Page 2 of 5 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 11 to 20 of 45

Thread: List of the cars with their electronic assists

  1. #11
    WMD Member Jussi Viljami Karjalainen's Avatar
    Join Date
    Oct 2011
    Posts
    3,277
    Platform
    PC
    Quote Originally Posted by jimmyb_84 View Post
    Launch control on the SLS GT3? I'm missed that and how do I get it to work?
    There's no launch control in the game, the things listed in this post are just what the real cars have (in-game stuff is in the spreadsheet he linked). Just like the Mitsubishis listing AYC despite it not being simulated in-game. =)
    CPU: Intel i7 2600K @ 4,6 GHz | GPU: Gigabyte GTX 770 4GB Windforce 3 | MOBO: ASUS P8P67 Pro | RAM: 4 x 4GB Kingston HyperX DDR3 1600 | Sound: ASUS Xonar U7 | PSU: NZXT HALE90 650W 80+ Gold | OS: Win8 x64 | Wheel: Thrustmaster T500 RS GT wheel/pedals, Logitech G25 shifter | Monitor: 2x23" IPS-LCD 1920x1080 60Hz & 42" 1920x1080 60Hz | SpeedTest | PingTest | PingTest to UK
    Sim history: IndyCar Racing I & II, F1GP2, Grand Prix Legends, Sports Car GT, Richard Burns Rally, GT Legends, Race/GT-R Evolution/Race On/etc., RaceRoom Racing Experience, SimRaceWay, Live For Speed, netKar Pro, Assetto Corsa, rFactor 1 & 2, among others...

    My road car OEM style setups (updated occasionally when I find new info) over at P.CARS Setups Database

    My Suspension Calculator spreadsheet for Project CARS v1.3.5.2 - Updated on 16.10.2016!

    Suspension Calculator now available on the P.CARS Setups Database website!

    Next Gen = More Biscuit!

  2. #12
    WMD Member deadboy's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Sardinia, Italy
    Posts
    90
    Quote Originally Posted by jimmyb_84 View Post
    Launch control on the SLS GT3? I'm missed that and how do I get it to work?
    I don't know if there is the launch control function in the game and the possibility to map that on a button. I never checked to be honest.
    Anyway, I think in the case of this car I probably did a mistake with the data. I know for sure that some SLS GT3 mounted a steering wheel with a button on which there was the label LAUNCH.
    But I don't have the documents found anymore, so I can't confirm what was the button for. In the cockpit all the other functions were mapped to others buttons and switches, so probably I excluded that the button was for a different function.
    The fact is some of these cars keep some of the functions and systems of the road version cars on which they are based and just disable or dismount them in order to be able to race under certain rules.
    So there is nothing strange if the SLS GT3 has the same launch control engage system used in the road version of the car. But of course if the rules of the series in which the car is racing forbid the use of such system, then the team will deactivate it, if it's not possible to dismount it.
    Just to say, stability control is forbidden in GT3, but the BMW Z4 GT3 has Dynamic Stability Control.

    Anyway, I'll change the data of the Mercedes to NO until I found more informations or the sources I used months ago. In any case the car in game don't have that button in the steering wheel.
    Thanks for pointing me that.

    EDIT
    ops, ninjaed bu Jussi.
    Asus M5A97 EVO R2.0 - AMD FX 8320E @4GHz - Kingston 16GB 1866 MHz - EVGA GTX 750 TI SC 2GB - Enermax 385W Pro82+ - Asus Xonar DG - Headphones Creative Aurvana Live - Win 7 x64 - X360 controller

  3. #13
    Superkart Pilot Shadowoff's Avatar
    Join Date
    Jun 2015
    Location
    Lower Saxony
    Posts
    512
    Platform
    PC
    Isnt the Aston Martin GTE from 2014??
    I'm sorry for my bad english...

  4. #14
    WMD Member RomKnight's Avatar
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Lisbon
    Posts
    2,043
    Platform
    PC
    The Capri has the TC enabled for sure in the setup but I did not move it from whatever value is there to test. I can slide it without issues anyway (sometimes too much )
    ---
    My feedback is always on default setup unless stated otherwise. Auto-Clutch is OFF
    Still hoping for Estoril one day

    | CPU: i5 4670K@4.2GHz | GPU: MSI GTX1080 Gaming X 8GB (387.92) | Mobo: AsRock Z87 Extreme6
    | RAM: 4x4GB G.Skill TridentX 2400Mhz CL10 | PSU: Corsair TX850M | OS: Win10 x64 | Sound: Onboard Realtek ACL1150 Asus Xonar DX | C:\>: Samsung 840 EVO 250GB
    [B]| Monitor:[/B] 3x IPS LG23EA63 @5760x1080 (Bezel Corrected) -- HTC VIVE

    | Wheel: CSWv2 + CSPv3(usb) + CSS SQv1.5 - (driver v289 - fw 299/130) | Damping: 100 | 900
    | In game: Deadzones: 0 |Sensitivity: 50 | Damping: 0
    | Wheel Profile: Sens: Aut | FF: 100 | SHo: 0 | ABS: 0 | Dri: OFF | For: 100 | Spr: 100 | Dpr: 100

    | FFB: Custom |Gain: 100 | Volume: 50 | Tone: 50 | FX: 50 |Frequency: 600

    | Visual FX: Default except Interion Flare: Off
    | Performance - Aniso: 16x | MSAA: Medium| SS: 1.4| Vsync: Off | Grass: Low | Envmap/Reflections/Shadows: Low/medium/low| Car/Track: High | Blur: Off | E. Mirrors: Yes | Particles: High/High
    | Driving assists: ABS/TC, maybe - SC always OFF
    | CmdLine: -ffb600 -pthreads 4 -skipcrowds

  5. #15
    WMD Member Jussi Viljami Karjalainen's Avatar
    Join Date
    Oct 2011
    Posts
    3,277
    Platform
    PC
    Quote Originally Posted by Tiago Fortuna View Post
    The Capri has the TC enabled for sure in the setup but I did not move it from whatever value is there to test. I can slide it without issues anyway (sometimes too much )
    Just because you can move the slider in the setup doesn't mean the TC can be enabled when using Real Aids. =)
    CPU: Intel i7 2600K @ 4,6 GHz | GPU: Gigabyte GTX 770 4GB Windforce 3 | MOBO: ASUS P8P67 Pro | RAM: 4 x 4GB Kingston HyperX DDR3 1600 | Sound: ASUS Xonar U7 | PSU: NZXT HALE90 650W 80+ Gold | OS: Win8 x64 | Wheel: Thrustmaster T500 RS GT wheel/pedals, Logitech G25 shifter | Monitor: 2x23" IPS-LCD 1920x1080 60Hz & 42" 1920x1080 60Hz | SpeedTest | PingTest | PingTest to UK
    Sim history: IndyCar Racing I & II, F1GP2, Grand Prix Legends, Sports Car GT, Richard Burns Rally, GT Legends, Race/GT-R Evolution/Race On/etc., RaceRoom Racing Experience, SimRaceWay, Live For Speed, netKar Pro, Assetto Corsa, rFactor 1 & 2, among others...

    My road car OEM style setups (updated occasionally when I find new info) over at P.CARS Setups Database

    My Suspension Calculator spreadsheet for Project CARS v1.3.5.2 - Updated on 16.10.2016!

    Suspension Calculator now available on the P.CARS Setups Database website!

    Next Gen = More Biscuit!

  6. #16
    Superkart Pilot Shadowoff's Avatar
    Join Date
    Jun 2015
    Location
    Lower Saxony
    Posts
    512
    Platform
    PC
    So, is the GTE from 2013 or 2014??
    I'm sorry for my bad english...

  7. #17
    GT5 Pilot AbeWoz's Avatar
    Join Date
    May 2015
    Location
    New York
    Posts
    1,424
    Platform
    PC
    the AM GTE in the game is the 2013 I believe

  8. #18
    WMD Member deadboy's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Sardinia, Italy
    Posts
    90
    When they announced the AM license the cars were these:
    1959 Aston Martin DBR1
    1963 Aston Martin DP212
    2009 Aston Martin DBR1-2
    2012 Aston Martin Vantage GT4
    2013 Aston Martin Vantage V12 GT3
    2013 Aston Martin Vantage GTE
    2013 Aston Martin Hybrid Hydrogen Rapide S

    Instead if you check the infos in game the car is from 2014. Probably they updated the model since the official announcement. But honestly I don't know.
    Asus M5A97 EVO R2.0 - AMD FX 8320E @4GHz - Kingston 16GB 1866 MHz - EVGA GTX 750 TI SC 2GB - Enermax 385W Pro82+ - Asus Xonar DG - Headphones Creative Aurvana Live - Win 7 x64 - X360 controller

  9. #19
    Superkart Pilot
    Join Date
    Sep 2015
    Posts
    199
    Platform
    PC
    @deadboy .. WOW that's a lot of work there man! :O .. Kudos, and thanks!
    It sure would be nice if this info was in the game, on the car info screen. Thankfully I can alt-tab in and out of pCARS quite smoothly with my system
    Thrustmater RGT w/clutch ... AMD FX6300, Cooler Master Hyper 212 Evo, MSI 970a-G43, GTX560 Ti, 16 gigs DDR3 1866 RAM, Win 7 Pro 64-bit on SSD (game on SATA)

  10. #20
    GT5 Pilot havocc's Avatar
    Join Date
    Jul 2015
    Posts
    1,225
    Platform
    PC
    Zonda R has SC (atleast in game)
    Last edited by havocc; 31-01-2016 at 21:05.

Similar Threads

  1. LIST OF CARS BY CLASS
    By biggbaddwolf in forum Project CARS on Playstation 4
    Replies: 6
    Last Post: 31-10-2015, 17:43
  2. AI Cars, it appears the AI cars use the force (and other assists)
    By WizardOfOz in forum Project CARS on Playstation 4
    Replies: 2
    Last Post: 28-10-2015, 08:02
  3. Best Cars & Tracks List - YOU CHOOSE YOURS?
    By Traminator in forum General Discussion
    Replies: 0
    Last Post: 03-07-2015, 05:32
  4. An explaination please - Real Assists compare to assists off
    By HeeseyChelmet in forum Project CARS on Playstation 4
    Replies: 19
    Last Post: 19-05-2015, 12:13
  5. List of cars with driver assists?
    By skodacars in forum General Discussion
    Replies: 4
    Last Post: 17-05-2015, 21:25

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •