Page 12 of 33 FirstFirst ... 2101112131422 ... LastLast
Results 111 to 120 of 329

Thread: Custom Liveries Tool - Livery Manager and Livery Package Export

  1. #111
    WMD Member licorne06's Avatar
    Join Date
    May 2015
    Posts
    67
    Otherworld ,hello or you found it skins? please
    when I select the folder or there are the custom skins application cuts
    Last edited by licorne06; 27-02-2016 at 09:33.

  2. #112
    WMD Member
    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    125
    The tool closes itself whenever I try to load my folder containing Mustang GT4 liveries... anyone else having this issue or is it coming from my end?

  3. #113
    WMD Member crowtrobot's Avatar
    Join Date
    Oct 2011
    Posts
    623
    Quote Originally Posted by licorne06 View Post
    Otherworld ,hello or you found it skins? please
    when I select the folder or there are the custom skins application cuts
    Quote Originally Posted by Otherworld View Post
    The tool closes itself whenever I try to load my folder containing Mustang GT4 liveries... anyone else having this issue or is it coming from my end?
    Make sure you don't have any special characters or spaces in any of the livery names. Also make sure you don't have any extra files in your folder with the Mustang liveries.
    i7 5820k @ 3.8 | EVGA GTX780Ti | MSI X99 SLI Plus | 16GB DDR4@2400 | EVGA 750 W | W10 x64 | Thrustmaster T300 | HTC Vive

  4. #114
    WMD Member
    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    125
    Quote Originally Posted by crowtrobot View Post
    Make sure you don't have any special characters or spaces in any of the livery names. Also make sure you don't have any extra files in your folder with the Mustang liveries.
    Indeed, one of my file had " - copy" at the end of its name. My bad.
    Other strange thing I noticed though, despite putting new Fresnel and Spec files with my R18 TDI liveries, the "official" fresnel file still appears on the cars in-game, adding up with the fresnel file associated to the new liveries. Any idea what might be causing this? (I have my own idea ; which is that the fresnel file for the R18 is somehow not called "AUDI_R18_LIVERY_FRESNEL.dds")
    And another observation : in career mode, it seems like for some cars the liveries belonging to a same team are not chosen by normal order (i.e. you have two Bilstein Audi R8, "Bilstein #4" and "Bilstein #5" (thus in the menu they appear one right after the other), yet in career Bilstein #4 will be paired with, say, "Martini Racing #21")
    Last edited by Otherworld; 27-02-2016 at 18:53.

  5. #115
    WMD Member crowtrobot's Avatar
    Join Date
    Oct 2011
    Posts
    623
    Quote Originally Posted by Otherworld View Post
    Indeed, one of my file had " - copy" at the end of its name. My bad.
    Other strange thing I noticed though, despite putting new Fresnel and Spec files with my R18 TDI liveries, the "official" fresnel file still appears on the cars in-game, adding up with the fresnel file associated to the new liveries. Any idea what might be causing this? (I have my own idea ; which is that the fresnel file for the R18 is somehow not called "AUDI_R18_LIVERY_FRESNEL.dds")
    Your idea is probably correct. You'll notice one livery is 'baked' onto the model as well and swapped directly, it's not a generic paint that is swapped out like most other cars. If you figure out what the actual fresnel is I'd be happy to include it in future versions, but noodling around with the cars, that by default, are non-customizable was on the fringe of the scope of the project.

    Also, w.r.t. the tool crashing with extra files or characters - I'll figure out what's going on there and include a fix once Patch 10 comes out in a few weeks.
    i7 5820k @ 3.8 | EVGA GTX780Ti | MSI X99 SLI Plus | 16GB DDR4@2400 | EVGA 750 W | W10 x64 | Thrustmaster T300 | HTC Vive
    The following user likes this Post: Mad LL


  6. #116
    Superkart Pilot Reiche's Avatar
    Join Date
    Jul 2015
    Location
    Munich
    Posts
    570
    Platform
    PC
    http://www.racedepartment.com/thread...105969/page-14
    Check JDougNY's reply to my question on Feb 15.

    @Otherworld

  7. #117
    WMD Member crowtrobot's Avatar
    Join Date
    Oct 2011
    Posts
    623
    Quote Originally Posted by Otherworld View Post
    And another observation : in career mode, it seems like for some cars the liveries belonging to a same team are not chosen by normal order (i.e. you have two Bilstein Audi R8, "Bilstein #4" and "Bilstein #5" (thus in the menu they appear one right after the other), yet in career Bilstein #4 will be paired with, say, "Martini Racing #21")
    In career, the liveries and teams are specifically assigned by the career binary files. Not sure if there is any rhyme or reason to it, but there are only certain liveries accessible for each car on the career grid.
    i7 5820k @ 3.8 | EVGA GTX780Ti | MSI X99 SLI Plus | 16GB DDR4@2400 | EVGA 750 W | W10 x64 | Thrustmaster T300 | HTC Vive

  8. #118
    Kart Driver
    Join Date
    Feb 2016
    Posts
    11
    Platform
    PC
    Hey crowtrobot, sorry to bother you again. I've narrowed down my problem a bit - maybe you can help. If i use 1 or 50 custom liveries with your tool, in the second session, so either qualifying after practice, or race after practice or qualifying, certain parts of my player car won't load or render. Its always the bonnet, front bumper, rear bumper or boot. Never wheels, windows, lights or doors and it's only in the second session. First session, the car loads fine and looks fine, whether it's a 5 min session or 30 min, it's only when the next session starts that the problem appears. The skin renders over the car but the whole section of car is missing. Still there, but invisible. you can even see the rear spoiler-mounted taillight still floating where the spoiler should be. Only the player car, never the AI cars. Any car, any track, any mode, any skin - vanilla liveries do it too, if i use your tool and leave 1 in the livery list. As i said before, the missing parts will flicker and appear according to how close to a replay camera they are and also, all parts are visible from cockpit or bonnet view (all parts that can be seen, anyway), so when the bonnet hasn't loaded in an external view, i can see it in cockpit view...?

    No other mods.

    No non-livery files.

    Liveries named and organised correctly.

    New install of the custom liveries tool - never used it before

    Export a package and activate it - same problem with player car.

    I'm stuck
    Last edited by Doktor_Drift; 28-02-2016 at 03:48.

  9. #119
    WMD Member crowtrobot's Avatar
    Join Date
    Oct 2011
    Posts
    623
    Quote Originally Posted by Doktor_Drift View Post
    Hey crowtrobot, sorry to bother you again. I've narrowed down my problem a bit - maybe you can help. If i use 1 or 50 custom liveries with your tool, in the second session, so either qualifying after practice, or race after practice or qualifying, certain parts of my player car won't load or render. Its always the bonnet, front bumper, rear bumper or boot. Never wheels, windows, lights or doors and it's only in the second session. First session, the car loads fine and looks fine, whether it's a 5 min session or 30 min, it's only when the next session starts that the problem appears. The skin renders over the car but the whole section of car is missing. Still there, but invisible. you can even see the rear spoiler-mounted taillight still floating where the spoiler should be. Only the player car, never the AI cars. Any car, any track, any mode, any skin - vanilla liveries do it too, if i use your tool and leave 1 in the livery list. As i said before, the missing parts will flicker and appear according to how close to a replay camera they are and also, all parts are visible from cockpit or bonnet view (all parts that can be seen, anyway), so when the bonnet hasn't loaded in an external view, i can see it in cockpit view...?

    No other mods.

    No non-livery files.

    Liveries named and organised correctly.

    New install of the custom liveries tool - never used it before

    Export a package and activate it - same problem with player car.

    I'm stuck
    Is it a particular car or all cars?

    The test group saw something similar when we initially tried the Formula A, but the problem seemed to go away on its own, seemed like a corrupted upload/download.
    i7 5820k @ 3.8 | EVGA GTX780Ti | MSI X99 SLI Plus | 16GB DDR4@2400 | EVGA 750 W | W10 x64 | Thrustmaster T300 | HTC Vive

  10. #120
    Kart Driver
    Join Date
    Feb 2016
    Posts
    11
    Platform
    PC
    Seems to be all cars. I've tried Formula A with downloaded skins and your test skins. Main car i'm wanting to change is the Ford Falcon FG. Have tried Stock Car and Ford Escort too. All have same issue. Whenever i use the tool with a custom skin (or even a vanilla skin and nothing else), it happens. If i disable everything the problem goes away. If i use the single custom livery method built into the game with vanilla AI cars, it works fine. Got me all confused. This is my first post ever in the forums - i can usually figure this stuff out myself but nah, not this time Download was quick and seemed fine. I extract with 7-Zip and run everything as admin. Everything seems to be fine and plays fine except these missing/invisible visuals...
    Last edited by Doktor_Drift; 28-02-2016 at 04:40.

Similar Threads

  1. Replies: 52
    Last Post: 03-07-2016, 15:22
  2. Custom Livery Question
    By EvoM3 in forum eSports
    Replies: 6
    Last Post: 22-01-2016, 11:32
  3. Custom livery in multiplayer mod
    By david42fr in forum Multiplayer
    Replies: 19
    Last Post: 03-09-2015, 17:02
  4. Solo Race Livery settings - How do you apply and set a livery for a vehicle?
    By Warren1571 in forum Project CARS on Playstation 4
    Replies: 5
    Last Post: 26-06-2015, 17:49
  5. Can't change to custom Livery
    By Westbeef in forum PC - Technical Help & Support
    Replies: 1
    Last Post: 06-06-2015, 22:35

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •