Results 1 to 5 of 5

Thread: Tyres all burst after a mandatory pit change....

  1. #1
    Kart Driver
    Join Date
    May 2015
    Posts
    89
    Platform
    XBOX1

    Tyres all burst after a mandatory pit change....

    Ginetto G40 season. Race is at Donnington. Slowly all went red one by one. Presume they've burst or something

    Race over

  2. #2
    Moderator+WMD 1/2 Member Siberian Tiger's Avatar
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Rafz, Switzerland
    Posts
    2,028
    Platform
    PC
    Know Issue

    Just edit your Tire Pressures in the Pit Strategy for all Tires by +- 0.1 Save, and then you won't get this Bug.
    Member Status: WMD 1 Senior x3 / WMD2 Gold
    Portable System: Dell XPS 17 Notebook CPU: Intel Core i7-2670QM @2.2 GHZ , RAM: 8GB, GPU: NVIDIA GForce GT555M, HDD: WD 2.5" Notebook 500GB, OS: Windows 7 64-bit,Wheel: Logitech G25, Sound: NVidia Onboard Soundcard
    Gaming System AsRock Z77 Extreme 4 / i7 7700K with Antec H2o 920 Liquid Cooling System / PSU: Be Quiet! Straight Power E9 680W / GPU: MSI Gaming GTX1070 (OC) / RAM: 16GB (4x4GB) Corsair Vengeance / SSD: 250GB Samsung Basic 840 / HDD: 1TB WD Caviar Black / OS: Windows 7 64-Bit / Wheel: Thrustmaster T500RS - Standart GT Rim / Monitor: Epson EH-TW3200 Homecinema 16:9 Full HD Beamer / RacingSeat: Playseat with some Modifications...
    The following user likes this Post: Roger Prynne


  3. #3
    Kart Driver
    Join Date
    May 2015
    Posts
    89
    Platform
    XBOX1
    Hmm just noticed i think it used the standard pit strategy which was set to Tyre change - no. Is that what happens if you dpont change your tyres, they just burst as soon as you come out the pits?

  4. #4
    Moderator+WMD 1/2 Member Siberian Tiger's Avatar
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Rafz, Switzerland
    Posts
    2,028
    Platform
    PC
    Nope, it's a Bug, regardless if you change your Tires or not

    Just edit your Tire Pressure... Then Save...

    It's a workaround until the new Patch will hit our Systems
    Member Status: WMD 1 Senior x3 / WMD2 Gold
    Portable System: Dell XPS 17 Notebook CPU: Intel Core i7-2670QM @2.2 GHZ , RAM: 8GB, GPU: NVIDIA GForce GT555M, HDD: WD 2.5" Notebook 500GB, OS: Windows 7 64-bit,Wheel: Logitech G25, Sound: NVidia Onboard Soundcard
    Gaming System AsRock Z77 Extreme 4 / i7 7700K with Antec H2o 920 Liquid Cooling System / PSU: Be Quiet! Straight Power E9 680W / GPU: MSI Gaming GTX1070 (OC) / RAM: 16GB (4x4GB) Corsair Vengeance / SSD: 250GB Samsung Basic 840 / HDD: 1TB WD Caviar Black / OS: Windows 7 64-Bit / Wheel: Thrustmaster T500RS - Standart GT Rim / Monitor: Epson EH-TW3200 Homecinema 16:9 Full HD Beamer / RacingSeat: Playseat with some Modifications...
    The following 3 users likes this Post: MMM1978, Roger Prynne, SchnauzahPowah


  5. #5
    Superkart Pilot SchnauzahPowah's Avatar
    Join Date
    May 2015
    Location
    Castle Greyskull
    Posts
    108
    Platform
    XBOX1
    Happens with Laguna Seca GT3 also

Similar Threads

  1. Mandatory functions need a re-think.
    By dyr_gl in forum General Discussion
    Replies: 43
    Last Post: 28-08-2015, 12:59
  2. tyres not changing during mandatory pistops in single player career
    By SAMURAIJONES1 in forum PC - Technical Help & Support
    Replies: 4
    Last Post: 12-06-2015, 11:48
  3. Do you change tyres every pitstop?
    By WhiteNinja636 in forum General Discussion
    Replies: 49
    Last Post: 23-05-2015, 15:27
  4. Pit stop why would I want to change 4 tyres individually???
    By lordymatsuo in forum PS4 - Technical Help & Support
    Replies: 1
    Last Post: 21-05-2015, 12:56
  5. Mandatory Pit Stops
    By RUSH3RCR in forum Project CARS on Xbox One
    Replies: 2
    Last Post: 17-05-2015, 07:53

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •