Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 28

Thread: SMS-R Formula A @ Azure GP (Monaco) - Ends 25/05/2015 23:59

  1. #1
    Superkart Pilot Rift Racer's Avatar
    Join Date
    May 2015
    Posts
    122
    Platform
    PC

    SMS-R Formula A @ Azure GP (Monaco) - Ends 25/05/2015 23:59

    Well that was fun..... for the first few hours till the track cutters showed up
    System Specs:MSI GTX 980 | i7-4790K @ 4.4Ghz | 8 GB DDR3 RAM | 120GB Kingston SSD | Win 10 [x64]
    Display: Oculus Rift DK2 CV1 / 50" LED TV.
    Input: T300 GTE Rim / G27 Pedals + Shifter / VoiceAttack

  2. #2
    WMD Member
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Kotka
    Posts
    400
    Platform
    PC
    Heh as i said yesterday in another thread before this even even started, complete cutfest.

    I did few laps today on time trial by actually driving the normal track layout, best i got was 1.11.2. After looking few ghosts and sector times, by cutting everywhere you gain like 3s +
    Last edited by Joni Varis; 26-05-2015 at 03:54.
    | Core i7 5820K | ASUS X99M WS| 16GB 3200Mhz DDR4 | GTX 980Ti 6GB | Kingston HyperX 480GB SSD & 3TB HDD | Fractal Design Define C Mini |
    | Windows 10 Pro 64Bit | Seasonic 660w Platinium | Thrustmaster TX (T3PA pedals) & GT Omega Evo | Samsung C32HG70 32" 2560x1440 monitor |

    Steam ID: johnnyw84

  3. #3
    WMD Member
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Essen
    Posts
    51
    really?? even at azure gp?
    did we really missed that under developement.
    we,ve had so much events and testing during WMD Developement, i thought we were quite good regarding cut detection. sure, not perfect, but quite good.
    but this cut thing is starting to throw a bad light on this game and all WMD members...
    Fabian Baumgarten formerly known as schumi170388 (steam-ID)

    My "Rechenknecht" (PC):
    Mainboard: Gigabyte GA-Z68XP-UD3 | CPU: INTEl Core i5 2500k @ default mhz @ VCore -0,2V | RAM: 8 Gb GSkill Ripjaws | Graphics: Gigabyte Windforce III Nvidia GeForce Gtx 780 @BIOS Mod @ 1125/3250 mhz @low Fan Speed| PSU: Enermax Modu 82+ 425W | SSD: Crucial m4 256GB | HDD: 2,5'' Western Digital Scorpio Blue 500Gb 5400 U/min @ HDD Case | Fan: 3x Enermax TB. Silence @ 500 U/min | Case: Xigmatek Utgard (quitened) => Noise: 12 - 32 dBa|OS: Windows 7 Ultimate 64bit

    peripheral equipment:
    Screen: 52'' Samsung LCD TV | Racing Rig: G25, König Racing Seat, Roccat Kone Mouse, Saitek Cyborg C7 Keyboard, Razer Nostromo additional Keyboard

  4. #4
    Superkart Pilot Rift Racer's Avatar
    Join Date
    May 2015
    Posts
    122
    Platform
    PC
    Quote Originally Posted by Fabian Baumgarten View Post
    really?? even at azure gp?
    did we really missed that under developement.
    we,ve had so much events and testing during WMD Developement, i thought we were quite good regarding cut detection. sure, not perfect, but quite good.
    but this cut thing is starting to throw a bad light on this game and all WMD members...
    I'd hazard a guess and say that your able to cut to gain time without an invalid lap on upwards of 50% of the tracks in pCARS.

    It's currently now been at least 50% of the current SMS-R Championship that you have been able to cut chicanes etc. to gain time without it invalidating your lap.

    I really don't see how it can be so difficult, draw invisible line that defines track limits on both sides of the track ALL THE WAY ROUND, and if someone crosses the line with 3 or more wheels, lap invalid. It's really got to be the simplest piece of coding to add to ANY game, I can't fathom how it's managed to get so far into development / release without this being implemented properly.

    Quote Originally Posted by Joni Varis View Post
    Heh as i said yesterday in another thread before this even even started, complete cutfest.

    I did few laps today on time trial by actually driving the normal track layout, best i got was 1.11.2. After looking few ghosts and sector times, by cutting everywhere you gain like 2.5-3s
    It's a complete joke, even before the times started getting lower, the people getting 1.15s / 1.16s etc were still cutting 1 or 2 chicanes. Best I managed was a 14.1 or something till I saw the big cutters come in, then I gave up.

    Sad, as I was really enjoying it, the Formula A at Monaco in the DK2 is intense. You really get a feel for how close to the wall these guys are at every bend.
    Last edited by Rift Racer; 22-05-2015 at 20:17.
    System Specs:MSI GTX 980 | i7-4790K @ 4.4Ghz | 8 GB DDR3 RAM | 120GB Kingston SSD | Win 10 [x64]
    Display: Oculus Rift DK2 CV1 / 50" LED TV.
    Input: T300 GTE Rim / G27 Pedals + Shifter / VoiceAttack

  5. #5
    Superkart Pilot Rift Racer's Avatar
    Join Date
    May 2015
    Posts
    122
    Platform
    PC
    Quote Originally Posted by Joni Varis View Post
    Heh as i said yesterday in another thread before this even even started, complete cutfest.

    I did few laps today on time trial by actually driving the normal track layout, best i got was 1.11.2. After looking few ghosts and sector times, by cutting everywhere you gain like 2.5-3s
    johnnyw84 in-game right? Need to keep an eye out for that. Probably one of the only few fast laps that stick to the track, be nice to have a clean ghost to chase down.
    System Specs:MSI GTX 980 | i7-4790K @ 4.4Ghz | 8 GB DDR3 RAM | 120GB Kingston SSD | Win 10 [x64]
    Display: Oculus Rift DK2 CV1 / 50" LED TV.
    Input: T300 GTE Rim / G27 Pedals + Shifter / VoiceAttack

  6. #6
    GT5 Pilot
    Join Date
    May 2015
    Location
    Ohio
    Posts
    1,470
    Platform
    PS4
    Darn another event ruined by cheaters. Seen it coming though

  7. #7
    WMD Member
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Kotka
    Posts
    400
    Platform
    PC
    Quote Originally Posted by Greengo View Post
    johnnyw84 in-game right? Need to keep an eye out for that. Probably one of the only few fast laps that stick to the track, be nice to have a clean ghost to chase down.
    Yup. I think i could get it to something like high 1.10, but no point to do this event. In the end 1.10.8-9 is paper when with cuts people can do 1.09:s easily.
    | Core i7 5820K | ASUS X99M WS| 16GB 3200Mhz DDR4 | GTX 980Ti 6GB | Kingston HyperX 480GB SSD & 3TB HDD | Fractal Design Define C Mini |
    | Windows 10 Pro 64Bit | Seasonic 660w Platinium | Thrustmaster TX (T3PA pedals) & GT Omega Evo | Samsung C32HG70 32" 2560x1440 monitor |

    Steam ID: johnnyw84

  8. #8
    WMD Member
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Kotka
    Posts
    400
    Platform
    PC
    If there are some people who are interested to actually stay inside the track, here is lap recorded this morning.



    I could probably still improve some tenths, as you see did lost a bit on s1 & s3 to my pb sectors. So ideally could get to 1.10:s. But cant see much point on it as leaderboard is filled with laps done by cuts, so wouldnt change my position anyway.
    Last edited by Joni Varis; 23-05-2015 at 07:06.
    | Core i7 5820K | ASUS X99M WS| 16GB 3200Mhz DDR4 | GTX 980Ti 6GB | Kingston HyperX 480GB SSD & 3TB HDD | Fractal Design Define C Mini |
    | Windows 10 Pro 64Bit | Seasonic 660w Platinium | Thrustmaster TX (T3PA pedals) & GT Omega Evo | Samsung C32HG70 32" 2560x1440 monitor |

    Steam ID: johnnyw84
    The following 9 users likes this Post: Abs world, Bobbydakid, Mad LL, miagi, MisterO, misterspockyall, N0body Of The Goat, saidur9, yusupov


  9. #9
    Rookie
    Join Date
    May 2015
    Posts
    3
    Platform
    PC
    Hi all !

    I just saw the video on this page, please can someone explain me how do you set engine and gearbox because i never had to be on the 7th gear... My gearbox is soooo longer than yours Joni Varis and i can't drive faster than my 1:15:5.

    Thx for your answers !

    Good hooning !

    LockNloaD

  10. #10
    WMD Member
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Kotka
    Posts
    400
    Platform
    PC
    You need to adjust gearing "final" setting at car setup, you can also tweak invidual gears on same page.
    Last edited by Joni Varis; 23-05-2015 at 08:13.
    | Core i7 5820K | ASUS X99M WS| 16GB 3200Mhz DDR4 | GTX 980Ti 6GB | Kingston HyperX 480GB SSD & 3TB HDD | Fractal Design Define C Mini |
    | Windows 10 Pro 64Bit | Seasonic 660w Platinium | Thrustmaster TX (T3PA pedals) & GT Omega Evo | Samsung C32HG70 32" 2560x1440 monitor |

    Steam ID: johnnyw84
    The following user likes this Post: Abs world


Similar Threads

  1. The Bavarian Legend - ends 21/05/2015 23:59
    By Fabian Baumgarten in forum Driver Network Community Events & Leaderboards
    Replies: 96
    Last Post: 16-06-2015, 01:06
  2. Azure Circuit (Monaco) - always mass traffic and ZERO "0" movement/ stuck
    By rocafella1978 in forum Project CARS on Playstation 4
    Replies: 11
    Last Post: 01-06-2015, 00:02
  3. [AZURE CIRCUIT] Where is Monaco?
    By DStunnedMonkey in forum General Discussion
    Replies: 29
    Last Post: 21-05-2015, 20:08
  4. Project Cars: Monaco: Formula 1: g27
    By DEMPS151 in forum The Driver Network - Screenshots & Videos
    Replies: 0
    Last Post: 20-05-2015, 11:48
  5. Azure Circuit/Monaco and Sakitto
    By Joethe147 in forum General Discussion
    Replies: 6
    Last Post: 14-05-2015, 19:14

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •