Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Thread: Thrustmaster T500 problems with steering ratio

  1. #1
    Superkart Pilot Equation's Avatar
    Join Date
    May 2015
    Posts
    248
    Platform
    PS4

    Thrustmaster T500 problems with steering ratio

    I made setups for Mercedes-Benz Coupe DTM. Everything was good, but Steering Ratio was too slow. Okay, I got back to pit and change it to fast. When I go back to track it feels slow that I changed it. Half way in lap game says that it lost connection to my controller. I press X and now steering changed, it is too fast. I go back to pit and change it to half way and go back to track. Now I have new problem, there is no FFB in my wheel. So I need to take power off from my wheel and connect again and then I get FFB back.

    So there is bug, when you change steering ratio. I used Thrustmaster T500 without add-ons. My wheel work fine I played F1 2015 before Project CARS, so it is tested.

    Last edited by Equation; 26-10-2015 at 19:53.

  2. #2
    Banned
    Join Date
    Sep 2015
    Location
    brisbane
    Posts
    1,047
    Platform
    PS4
    The only bug I am getting after patch 5.0 with my t500 is that before a race it will rotate 180 deg if I don't hold onto it tightly .....

    I would recalibrate the wheel bud when you calibrate make sure you set it on 1080 deg not 90 deg as stated in the calibration screen .

    see how you go!

  3. #3
    Banned
    Join Date
    May 2015
    Posts
    636
    Platform
    PS4
    Just so you know, steering ratio is bugged. You need to exit the session for it to take effect.

  4. #4
    Superkart Pilot Equation's Avatar
    Join Date
    May 2015
    Posts
    248
    Platform
    PS4
    I wanted try testing cars in free practice. I played today and this what happened:


    Car: Mitsubishi Evo X FQ-400
    Track: Willow Springs
    Setup: Default

    Just driving first warm up lap and then between corners 4 and 5 game disconnect my controller. When I push X-button there is not FFB. When I take current off from my T500 wheel and connect it again FFB is very very wrong. So I quit and shut my PS4. I think I take break of this game and watch it again when next patch comes out.


  5. #5
    Superkart Pilot Equation's Avatar
    Join Date
    May 2015
    Posts
    248
    Platform
    PS4
    I just wanted to know is my wheel broken or is it just bug in the game. I played F1 2015 with both of my add-ons F1 Ferrari and Thrustmaster T500 original. Wheel works fine and it doesn't disconnected in F1 2015. So this T500 disconnecting is bug in the game.

  6. #6
    Banned
    Join Date
    Sep 2015
    Location
    brisbane
    Posts
    1,047
    Platform
    PS4
    I havnt had that issue bud since patch ummmm 2.0 I think ......

    If its working in f1 your wheels fine .

    I can only assume you have the latest firmware installed for the wheel ?

  7. #7
    Superkart Pilot Equation's Avatar
    Join Date
    May 2015
    Posts
    248
    Platform
    PS4
    Quote Originally Posted by SUBGTRACER View Post
    I havnt had that issue bud since patch ummmm 2.0 I think ......

    If its working in f1 your wheels fine .

    I can only assume you have the latest firmware installed for the wheel ?
    Latest firmware has been installed.

  8. #8
    Banned
    Join Date
    Sep 2015
    Location
    brisbane
    Posts
    1,047
    Platform
    PS4
    are you using a hub ?

  9. #9
    Superkart Pilot Equation's Avatar
    Join Date
    May 2015
    Posts
    248
    Platform
    PS4
    Quote Originally Posted by SUBGTRACER View Post
    are you using a hub ?
    I have usb cable extender, but game worked fine with it. Usb cble extender doesn't reason, because PCARS worked fine with it to patch 5.0 and F1 2015 work fine with it.
    That is bug because after that notice I can push X-button. Okay there is possibility that there is problem with cable, but strage that it works fine with another game and don't give any disconnections.
    Last edited by Equation; 03-11-2015 at 09:06.

  10. #10
    Banned
    Join Date
    May 2015
    Posts
    329
    Platform
    PS4
    Plug your t500 directly into PlayStation do not use a usb hub for it.

Similar Threads

  1. new update more t500 problems
    By slademad in forum PS4 - Technical Help & Support
    Replies: 0
    Last Post: 07-07-2015, 19:23
  2. THRUSTMASTER FILM WARE UPDATE t500
    By driveclub007 in forum PS4 - Technical Help & Support
    Replies: 5
    Last Post: 28-06-2015, 09:34
  3. THRUSTMASTER T500 RS BUGS....AND FIXED WHEN?
    By maxis99us in forum Project CARS on Playstation 4
    Replies: 8
    Last Post: 22-05-2015, 04:59
  4. PS4 THRUSTMASTER T500 RS TROUBLE
    By maxis99us in forum PS4 - Technical Help & Support
    Replies: 4
    Last Post: 20-05-2015, 11:52
  5. FOR SALE--Thrustmaster T500 wheel only, brand new
    By CPS-3 in forum General Discussion
    Replies: 2
    Last Post: 18-05-2015, 09:55

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •