Results 1 to 9 of 9

Thread: How do you adjust the fuel levels for qualifying and a race?

  1. #1
    Superkart Pilot Warren1571's Avatar
    Join Date
    Jun 2015
    Location
    Brisbane, Australia
    Posts
    140
    Platform
    PS4

    How do you adjust the fuel levels for qualifying and a race?

    Just been playing online against some mates and we found that we all had different fuel levels for qualifying. I had 17litres my mate had 60litres for qualy. Then in the race I had a whopping 99litres on board and he started with only 61litres.

    This obviously made our race pretty unfair. He ran out of fuel on the last lap and I had 38litres left at the finish.

    Does anyone know how you can change this in the car setup or settings? We've checked all the menu options and can't find a way to change it.

    Pretty much ruined our race, so I hope there is a way to change it, or another patch coming asap.
    | Sony PS4 Pro | Sony 60" Bravia | Thrustmaster T500RS + Leather 28 GT Rim / Ferrari F1 rim + TH8A Shifter | Playseat Evolution | Dual Buttkicker Gamer 2 | Astro A40 Gen 2 Headset | Ignition Controls Button Box | PCars Dash, SimDash & Crew Chief | Hahn Super Dry 3.5 |

    Cockpit View with no HUD is how I roll | Clean Racing Only |

  2. #2
    GT5 Pilot danowat's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    1,145
    Platform
    PS4
    Quote Originally Posted by Warren1571 View Post
    We've checked all the menu options and can't find a way to change it.
    You haven't.

    It's on the final setup page, qualifying and race fuel load.

  3. #3
    Superkart Pilot
    Join Date
    May 2015
    Posts
    236
    Platform
    PS4
    Use R2 when in the car set up menu to scroll through various tuning pages, I think there are eight different screens. You'll find a slider to set separate fuel levels for race and qualifying on the last or near last screen.
    The following user likes this Post: davidt33


  4. #4
    Superkart Pilot Gaz B 007's Avatar
    Join Date
    Jun 2015
    Location
    Stoke on Trent
    Posts
    147
    Platform
    PS4
    Ok, so your sitting in the pits at qualifying. Go to 'Edit Tuning Setup' and keep hitting R2 until you get to 'Engine'. Here you can adjust both qualifying and race fuel loads.
    You could also go into your garage and do the same thing by making a custom setup of which ever car/track you are planning to race.
    The following user likes this Post: davidt33


  5. #5
    Superkart Pilot Warren1571's Avatar
    Join Date
    Jun 2015
    Location
    Brisbane, Australia
    Posts
    140
    Platform
    PS4
    Thanks for your help guys, found it. Awesome!

    A whole world of tuning options we never new existed.
    | Sony PS4 Pro | Sony 60" Bravia | Thrustmaster T500RS + Leather 28 GT Rim / Ferrari F1 rim + TH8A Shifter | Playseat Evolution | Dual Buttkicker Gamer 2 | Astro A40 Gen 2 Headset | Ignition Controls Button Box | PCars Dash, SimDash & Crew Chief | Hahn Super Dry 3.5 |

    Cockpit View with no HUD is how I roll | Clean Racing Only |

  6. #6
    Superkart Pilot davidt33's Avatar
    Join Date
    Mar 2017
    Location
    Trinidad, W.I.
    Posts
    666
    Platform
    PS4
    Very helpful advice. Thanks from me too.
    PS4. Logitech G29 wheel. PSN ID: davidtsmith333

  7. #7
    Kart Driver
    Join Date
    Jun 2016
    Location
    St. Gallen
    Posts
    31
    Platform
    PS4
    Thank You ^^

  8. #8
    Kart Driver
    Join Date
    Sep 2017
    Posts
    8
    Platform
    PC
    I'm not finding it, what did i do wrong? I can press r2 all i want it Just skips between 3 settings (left tyre/right tyre/centre) my fuel is always on 50L no matter how much i change it. When i skip to ecu/engine/gearing i have the option to change my fuel but nothing happens...

    Edit, this is pc1

    Double Edit, nvm had to change the whole name in stead of few letters..
    Last edited by Sanderski; 17-10-2017 at 11:59.

  9. #9
    Kart Driver
    Join Date
    Mar 2017
    Posts
    21
    Platform
    PS4
    What I don't understand is why the AI runs at default during both the qualifying and the race.

    Why are they running on full tanks during qualifying?

    It's one of the reasons why I've turned the fuel consumption off, and left mine at default settings no matter the mode.

Similar Threads

  1. [NOT ENOUGH FUEL] DQ after race is over
    By cuda69 in forum Project CARS on Playstation 4
    Replies: 12
    Last Post: 13-07-2015, 04:09
  2. Dq after winning race/ low fuel
    By ellis346 in forum Multiplayer
    Replies: 2
    Last Post: 14-06-2015, 12:14
  3. [SOLVED] Fuel problem in GT4 main race
    By Hbc Hades in forum General Discussion
    Replies: 4
    Last Post: 06-06-2015, 10:18
  4. Replies: 14
    Last Post: 03-06-2015, 14:54
  5. [ANSWERED] fuel setting and setup in Race?
    By sherpa25 in forum PC - Technical Help & Support
    Replies: 2
    Last Post: 10-05-2015, 02:59

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •