Page 1 of 5 123 ... LastLast
Results 1 to 10 of 50

Thread: Setup Bug

  1. #1
    WMD Member FACT0RY PIL0T's Avatar
    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    278

    Setup Bug

    So if your on track toggle open the telemetry look to see if your car is hitting max HP (horse power). If not then your setups are bugged. Confirmed still there post 2.0 patch with a friend of mine on PC for example his Formula A only pulling 706hp as was mine.

    Not sure if its all cars but you might as well check it out, and see what the max HP is for your car, and compare it to the telemetry.

    So went into the garage hit edit setup, then reset setup, then save to all tracks. Then went to a track and bam car has 760hp.

    Not only is it changing the HP down, but it seems the grip is changing to when saving.
    The following user likes this Post: Fabian Baumgarten


  2. #2
    Superkart Pilot
    Join Date
    May 2015
    Posts
    142
    Platform
    XBOX1

    Thumbs up

    Yeah that will explain the difference in performance, i was hitting mid - low 18s on Laguna seca in the Audi 90, everytime i back out make a change, jump back in and nothing seems like the same car, so try again more changes n still nothing......so back on today cleared the tune, retuned then saved to all and wow 17s straight away....car felt faster and alot more grippy, noticed straight away, my first lap out i was level with my ghost with little effort, next lap destroyed it.
    But then after i backed out and made a few adjustments, saved, exit, re run against my ghost and i couldn't even keep up at all.....crazy
    So it seems as soon as you overwrite your existing tune, just once it starts doing its own thing lol.
    And just too make sure i did the same with the GT Mclaren, reset, retune, save to all, re run, over 2 tenths on a 29 second lap....felt faster instantly.
    And also i noticed the tyres overheating, no grip, lack of power, brakes etc, are a few of the signs your setup is bugged somewhere.
    Last edited by EMW Simmo; 25-07-2015 at 22:11.

  3. #3
    WMD Member FACT0RY PIL0T's Avatar
    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    278
    Yup, and its verrying power id being willing to bet theres times it goes above what its suppose to be, as there are times my FA is on crack through the gears.

  4. #4
    WMD Member Yinato's Avatar
    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    37
    Platform
    PS4
    Excellent and very important Information, thank you very much FACTORY PILOT !

    Could this also affect events SMS/R?

    Thank you again to you.

    Sincerely,
    Anthony.
    __TeamSharkRacing__
    Finalist Project CARS Cup Gamescom 2015
    National Finalist GT Academy 2013/2014
    My channel YouTube: https://www.youtube.com/user/yinatoFR/videos

  5. #5
    Kart Driver
    Join Date
    Jul 2015
    Posts
    19
    Platform
    XBOX1
    THANK YOU FACTORY PILOT !

    If I understand, we can have this kind of problem on every car?
    How are they going to correct this prob?

  6. #6
    WMD Member FACT0RY PIL0T's Avatar
    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    278
    Quote Originally Posted by Yinato View Post
    Excellent and very important Information, thank you very much FACTORY PILOT !

    Could this also affect events SMS/R?

    Thank you again to you.

    Sincerely,
    Anthony.
    Did for me Yinato my setup never saved right only after the last event was done it worked 1 time and I ran a 1:26.1xx. and now its slow again

  7. #7
    WMD Member FACT0RY PIL0T's Avatar
    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    278
    Either way there shouldnt be a 60hp decrease just because of temp, and atmosphere even if you figure that in.

    And what another way to think is the air temp is changing when saving allowing the car to be faster at times or slower, so more hp or less hp.

    So if the game says it 95deg, but the setup saves like its 60 deg more engine power is available for that track when it should be lower.

  8. #8
    GTE Pilot hkraft300's Avatar
    Join Date
    May 2015
    Location
    Melbourne, AU
    Posts
    5,959
    Platform
    PS4
    Haven't noticed what you describe. Just to be clear - are you saying the default setup provides more horsepower than custom?
    The setup glitch I've noticed is sometimes my gear ratio numbers are all wrong - if I back out of the tuning page and re-enter, it comes back.
    It does retain whatever changes I make, but sometimes it shows whack numbers then comes back to normal. I'll get a screenshot or 3 when it happens next.
    "Slow is smooth, smooth is fast."
    You put your left pedal in, You take your left pedal out,
    You put your right pedal in, And you slide it all about...
    G29 settings (PC1).
    PC2 G29 ffb Raw 95-45-35-60

  9. #9
    WMD Member FACT0RY PIL0T's Avatar
    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    278
    Quote Originally Posted by hkraft300 View Post
    Haven't noticed what you describe. Just to be clear - are you saying the default setup provides more horsepower than custom?
    The setup glitch I've noticed is sometimes my gear ratio numbers are all wrong - if I back out of the tuning page and re-enter, it comes back.
    It does retain whatever changes I make, but sometimes it shows whack numbers then comes back to normal. I'll get a screenshot or 3 when it happens next.
    Yes ive been on track its like 760 762 then go to the pit box make a change then its 702, and unless I rest to default in the garge menu it wont come back to 760.
    Last edited by FACT0RY PIL0T; 26-07-2015 at 04:43. Reason: typo on number

  10. #10
    WMD Member
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Kotka
    Posts
    391
    Platform
    PC
    Well there is definately something strange going on, but dunno if it has anything to do with setup. On nurburgring i have only around 700hp with FA, then go to any another track and it jumps to 760hp immideatly.

    This is just after reset setup to default.

    Last edited by Joni Varis; 26-07-2015 at 05:39.
    | Core i7 5820K | ASUS X99M WS| 16GB 3200Mhz DDR4 | GTX 980Ti 6GB | Kingston HyperX 480GB SSD & 3TB HDD | Fractal Design Define C Mini |
    | Windows 10 Pro 64Bit | Seasonic 660w Platinium | Thrustmaster TX (T3PA pedals) & GT Omega Evo | Samsung C32HG70 32" 2560x1440 monitor |

    Steam ID: johnnyw84
    The following user likes this Post: Fabian Baumgarten


Similar Threads

  1. Converting a dry setup to a wet setup
    By onem1nutenoodle in forum The Garage - Car Setup Talk
    Replies: 3
    Last Post: 26-06-2015, 17:07
  2. Setup help.
    By DTIBebop in forum General Discussion
    Replies: 2
    Last Post: 01-06-2015, 19:13
  3. Best DS4 setup so far
    By BGB83 in forum PS4 - Technical Help & Support
    Replies: 39
    Last Post: 27-05-2015, 09:52
  4. BMW M3 GT SETUP?
    By ADR_XSMOKEX in forum The Garage - Car Setup Talk
    Replies: 0
    Last Post: 13-05-2015, 23:03
  5. my setup
    By DriftManiaX in forum General Discussion
    Replies: 1
    Last Post: 13-05-2015, 10:09

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •