Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Thread: [SOLVED] Loss in Performance?

  1. #1
    Kart Driver Constructr's Avatar
    Join Date
    Dec 2015
    Posts
    16
    Platform
    PS4

    [SOLVED] Loss in Performance?

    So this morning I was driving some solo rounds in LMP1 and noticed that my car lost a lot of performance some how. Id say it's about a 30% loss of power and no KERS. I didn't have any significant crashes or anything. I searched around for some sort of "Service" feature but I couldnt find anything.

    Any thoughts as to what causes this and, more importantly, how to fix it??

    Thanks fellas!!

  2. #2
    Superkart Pilot
    Join Date
    May 2015
    Location
    Manila
    Posts
    317
    Platform
    PC
    The KERS (or lack of it) is what causes it, no KERS=less power. The KERS regenerates under braking.

  3. #3
    Kart Driver Constructr's Avatar
    Join Date
    Dec 2015
    Posts
    16
    Platform
    PS4
    Yeah, I know that it regenerates under braking. But it doesn't. I don't think its KERS related, I think that's just one more thing that's not working properly. There's little torque and I'm down probably 10-15 mph top end.

  4. #4
    Superkart Pilot
    Join Date
    May 2015
    Location
    Manila
    Posts
    317
    Platform
    PC
    It does not regenerate at all? In general after a lap or so, you'll not be able to regenerate it fully, but if it does nothing at all.... guess it's a bug, so does the bar fill up at all when you brake? Since if you only start with half KERS on a straight, sure enough, you will lose top speed, since it runs out of KERS earlier vs when it was full.
    Last edited by Sloskimo; 03-01-2016 at 16:54.

  5. #5
    WMD Member Mahjik's Avatar
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Kansas City, MO
    Posts
    8,232
    Platform
    PC
    There is a limit of use per lap. Once you use it up, it cannot be used again until the next lap:

    Quote Originally Posted by Casey Ringley View Post
    That's right, the lightning bolt goes away once you hit the 6MJ allowance per lap at Le Mans.

    Pre-2014 the only rule was no more than a 500kJ discharge at one time. No limit per lap, so you could end up using close to 3MJ per lap as there are 6 big charge-discharge opportunities.
    http://forum.projectcarsgame.com/sho...=1#post1189523
    Intel i7-4790K @4.4GHz | 16gb ram | ZOTAC GeForce GTX 1080 | 5040x1050 | Windows 8.1 64-bit | Thrustmaster TX Servo Base | Thrustmaster TH8A Shifter
    ProtoSimTech PT-1 Pedals | rSeat Evo V2 | Front/Rear Transducers | SimVibe | Black Max II Button Controller | Sennheiser PC 360 Headset


    Forum Rules
    PC2 FAQ & Tips

  6. #6
    Kart Driver Constructr's Avatar
    Join Date
    Dec 2015
    Posts
    16
    Platform
    PS4
    Perhaps I'm not being clear. There is a significant loss in performance. Both low end and high end. The Lack of KERS is just a small part of what I'm experiencing. The car was performing fine the last few days, until this morning.

    Thanks for your input.

  7. #7
    WMD Member Mahjik's Avatar
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Kansas City, MO
    Posts
    8,232
    Platform
    PC
    Turn on the telemetry and see what your horsepower rating is showing, and also verify you are seeing full throttle.
    Intel i7-4790K @4.4GHz | 16gb ram | ZOTAC GeForce GTX 1080 | 5040x1050 | Windows 8.1 64-bit | Thrustmaster TX Servo Base | Thrustmaster TH8A Shifter
    ProtoSimTech PT-1 Pedals | rSeat Evo V2 | Front/Rear Transducers | SimVibe | Black Max II Button Controller | Sennheiser PC 360 Headset


    Forum Rules
    PC2 FAQ & Tips
    The following user likes this Post: Roger Prynne


  8. #8
    Superkart Pilot nhitrac's Avatar
    Join Date
    May 2015
    Location
    Sydney
    Posts
    238
    Platform
    PC
    I've had this too but in other cars - no damage, no hard curb hits etc and I don't recall my engine temp being hot at all. Just started to lose power and top speed.
    Intel i5 4670 | GTX 970 | 8 gb Ram | Windows 10
    Logitech G27 | Thrustmaster Warthog | HyperX Cloud Alpha | Fiio E10K DAC

  9. #9
    WMD Member
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    Southampton UK
    Posts
    1,024
    Stressing the engine through aggressive upshifts and/or downshifts?
    i7 5820k @ stock (for now) | Gigabye X99 Gaming 5P | 16GB DDR4 3000MHz @2133 (for now) | Sapphire Nitro R9 390 | Fanatec GT3 RS v1 & Clubsport Pedals | Windows 10 home| Samsung 512GB NMVe | 512GB MX100 SSD | BenQ XL2730Z

  10. #10
    Kart Driver Constructr's Avatar
    Join Date
    Dec 2015
    Posts
    16
    Platform
    PS4
    Well, I just recalibrated everything and it's working fine. not sure what caused it but it's all good now!

    Thanks for your help!✌️
    Last edited by Constructr; 03-01-2016 at 23:39.
    The following user likes this Post: BreadedVirus


Similar Threads

  1. Loss of FFB - Patch 3.0
    By CQR_CHRiS in forum XB1 - Technical Help & Support
    Replies: 0
    Last Post: 30-08-2015, 20:08
  2. And so another loss on panorama
    By Dominator52 in forum General Discussion
    Replies: 18
    Last Post: 28-08-2015, 14:08
  3. Loss of ffb
    By Gloomy in forum Project CARS on Playstation 4
    Replies: 4
    Last Post: 27-07-2015, 17:48
  4. [PC] Loss of control after pit box
    By Waskij in forum PC - Technical Help & Support
    Replies: 3
    Last Post: 19-06-2015, 22:29
  5. Gut-wrenching loss
    By Kinna39 in forum Project CARS on Xbox One
    Replies: 9
    Last Post: 05-06-2015, 12:59

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •