Results 1 to 5 of 5

Thread: Bug report*2 - Rendering & crash -Oculus DK2

  1. #1
    WMD Member TrevorAustin's Avatar
    Join Date
    May 2015
    Location
    Rio
    Posts
    2,672
    Platform
    PC

    Bug report*2 - Rendering & crash -Oculus DK2

    SInce I got the latest 353.62 NVidia driver my performance has gone through the roof. I'm now able to run all settings except shadows on ultra with 30-40 cars and no shadows.

    SO I've been playing with other settings to imporove it even more, and I believe found an issue with in game AA on the DK2 (it doesn't happen on 2D) with all settings max and 30 cars on the start at Monza my GPU is running at about 63% and 75FPS, with in game AA on MSAA, if I turn in game AA to off (SMAA and texture filtering still maxed) GPU use drops to 39%!!!! MSAA shouldn't be using that much. Now i'm running in game AA off and Nvdia 32* (32*CSAA) 8*SGSS all other AA settings on and Ambient occlusion also enabled. That's a lot of AA, that brings my GPU to a total of 44-45%, therefore all of those settings combined cost me 6%, MSAA on its own in game costs me 24% and that is about when the cars runs out of steam, but only with the DK2.

    Second bug is now when I try and run in rain I get a crash followed by an unhandled exception. DBG files attached.
    Click image for larger version. 

Name:	exception.JPG 
Views:	32 
Size:	20.2 KB 
ID:	214007
    Click image for larger version. 

Name:	new crash.JPG 
Views:	32 
Size:	23.7 KB 
ID:	214008
    dbgSession.zip

    Edit, this runs fine on both 4k screen and triple screen with no issues, so the bug/crash is restricted to the DK2, beginning to think these 0.6.0.1 drivers are an absolute bag of....... They are 15% or so quicker than the previous ones, but very heavy on CPU and not interacting well with P Cars.
    Last edited by TrevorAustin; 02-08-2015 at 00:05.
    MSI X99 Gaming 7, 16GB Hyper-X XMP Predator EVGA SC ACX 2 980Ti 1252/1446 boost ram 7776Ghz 64deg max, I7 5820K running at 4.6Ghz 60deg max, Corsair RM850, Thrustmaster T500RS and F1/T28 leather rim, Windows 8.1, Rift dk2, gt omega rs6 pro, 1080p triples bezel corrected to 6080*1080, Game settings at max except in-game AA, Nvidia inspector/maxwell AA on/transparency on/32*CSAA/8*SGSS/FXAA on, sim vibe chassis/4*Reckhorn 200s 200 watt Onkyo Amp.
    The following user likes this Post: RaceNut


  2. #2
    WMD Member TrevorAustin's Avatar
    Join Date
    May 2015
    Location
    Rio
    Posts
    2,672
    Platform
    PC
    I see this last crash was a known issue fixed in build 704 of the beta, it's back repeatable on Monza and Le Mans, not tried anywhere else.
    MSI X99 Gaming 7, 16GB Hyper-X XMP Predator EVGA SC ACX 2 980Ti 1252/1446 boost ram 7776Ghz 64deg max, I7 5820K running at 4.6Ghz 60deg max, Corsair RM850, Thrustmaster T500RS and F1/T28 leather rim, Windows 8.1, Rift dk2, gt omega rs6 pro, 1080p triples bezel corrected to 6080*1080, Game settings at max except in-game AA, Nvidia inspector/maxwell AA on/transparency on/32*CSAA/8*SGSS/FXAA on, sim vibe chassis/4*Reckhorn 200s 200 watt Onkyo Amp.
    The following user likes this Post: RaceNut


  3. #3
    WMD Member
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    USA, Wisconsin
    Posts
    301
    Nice detective work there Trevor; good to have someone staying on top of the DK2 issues.

    If only Oculus could sort out the Win10 problems now.
    MSi Z270 Pro Mobo . CPU Intel i7 7700k . RAM 32GB . OS Windows 10 . GPU Nvidia GeForce GTX 1080Ti SC . Audio Creative ZX . Klipsch 4.1 Speakers / Sennheiser Headphones . Controller SimX AccuForce Pro / OSW Small Mige (SimuCube 10k) / HE-Pro Pedals / Fanatec CSS-SQ Shifter / Fanatec Hand-brake . Displays BenQ GW2760s (triples) / Oculus Rift Cv1 . Chassis Custom 80/20 frame . SimVibe / iNuke NU3000DSP amp / BK-LFE (Extensions Mode) / iNuke NU1000 / ADX Bass-Shakers X2 (Chassis Mode)

  4. #4
    WMD Member TrevorAustin's Avatar
    Join Date
    May 2015
    Location
    Rio
    Posts
    2,672
    Platform
    PC
    Quote Originally Posted by RaceNut View Post
    Nice detective work there Trevor; good to have someone staying on top of the DK2 issues.

    If only Oculus could sort out the Win10 problems now.
    Thanks,

    Please give it a try to confirm, Just turn anti-aliasing off and see what happens to your performance, not sure if it's only the latest driver or.......I actually prefer the in-game AA I think, the Nvidia is a bit sharp and flickery, but it's still pretty awesome at that high setting
    MSI X99 Gaming 7, 16GB Hyper-X XMP Predator EVGA SC ACX 2 980Ti 1252/1446 boost ram 7776Ghz 64deg max, I7 5820K running at 4.6Ghz 60deg max, Corsair RM850, Thrustmaster T500RS and F1/T28 leather rim, Windows 8.1, Rift dk2, gt omega rs6 pro, 1080p triples bezel corrected to 6080*1080, Game settings at max except in-game AA, Nvidia inspector/maxwell AA on/transparency on/32*CSAA/8*SGSS/FXAA on, sim vibe chassis/4*Reckhorn 200s 200 watt Onkyo Amp.

  5. #5
    WMD Member TrevorAustin's Avatar
    Join Date
    May 2015
    Location
    Rio
    Posts
    2,672
    Platform
    PC
    Please ignore these two bugs, utter bollocks, the low resolution of the rift has misled me while playing with my triple screen setup, the Nvidia AA had a t least as big a hit on the GPU as MSAA or any of the other in game AA options. SO I had another play with the rift. What is actually happening is that the Rift rendering completely ignores ANY Nvidia AA settings, whatever the Inspector options are set to. SO of course I was playing with zero AA as you would expect that gave great performance.

    Now whether that is a bug or by design, and SMS or more likely Oculus I have no idea, I know it ignores DSR so probably related to that.
    MSI X99 Gaming 7, 16GB Hyper-X XMP Predator EVGA SC ACX 2 980Ti 1252/1446 boost ram 7776Ghz 64deg max, I7 5820K running at 4.6Ghz 60deg max, Corsair RM850, Thrustmaster T500RS and F1/T28 leather rim, Windows 8.1, Rift dk2, gt omega rs6 pro, 1080p triples bezel corrected to 6080*1080, Game settings at max except in-game AA, Nvidia inspector/maxwell AA on/transparency on/32*CSAA/8*SGSS/FXAA on, sim vibe chassis/4*Reckhorn 200s 200 watt Onkyo Amp.

Similar Threads

  1. Bug Report - minor - rendering on Monza
    By TrevorAustin in forum PC - Technical Help & Support
    Replies: 0
    Last Post: 30-07-2015, 19:39
  2. Bug Report: Car list blank followed by crash.
    By OpticalHercules in forum XB1 - Technical Help & Support
    Replies: 4
    Last Post: 24-07-2015, 21:25
  3. Crash report.
    By tclancey in forum XB1 - Technical Help & Support
    Replies: 0
    Last Post: 19-06-2015, 20:27
  4. Bug report: game crash
    By joking_aura in forum PS4 - Technical Help & Support
    Replies: 7
    Last Post: 08-06-2015, 20:51
  5. Crash Report
    By Kruleworld in forum PC - Technical Help & Support
    Replies: 0
    Last Post: 02-06-2015, 09:07

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •