexandre


  4. #504
    Alexandru Marian
    Guest
    All the track names can be found in the ServerTypes document linked in the first post of this thread.

    I'll update the documentation for next version to contain an explicit mention of this limitation as well as the UTF-8 requirement.
    The following 2 users likes this Post: RomKnight, Ryzza5


  5. #505
    Superkart Pilot satco1066's Avatar
    Join Date
    May 2015
    Location
    Graz, Austria
    Posts
    334
    Platform
    PC
    Quote Originally Posted by aurel View Post
    It's 2016, UTF-8 is 20 years old and has, as far as I am aware, been the default on all modern operating systems for years.
    You should tell that Microsoft and Wordpad.

    "Normal" PC users use Wordpad.
    And with this "tool" it's definitely not working.

    Also people all around the world have no keyboards with umlauts, but maybe other special characters.

    If i follow your opinion, then they should have written ZUHAI in mandarin characters, because it's no problem to install simplified chinese and language set.
    That really makes no sense.
    Devil's Core Project Cars Team ( german language )
    Facebook: https://www.facebook.com/devilscorede/
    Closed Facebook Group: https://www.facebook.com/groups/941216635916992/
    STEAM: http://steamcommunity.com/groups/devils-core/

  6. #506
    Alexandru Marian
    Guest
    Quote Originally Posted by aurel View Post
    Alexandru, what about just allowing the numeric track id as an alternative for the track name in the "TrackId" field of sms_rotate_config.json? I seem to remember that, in the main server configuration, only the numeric id is accepted in this field; I always thought it was a confusing inconsistency that I have to use the numeric id in one place and the name in another. So this solution would solve the problem for the "weird charset people" and mitigate this inconsistency.
    That might be doable, I'll have a look.

    Quote Originally Posted by aurel View Post
    Also, may I ask for your attention to a few of my posts of the past months?
    [...]
    You should be able to escape the question mark as

    Code:
    %3F
    This is what is called "Percent-encoding" or "URL encoding" and is used a lot when sending HTTP queries. You could use this page (for example) to figure out how to encode other things.

    As to your other queries I'll have a look over the coming days.

    Quote Originally Posted by aurel View Post
    Also, can you make the UI people fix the chat UI in the "Online Lobby" (the one you enter from the pit menu after joining a session in progress)?

    The "pre-event" chat works, the small chat window you get on the track works, but in the "in-event" Online Lobby, the chat only updates once when entering the "Online Lobby" for the first time. It will never update again, you will not see anything you send yourself or anything other players are sending. Also, you can use the mouse wheel over the chat window to move UI elements around to quickly demonstrate that this screen is somehow broken.
    I'll let the UI team know and we'll see if this work can be squeezed in somewhere soon.
    The following 4 users likes this Post: RomKnight, Scott Coffey, t0daY, Umer Ahmad


  7. #507
    Kart Driver
    Join Date
    May 2015
    Posts
    72
    Platform
    PC
    Hello Alexandru Marian,
    thx for the infos.
    I think it can now stay in this form ^^ it's working, remember, never change a running system
    In the actual servertypes.pdf is the "german" version used, Nürburgring GP etc...
    maybe it's good to change this for the next release, because the file got's overwritten with each new version/update...

    THX for your feedback!

    regards
    Alex

  8. #508
    Kart Driver
    Join Date
    May 2015
    Posts
    72
    Platform
    PC
    Quote Originally Posted by satco1066 View Post
    ..."Normal" PC users use Wordpad.
    And with this "tool" it's definitely not working.....
    Why not try the notepad++ ?
    here
    it's free and verry usefull!

    regards
    Alex

  9. #509
    Superkart Pilot satco1066's Avatar
    Join Date
    May 2015
    Location
    Graz, Austria
    Posts
    334
    Platform
    PC
    Quote Originally Posted by DFAlex View Post
    Why not try the notepad++ ?
    here
    it's free and verry usefull!

    regards
    Alex
    You are right. Im developer myself, and work for worldwide customers. I'm aware of that.
    But standard users don't.
    They use onboard tools ..... and fail.

    A developer should know what problems could come and therefore warn and suggest the right tools in the documentation.
    Or create a tool, where it's not possible to fail.
    e.g. a UI with pulldowns that creates everything in the background.
    If users are professional enough, they can edit that generated xml's or cfg's by hand. But not by default!
    Devil's Core Project Cars Team ( german language )
    Facebook: https://www.facebook.com/devilscorede/
    Closed Facebook Group: https://www.facebook.com/groups/941216635916992/
    STEAM: http://steamcommunity.com/groups/devils-core/

  10. #510
    Kart Driver
    Join Date
    May 2015
    Posts
    72
    Platform
    PC
    Quote Originally Posted by Alexandru Marian View Post
    OK I'll have a look at the disconnection issues. Thank you for the info you've provided.

    However I do have to say that any Steam server issues will definitely cause something like this. At the moment the Dedicated Server is communicating with players that are connected to it via Steam so any problems on Steam's end would reflect in the game.

    I'll investigate this and see what improvements we could reasonably make.
    Hai,
    if you need some logfiles, please contact Vittorio Rapa, i sended him user and server log from ouer last disco Event...

    THX

    regards
    Alex

Similar Threads

  1. Dedicated Server
    By OzDeaDMeaT in forum Multiplayer
    Replies: 9
    Last Post: 14-09-2015, 14:02
  2. Dedicated server browser is down
    By optimalspieler in forum PC - Technical Help & Support
    Replies: 4
    Last Post: 23-05-2015, 08:41
  3. Dedicated Server Browser Not Working
    By flyoffacliff in forum Multiplayer
    Replies: 0
    Last Post: 17-05-2015, 02:59
  4. Dedicated Server High Latency
    By Winpoks in forum Multiplayer
    Replies: 2
    Last Post: 09-05-2015, 06:24
  5. Dedicated Server - HTTP API Request
    By Ph0eNiX in forum PC - Technical Help & Support
    Replies: 3
    Last Post: 08-05-2015, 11:18

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •