Results 1 to 10 of 10

Thread: Help to get Nvidia Shadowplay to work

  1. #1
    WMD Member MAARTEN's Avatar
    Join Date
    May 2015
    Location
    Sweden
    Posts
    367
    Platform
    PC

    Help to get Nvidia Shadowplay to work

    I've never got Nvidia Shadowplay to record anything. Not even once. Now my patience is done. My last hope is with you guys.

    Tried everything.
    Clean install Win 8.1 and Win 10.
    Latest update on Nvidia driver and Nvidia Experience.
    Activated shadowplay via control panel and tried every tip in this thread https://forums.geforce.com/default/t...not-working/4/
    Activated desktop recording.
    Changed shortcut keys so they don't interfere with any keys in games etc.

    Would be nice to have this working because i believe it's not as CPU/GPU-heavy as Fraps for example.

    There is no way in hell i get this shit to work. Anyone got any tips?
    My rig: Playseat Evolution - T500RS wheel with T3PA pro pedals - TH8A shifter - GT Omega monitorstand. PC-specs: ASUS Z97-A motherboard, Intel Core i7 4790K 4Ghz 8 MB, ASUS Geforce GTX 980TI 6GB, 16GB DDR3 RAM, 250 GB SSD, 2TB HD, Win 10. 3 X ACER 24" XB240H 144 Hz G-sync. Buttkicker Gamer 2 + Simvibe software. Derek SpeareDesigns P1 button box.
    Pics of my rig -- My Youtube-channel

  2. #2
    WMD Member Neil Bateman's Avatar
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    West Midlands
    Posts
    751
    Platform
    PC
    Trying to work this out as i have it working ok on windows 10, just off the top of my head is the save path for vids and screenshots valid?

    Will take a closer look when i get to my pc.
    CPU: Intel Core i5 4690K 3.90GHz Turbo | MOBO: Gigabyte GA-Z97X Gaming 7 Intel Z97 | MEMORY: 16.00GB Kingston HyperX Fury 1600Mhz | GPU: 2 x MSI GTX970 4GB GAMING TWIN FROZER SLI | Primary Monitor: BenQ 27" XL2730Z 2560 x 1440 (WQHD) 144Hz | Secondry Monitor: HannsG HG216D" 22" 1680 x 1050 60Hz | Tablet: 9" Inch Quad Core Camera Android 4.4 16GB | PSU: Super Flower Leadex Gold 650 W | Sound: Sound Blaster X-Fi MB3 | Speakers: Dell MMS 5650 5.1 | OS Drive: 120GB Samsung SSD 850 EVO | Games Drive: Samsung 120GB 850 Evo SSD |Back Up Drive: 1TB Hitachi HDS721010CLA332 ATA Device (SATA) | External Storage: 1TB Western Digital WD Ext HDD | OS: Windows 10 Home Premium 64-bit |Cockpit: GT Omega Pro Racing Simulator Professional - RS6 Seat | Wheel: Logitech G27 | Pedals: Thrustmaster T3PA PRO | Headset: Gamdias HEPHAESTUS GHS2000 | Keyboard/Mouse: Logitech MX3200 cordless. |



    DX11 | 2560x1440 | POST PROCESSING FILTER: ON | LENS FLARE: ON | SUN FLARE EXT: FULL| SUN FLARE INT: FULL | BLOOM: ON | RAIN DROPS: ON | CREPSULAR RAYS: YES | SCREEN DIRT: YES | TEXT RES: HIGH | TEXT FILT: 16X | AA: DS2M | FXAA: HIGH | SMAA: OFF | REFLECTIONS:HIGH | ENVIRONMENT: HIGH | CAR: ULTRA | TRACK: ULTRA | SHADOW: ULTRA | M BLUR: LOW | RENDER FRAMES: 2 | GRASS: LOW | PARTICLE LEVEL: HIGH | PARTICLE DENSITY: HIGH | STRETCHED HEADLIGHTS: YES |

  3. #3
    WMD Member MAARTEN's Avatar
    Join Date
    May 2015
    Location
    Sweden
    Posts
    367
    Platform
    PC
    Yes, i tried to change the paths as well, but with no luck. One or two times the screen have gone black for a second when activating shadow play and then i thought that it actually started working, but nothing happens when i press shortcut-keys to record. Tried both with manual and shadow recording.

    The FPS-counter does not come up either.
    Last edited by MAARTEN; 18-10-2015 at 12:13.
    My rig: Playseat Evolution - T500RS wheel with T3PA pro pedals - TH8A shifter - GT Omega monitorstand. PC-specs: ASUS Z97-A motherboard, Intel Core i7 4790K 4Ghz 8 MB, ASUS Geforce GTX 980TI 6GB, 16GB DDR3 RAM, 250 GB SSD, 2TB HD, Win 10. 3 X ACER 24" XB240H 144 Hz G-sync. Buttkicker Gamer 2 + Simvibe software. Derek SpeareDesigns P1 button box.
    Pics of my rig -- My Youtube-channel

  4. #4
    WMD Member Mad Al's Avatar
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Suffolk, England
    Posts
    2,957
    Quote Originally Posted by MAARTEN View Post
    Yes, i tried to change the paths as well, but with no luck. One or two times the screen have gone black for a second when activating shadow play and then i thought that it actually started working, but nothing happens when i press shortcut-keys to record. Tried both with manual and shadow recording.

    The FPS-counter does not come up either.
    Make sure all the NVidia services are running (Control panel, Administrative tools, services) - I believe it needs the shield streaming service to do anything useful (even show an FPS counter... )

    i7 4770K - ASUS Z87-A - 16Gig DDR3 (2x 8G Crucial Ballistix PC3-12800) - ZOTAC GTX1080Ti FE with EVGA Hybrid Cooler - iiiyama ProLite B2783QSU - Oculus Rift CV1 - Samsung 840 250G SSD , WD 320G Blue, WD 2T Black, OCZ 120G Vertex 2 SSD, LiteOn iHAS122 DVD-RW - Creative Audigy 4 - Creative 5.1 speaker system - Logitech G19 - MS HABU Gaming Mouse - Fanatec GT3 RS V2 + CSP V3 + SSH Shifter - Windows 10 Home (64 bit).

    Second machine used for additional testing. i7-4790T - Asus H97-Plus - 16G DDR3 PC-12800 - Gigabyte GTX1060 - iiyama Prolite E2607WS - Oculus Rift CV1 - W10 Pro (64 bit) - xbox360 pad or Logitech DFP (all at stock speeds)

    HTPC - For testing of Steam Big Picture Mode (Hopefully from Media Portal 2) - i5-4590S - ASUS H81M-C - 8G DDR3 PC-10666 - Gigabyte GTX1050Ti - Windows 10 Home (64 bit) - xbox360 pad

  5. #5
    WMD Member Sampo's Avatar
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    Finland
    Posts
    642
    Platform
    PC
    Could it be something to do with you using 3 monitors?
    CPU Intel i5 3570K @ 4.2 GHz | Motherboard Asus P8Z77-V LK | RAM 16GB 1600MHz DDR3 | GPU nVidia GTX980 4GB (390.77) | Audio Realtek 5.1 on MB | Screen AOC U3477PQU | OS Windows 7 Pro 64-bit | Wheel Logitech G27
    In-game settings: 2560x1080 / 3440x1440 | Texture Resolution HIGH | AF 16x | VSync ON | AA None | Reflections MED | Envmap MED | Vehicle HIGH | World HIGH | Shadows MED | Motion Blur NO | Render Frames Ahead 1 | Particles MED/MED/MED

    PC2Info, a PC program that shows most stats the game provides over UDP

  6. #6
    WMD Member MAARTEN's Avatar
    Join Date
    May 2015
    Location
    Sweden
    Posts
    367
    Platform
    PC
    Quote Originally Posted by Mad Al View Post
    Make sure all the NVidia services are running (Control panel, Administrative tools, services) - I believe it needs the shield streaming service to do anything useful (even show an FPS counter... )
    The streaming-service is started and i tried to restart it. There is a process called Nvidia Recorder that is running when the shadow play is started.

    Quote Originally Posted by Sampo View Post
    Could it be something to do with you using 3 monitors?
    Could be. I could try disconnect 2 of the monitors and see if it works then.
    My rig: Playseat Evolution - T500RS wheel with T3PA pro pedals - TH8A shifter - GT Omega monitorstand. PC-specs: ASUS Z97-A motherboard, Intel Core i7 4790K 4Ghz 8 MB, ASUS Geforce GTX 980TI 6GB, 16GB DDR3 RAM, 250 GB SSD, 2TB HD, Win 10. 3 X ACER 24" XB240H 144 Hz G-sync. Buttkicker Gamer 2 + Simvibe software. Derek SpeareDesigns P1 button box.
    Pics of my rig -- My Youtube-channel

  7. #7
    WMD Member flymar's Avatar
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Gdynia, Poland
    Posts
    590
    Platform
    PC
    One time I've had a problem with it it was the marked service not running. My fault. I disabled it before.
    Click image for larger version. 

Name:	001.jpg 
Views:	70 
Size:	34.2 KB 
ID:	220494
    Win 7 PRO x64, i7 4790K (4.0 GHz), 16GB RAM, GTX 660, SHARP 46"LE830E, GIGABYTE GA-Z97-HD3, SB X-FI, Logitech Z-5500 5+1 speakers, Logitech G27

    http://sig.gamerdna.com/quizzes/BARTL/Flymar.png

  8. #8
    Rookie
    Join Date
    May 2015
    Location
    Ulverstone, Tasmania
    Posts
    4
    Platform
    PC
    I had trouble with this as well and it would never work.

    I have since updated my drivers with the beta version and it works perfectly.
    PC Specs: Windows 10 64bit, 4gb Ram, Intel I5-2400 CPU @3.10 GHZ, Gigabyte Geforce GTX750 OC Low Profile graphics card.
    Logitech DFGT Wheel and Pedals
    Steam User Name:copperj32

  9. #9
    Kart Driver
    Join Date
    Feb 2017
    Location
    São Paulo
    Posts
    49
    Platform
    PC
    12/2018 and shadowplay cant do live streaming with Project CARS2

  10. #10
    WMD Member cluck's Avatar
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    In the trophy cabinet, polishing my 2016 MVP trophy
    Posts
    5,051
    Platform
    PC
    Quote Originally Posted by lottalava View Post
    12/2018 and shadowplay cant do live streaming with Project CARS2
    Does it work in pCARS1 though? (which is the section of the forum you have posted in)
    PC Setup : Intel Core i5-8600K w/BeQuiet 240mm Silent Loop water cooler (overclocked to 4.5GHz) // MSI GTX 980 Gaming GPU // Asus Xonar DX PCI-E soundcard // Gigabyte z370 Aorus Gaming 7 motherboard // 2 x 8GB Kingston HyperX DDR4-2666MHz RAM // Fractal Design Newton R3 800W PSU // Windows 10 64-bit // Fractal Design Define R4 case w/5 cooling fans // NEC 24" LCD 2470WNX 1920x1200 60Hz //
    The following user likes this Post: Mad Al


Similar Threads

  1. Problem with Nvidia Shadowplay.
    By Neil Bateman in forum PC - Technical Help & Support
    Replies: 2
    Last Post: 11-10-2015, 02:53
  2. About the nVidia banners
    By Robski in forum General Discussion
    Replies: 20
    Last Post: 25-06-2015, 20:14
  3. New Nvidia 353.06 drivers
    By Pr3t3nd3r in forum General Discussion
    Replies: 11
    Last Post: 02-06-2015, 07:02
  4. Nvidia 680 SLI vs 970 GTX
    By oliver2000 in forum PC - Technical Help & Support
    Replies: 4
    Last Post: 27-05-2015, 22:38
  5. New nvidia drivers - 352.86
    By poet in forum PC - Technical Help & Support
    Replies: 7
    Last Post: 18-05-2015, 23:26

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •