Results 1 to 9 of 9

Thread: T3PA Adapter

  1. #1
    Superkart Pilot tonypbeck's Avatar
    Join Date
    May 2015
    Location
    York
    Posts
    268
    Platform
    PC

    T3PA Adapter

    I'm looking at upgrading my wheel to direct drive and wondering if the T3PA pedals can use an adapter to allow them to be connected to the PC directly, or will I need to change pedals before the wheel?
    PC: Fractal Design R5 Case, Intel i7 6700K CPU, Cooler Master Nepton 240M Water Cooler, Asus Z170 PRO Motherboard, NVIDIA GeForce GTX 980 Ti 6GB Graphics, 16GB 3000MHz DDR4 Memory, 512GB SSD, 2TB SSHD, 1000W PSU, Windows 10 Home 64bit, Asus PG279Q Monitor.
    Rig: TBF 80/20, Thrustmaster 458 TX Wheel, GTE Rim, Heuskinveld Pro Pedals, TH8A Shifter, DSD P1 Button Box.

  2. #2
    WMD Member Jussi Viljami Karjalainen's Avatar
    Join Date
    Oct 2011
    Posts
    3,277
    Platform
    PC
    I think they still use the same RJ-11 connector as the T500 RS pedals? There are adapters available online that can make the pedals a standalone device.

    One method would be buying this: http://www.sim-sport.net/store/sim-p...adapter-detail

    Which converts the plug to a G25 pedal plug and is designed to connect the pedals to this: http://www.sim-sport.net/store/sim-p...s-adapt-detail

    Which makes a G2X pedal set work as a standalone, and using the adapter should work with the Thrustmaster pedals as well.
    Last edited by Jussi Viljami Karjalainen; 12-02-2016 at 13:22.
    CPU: Intel i7 2600K @ 4,6 GHz | GPU: Gigabyte GTX 770 4GB Windforce 3 | MOBO: ASUS P8P67 Pro | RAM: 4 x 4GB Kingston HyperX DDR3 1600 | Sound: ASUS Xonar U7 | PSU: NZXT HALE90 650W 80+ Gold | OS: Win8 x64 | Wheel: Thrustmaster T500 RS GT wheel/pedals, Logitech G25 shifter | Monitor: 2x23" IPS-LCD 1920x1080 60Hz & 42" 1920x1080 60Hz | SpeedTest | PingTest | PingTest to UK
    Sim history: IndyCar Racing I & II, F1GP2, Grand Prix Legends, Sports Car GT, Richard Burns Rally, GT Legends, Race/GT-R Evolution/Race On/etc., RaceRoom Racing Experience, SimRaceWay, Live For Speed, netKar Pro, Assetto Corsa, rFactor 1 & 2, among others...

    My road car OEM style setups (updated occasionally when I find new info) over at P.CARS Setups Database

    My Suspension Calculator spreadsheet for Project CARS v1.3.5.2 - Updated on 16.10.2016!

    Suspension Calculator now available on the P.CARS Setups Database website!

    Next Gen = More Biscuit!
    The following user likes this Post: t0daY


  3. #3
    WMD Member t0daY's Avatar
    Join Date
    Sep 2012
    Location
    Mannheim, Germany
    Posts
    1,586
    Platform
    PC
    Quote Originally Posted by Jussi Karjalainen View Post
    I think they still use the same RJ-11 connector as the T500 RS pedals? There are adapters available online that can make the pedals a standalone device.

    One method would be buying this: http://www.sim-sport.net/store/sim-p...adapter-detail

    Which converts the plug to a G25 pedal plug and is designed to connect the pedals to this: http://www.sim-sport.net/store/sim-p...s-adapt-detail

    Which makes a G2X pedal set work as a standalone, and using the adapter should work with the Thrustmaster pedals as well.
    You are totally right Jussi. I am doing the exact same thing. I got the G25 Wheel and H-Shifter and using the T3PA-Pro with the adapter+cable
    Founder Member of RevolutionSimRacing - RSR Website - pCars2 Thread
    Steam: t0daY - YouTube: t0daYtv
    My Pc: Intel i7 2600, 8GB Corsair Vengeance DDR3 RAM (2x4GB), Gainward Geforce GTX 760, Kingston SSD 240GB, Windows 10
    My Rig: T300 Racing Base, 599XX EVO Wheel (Alcantara Edition), T3PA Pro Pedals (with Conical Rubber Mod) & TH8A Shifter
    The following user likes this Post: Jussi Viljami Karjalainen


  4. #4
    WMD Member Jussi Viljami Karjalainen's Avatar
    Join Date
    Oct 2011
    Posts
    3,277
    Platform
    PC
    Quote Originally Posted by t0daY View Post
    You are totally right Jussi. I am doing the exact same thing. I got the G25 Wheel and H-Shifter and using the T3PA-Pro with the adapter+cable
    I'm still using my G25 shifter, but I don't need no fancy adapters. I just plug in my G25, leave it on the floor in the corner and only use the shifter. Thankfully it worked without having to plug in the G25 power cable, so there's no FFB ever sent to the G25. =)
    CPU: Intel i7 2600K @ 4,6 GHz | GPU: Gigabyte GTX 770 4GB Windforce 3 | MOBO: ASUS P8P67 Pro | RAM: 4 x 4GB Kingston HyperX DDR3 1600 | Sound: ASUS Xonar U7 | PSU: NZXT HALE90 650W 80+ Gold | OS: Win8 x64 | Wheel: Thrustmaster T500 RS GT wheel/pedals, Logitech G25 shifter | Monitor: 2x23" IPS-LCD 1920x1080 60Hz & 42" 1920x1080 60Hz | SpeedTest | PingTest | PingTest to UK
    Sim history: IndyCar Racing I & II, F1GP2, Grand Prix Legends, Sports Car GT, Richard Burns Rally, GT Legends, Race/GT-R Evolution/Race On/etc., RaceRoom Racing Experience, SimRaceWay, Live For Speed, netKar Pro, Assetto Corsa, rFactor 1 & 2, among others...

    My road car OEM style setups (updated occasionally when I find new info) over at P.CARS Setups Database

    My Suspension Calculator spreadsheet for Project CARS v1.3.5.2 - Updated on 16.10.2016!

    Suspension Calculator now available on the P.CARS Setups Database website!

    Next Gen = More Biscuit!

  5. #5
    GT4 Pilot Charger's Avatar
    Join Date
    May 2015
    Posts
    2,089
    Platform
    PC
    Jussi, that is interesting, do the pedals and shifter work without power with the G25 plugged in USB as I have a brand new T150 I wanted to try but didn't want to lose the G25 pedals and shifter?
    'Racers Without Borders'
    https://steamcommunity.com/groups/RW...GINTERNATIONAL
    https://discord.gg/b7g9wGf
    http://rwbracing.club/
    Commodore 64, 64K RAM, Tape Drive, Grundig TV. Overclocked ;-)
    The following user likes this Post: Jussi Viljami Karjalainen


  6. #6
    WMD Member Jussi Viljami Karjalainen's Avatar
    Join Date
    Oct 2011
    Posts
    3,277
    Platform
    PC
    Quote Originally Posted by Charger View Post
    Jussi, that is interesting, do the pedals and shifter work without power with the G25 plugged in USB as I have a brand new T150 I wanted to try but didn't want to lose the G25 pedals and shifter?
    I don't keep the pedals plugged in, but as far as I've been able to tell so far it seems that everything except the FFB work in the G25 even if the power isn't plugged in, so you should be able to use your pedals and shifter by connecting them to the wheelbase and connecting that via USB. Shifter at the very least does work, since I've used it like that for well over a year already. =)

    It's not the most convenient solution, but it's free. =)
    CPU: Intel i7 2600K @ 4,6 GHz | GPU: Gigabyte GTX 770 4GB Windforce 3 | MOBO: ASUS P8P67 Pro | RAM: 4 x 4GB Kingston HyperX DDR3 1600 | Sound: ASUS Xonar U7 | PSU: NZXT HALE90 650W 80+ Gold | OS: Win8 x64 | Wheel: Thrustmaster T500 RS GT wheel/pedals, Logitech G25 shifter | Monitor: 2x23" IPS-LCD 1920x1080 60Hz & 42" 1920x1080 60Hz | SpeedTest | PingTest | PingTest to UK
    Sim history: IndyCar Racing I & II, F1GP2, Grand Prix Legends, Sports Car GT, Richard Burns Rally, GT Legends, Race/GT-R Evolution/Race On/etc., RaceRoom Racing Experience, SimRaceWay, Live For Speed, netKar Pro, Assetto Corsa, rFactor 1 & 2, among others...

    My road car OEM style setups (updated occasionally when I find new info) over at P.CARS Setups Database

    My Suspension Calculator spreadsheet for Project CARS v1.3.5.2 - Updated on 16.10.2016!

    Suspension Calculator now available on the P.CARS Setups Database website!

    Next Gen = More Biscuit!

  7. #7
    GT4 Pilot Charger's Avatar
    Join Date
    May 2015
    Posts
    2,089
    Platform
    PC
    Nice one, will give it a try as I really don't want to use those T150 pedals but really wanted to try the wheel, it's been sitting in a box for over a month lol.
    'Racers Without Borders'
    https://steamcommunity.com/groups/RW...GINTERNATIONAL
    https://discord.gg/b7g9wGf
    http://rwbracing.club/
    Commodore 64, 64K RAM, Tape Drive, Grundig TV. Overclocked ;-)

  8. #8
    Superkart Pilot tonypbeck's Avatar
    Join Date
    May 2015
    Location
    York
    Posts
    268
    Platform
    PC
    Quote Originally Posted by Jussi Karjalainen View Post
    I think they still use the same RJ-11 connector as the T500 RS pedals? There are adapters available online that can make the pedals a standalone device.

    One method would be buying this: http://www.sim-sport.net/store/sim-p...adapter-detail

    Which converts the plug to a G25 pedal plug and is designed to connect the pedals to this: http://www.sim-sport.net/store/sim-p...s-adapt-detail

    Which makes a G2X pedal set work as a standalone, and using the adapter should work with the Thrustmaster pedals as well.
    Thats spot on Jussi, thank you
    PC: Fractal Design R5 Case, Intel i7 6700K CPU, Cooler Master Nepton 240M Water Cooler, Asus Z170 PRO Motherboard, NVIDIA GeForce GTX 980 Ti 6GB Graphics, 16GB 3000MHz DDR4 Memory, 512GB SSD, 2TB SSHD, 1000W PSU, Windows 10 Home 64bit, Asus PG279Q Monitor.
    Rig: TBF 80/20, Thrustmaster 458 TX Wheel, GTE Rim, Heuskinveld Pro Pedals, TH8A Shifter, DSD P1 Button Box.

  9. #9
    WMD Member Jussi Viljami Karjalainen's Avatar
    Join Date
    Oct 2011
    Posts
    3,277
    Platform
    PC
    No problem, happy to help. =)
    CPU: Intel i7 2600K @ 4,6 GHz | GPU: Gigabyte GTX 770 4GB Windforce 3 | MOBO: ASUS P8P67 Pro | RAM: 4 x 4GB Kingston HyperX DDR3 1600 | Sound: ASUS Xonar U7 | PSU: NZXT HALE90 650W 80+ Gold | OS: Win8 x64 | Wheel: Thrustmaster T500 RS GT wheel/pedals, Logitech G25 shifter | Monitor: 2x23" IPS-LCD 1920x1080 60Hz & 42" 1920x1080 60Hz | SpeedTest | PingTest | PingTest to UK
    Sim history: IndyCar Racing I & II, F1GP2, Grand Prix Legends, Sports Car GT, Richard Burns Rally, GT Legends, Race/GT-R Evolution/Race On/etc., RaceRoom Racing Experience, SimRaceWay, Live For Speed, netKar Pro, Assetto Corsa, rFactor 1 & 2, among others...

    My road car OEM style setups (updated occasionally when I find new info) over at P.CARS Setups Database

    My Suspension Calculator spreadsheet for Project CARS v1.3.5.2 - Updated on 16.10.2016!

    Suspension Calculator now available on the P.CARS Setups Database website!

    Next Gen = More Biscuit!

Similar Threads

  1. T3PA/T3PA PRO Gas/Clutch mods?
    By VulcanVFX in forum Off Topic Discussion
    Replies: 8
    Last Post: 13-03-2016, 14:27
  2. Thrustmaster T3PA vs T3PA-PRO Pedals?
    By crowtrobot in forum PC - Technical Help & Support
    Replies: 10
    Last Post: 02-12-2015, 20:19
  3. (WTB) CPX Adapter
    By tcaleshu in forum Off Topic Discussion
    Replies: 0
    Last Post: 03-11-2015, 03:49
  4. Anyone from the U.K and has a DSD adapter?
    By TAGS Battfink in forum General Discussion
    Replies: 0
    Last Post: 03-08-2015, 10:36
  5. (SOLVED) T3PA or T3PA PRO owners please read
    By CPS-3 in forum General Discussion
    Replies: 8
    Last Post: 23-05-2015, 18:26

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •