Page 3 of 35 FirstFirst 1234513 ... LastLast
Results 21 to 30 of 347

Thread: Silverstone Classic 9.0 still broken...

  1. #21
    QA & Support Bruno Alexandre's Avatar
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    Lisbon
    Posts
    611
    Quote Originally Posted by Mascot View Post
    Not sure what you mean by this, Bruno. When I returned to the pit box and stayed there (around 10:45 in the video) it was in response to other players saying that they were already encountering the bug. I simply wanted to monitor them so I could catch it on video. How did this 'trigger all the other odd behavior'? It had already happened. I think I must have misunderstood what you meant?
    This video is the key: https://www.youtube.com/watch?v=--WN...ature=youtu.be

    I didn't see anyone else stuck in the pits up to the point where you pitted in, so i can't take in consideration anything that happened before that.
    What i can do is observe what happened when you did:
    1- Pit slot was occupied but the other vehicles left on time so yours could get in
    2- Warning message triggered and remained open for a long period, so there might be a logic issue here
    3- The guy who pitted behind you was able to stop and leave while you were doing maintenance, but you never end up being released
    4- All the vehicles from this point onward pit in and get stuck after the clear off from the pitcrew member

    This makes me believe that none of the vehicles left the pit because they were waiting for your car to leave.
    Back when we repro'ed the issue for the first time we were having similar scenario, car wouldn't pit in for some reason as if the slot was occupied, then we returned to pitbox and selected drive, at this point the vehicle would leave the garage and then forced into the pit-slot as if the request was pending but never got out.

    Anyway, we'll be looking into it a bit further, there's definitely something odd going on here.
    Processor: Intel Core i7 5960X @4Ghz | Videocard: 2x EVGA GTX780 SC ACX 3GB | Gamepad/Wheel: Dualshock 4 Six-Axis + Xbox One Gamepad + Fanatec CSWv2 + Fanatec CSP V3 + Fanatec SQ Shifter | Network Card: Intel l218-V| Keyboard+Mouse: Corsair K70 RGB + Cougar 700M | PSU: Corsair AX1500i
    Memory: 16GB Dominator Platinum DDR4 2800Mhz | Mainboard: Asus X99 Deluxe | Soundcard/Speakers: Soundblaster Zx (Optical) + Logitech Z-906 | Monitors/TV: Benq XL2430T + Samsung LE37A656 | OS: Windows 10 x64

    Steam Group Chat: steam://friends/joinchat/103582791434100654 (copy this into your browser url and press enter)

  2. #22
    GT4 Pilot Mascot's Avatar
    Join Date
    May 2015
    Location
    Wales. Not WELSH Wales, but Wales nevertheless.
    Posts
    2,097
    Platform
    PC
    Quote Originally Posted by Bruno Alexandre View Post
    This video is the key: https://www.youtube.com/watch?v=--WN...ature=youtu.be

    I didn't see anyone else stuck in the pits up to the point where you pitted in, so i can't take in consideration anything that happened before that.
    What i can do is observe what happened when you did:
    1- Pit slot was occupied but the other vehicles left on time so yours could get in
    2- Warning message triggered and remained open for a long period, so there might be a logic issue here
    3- The guy who pitted behind you was able to stop and leave while you were doing maintenance, but you never end up being released
    4- All the vehicles from this point onward pit in and get stuck after the clear off from the pitcrew member

    This makes me believe that none of the vehicles left the pit because they were waiting for your car to leave.
    Back when we repro'ed the issue for the first time we were having similar scenario, car wouldn't pit in for some reason as if the slot was occupied, then we returned to pitbox and selected drive, at this point the vehicle would leave the garage and then forced into the pit-slot as if the request was pending but never got out.

    Anyway, we'll be looking into it a bit further, there's definitely something odd going on here.
    Aha, I know where the confusion lies now. That's not my video, it was captured by forum member Gary29 (PSN GazGTiR23), one of our members. If you look in the bottom left you can see I'm ahead of Gary in 8th place.

    (Edit: after looking closer it's actually me in the Ruf R-GT8 vacating the pit slot just ahead of Gary.)

    Gaz, if you're watching - can you remember whether you were the first person in the group to get the bug in this particular race when this video was shot? I think this was in a race we did with no qualifying, just straight to the race, but with one mandatory pit stop.
    Last edited by Mascot; 17-02-2016 at 15:21.
    980Ti & i5 6600k, Oculus Rift CV1, PS4 Pro in BEAST MODE, Fanatec CSR Elite, Formula rim, GT2, GT2/PWTS Frankenwheel, Clubsport pedals V1, CSR Elite pedals, CSR shifters, modified Porsche shifters, 2x 10.1" Galaxy Tabs & 2x wheel-mounted iPhone 5s all running pCARS Dash, Crew Chief through Ixos speakers, FM3 Playseat cockpit, Escort RS Turbo Recaro seat, Buttkicker Gamer 2, Yamaha 5.1, 50" 4K TV, uncorked bottle of Glenmorangie
    The following user likes this Post: Bruno Alexandre


  3. #23
    Superkart Pilot Gary29's Avatar
    Join Date
    Sep 2015
    Posts
    126
    Platform
    PS4
    Quote Originally Posted by Mascot View Post
    Aha, I know where the confusion lies now. That's not my video, it was captured by forum member Gary29 (PSN GazGTiR23), one of our members. If you look in the bottom left you can see I'm ahead of Gary in 8th place.

    (Edit: after looking closer it's actually me in the Ruf R-GT8 vacating the pit slot just ahead of Gary.)

    Gaz, if you're watching - can you remember whether you were the first person in the group to get the bug in this particular race when this video was shot? I think this was in a race we did with no qualifying, just straight to the race, but with one mandatory pit stop.
    I think I could well have been the first affected yes. Someone else (not sure who) was complaining very shortly afterwards about the same thing, but I think I was first.

    Upon entering the pits I didn't even get an option to select a pit strategy, just a message than my pit box was currently occupied, maybe it should've forced me to just drive through the pits in that scenario?
    Last edited by Gary29; 17-02-2016 at 16:30.
    PSN: GazGTiR23 - PS4 - T300RS - T3PA - PlaySeat Evo
    The following user likes this Post: Bruno Alexandre


  4. #24
    QA & Support Bruno Alexandre's Avatar
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    Lisbon
    Posts
    611
    Yeah, i reckon that's where the problem is and the method to trigger it.
    Processor: Intel Core i7 5960X @4Ghz | Videocard: 2x EVGA GTX780 SC ACX 3GB | Gamepad/Wheel: Dualshock 4 Six-Axis + Xbox One Gamepad + Fanatec CSWv2 + Fanatec CSP V3 + Fanatec SQ Shifter | Network Card: Intel l218-V| Keyboard+Mouse: Corsair K70 RGB + Cougar 700M | PSU: Corsair AX1500i
    Memory: 16GB Dominator Platinum DDR4 2800Mhz | Mainboard: Asus X99 Deluxe | Soundcard/Speakers: Soundblaster Zx (Optical) + Logitech Z-906 | Monitors/TV: Benq XL2430T + Samsung LE37A656 | OS: Windows 10 x64

    Steam Group Chat: steam://friends/joinchat/103582791434100654 (copy this into your browser url and press enter)
    The following 3 users likes this Post: Fre.Mo, Gary29, Mascot


  5. #25
    GT4 Pilot Mascot's Avatar
    Join Date
    May 2015
    Location
    Wales. Not WELSH Wales, but Wales nevertheless.
    Posts
    2,097
    Platform
    PC
    Quote Originally Posted by Bruno Alexandre View Post
    Yeah, i reckon that's where the problem is and the method to trigger it.
    Are you now able to replicate the issue at will, Bruno? I know that's always the first step to finding a solution.

    On a related topic (and while we have your attention ) it would be fantastic if a toggle was introduced for MP lobbies to randomise the pre-race grid positions. Players would then have the option to go straight into a fair (randomised, but fair) race without a qualifying session (and hence, no need to visit the pits and encounter the bug). As things stand the grid positions are always in the order that people joined the lobby if qualifying is skipped, with the host always in pole position. Regardless of the pit bug, an option to randomise the grid would be a fantastic addition for players in private lobbies who just want to get to a quick race (eg at the end of a night) without all the time-consuming preamble of qualifying.
    980Ti & i5 6600k, Oculus Rift CV1, PS4 Pro in BEAST MODE, Fanatec CSR Elite, Formula rim, GT2, GT2/PWTS Frankenwheel, Clubsport pedals V1, CSR Elite pedals, CSR shifters, modified Porsche shifters, 2x 10.1" Galaxy Tabs & 2x wheel-mounted iPhone 5s all running pCARS Dash, Crew Chief through Ixos speakers, FM3 Playseat cockpit, Escort RS Turbo Recaro seat, Buttkicker Gamer 2, Yamaha 5.1, 50" 4K TV, uncorked bottle of Glenmorangie

  6. #26
    Kart Driver
    Join Date
    Nov 2015
    Posts
    8
    Platform
    PC
    Quote Originally Posted by Mascot View Post
    This is extremely disappointing after having confirmation that it was fixed in today's patch notes.
    I don't understand how it's not picked up during testing?
    Played solo and yes pitstops still broken.

  7. #27
    Kart Driver
    Join Date
    Nov 2015
    Posts
    8
    Platform
    PC
    Quote Originally Posted by Bruno Alexandre View Post
    This video is the key: https://www.youtube.com/watch?v=--WN...ature=youtu.be

    I didn't see anyone else stuck in the pits up to the point where you pitted in, so i can't take in consideration anything that happened before that.
    What i can do is observe what happened when you did:
    1- Pit slot was occupied but the other vehicles left on time so yours could get in
    2- Warning message triggered and remained open for a long period, so there might be a logic issue here
    3- The guy who pitted behind you was able to stop and leave while you were doing maintenance, but you never end up being released
    4- All the vehicles from this point onward pit in and get stuck after the clear off from the pitcrew member

    This makes me believe that none of the vehicles left the pit because they were waiting for your car to leave.
    Back when we repro'ed the issue for the first time we were having similar scenario, car wouldn't pit in for some reason as if the slot was occupied, then we returned to pitbox and selected drive, at this point the vehicle would leave the garage and then forced into the pit-slot as if the request was pending but never got out.

    Anyway, we'll be looking into it a bit further, there's definitely something odd going on here.
    With mine I had pit occupied. I did another lap then pitted with no other cars in the pits. Then I got the slowmo thing and I couldn't leave the pits.

  8. #28
    QA & Support Bruno Alexandre's Avatar
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    Lisbon
    Posts
    611
    Quote Originally Posted by Pcars99 View Post
    With mine I had pit occupied. I did another lap then pitted with no other cars in the pits. Then I got the slowmo thing and I couldn't leave the pits.
    Yes it's similar to what we used to do before, we would enter a pit which was occupied and the AI would slingshot to the pit exit (sometimes it would stop suddenly) and if we tried to return to pits (via pause menu or by entering the pits again) the issue would happen. I still do not have much more feedback to give you guys but i'll try to say something from time to time.
    Processor: Intel Core i7 5960X @4Ghz | Videocard: 2x EVGA GTX780 SC ACX 3GB | Gamepad/Wheel: Dualshock 4 Six-Axis + Xbox One Gamepad + Fanatec CSWv2 + Fanatec CSP V3 + Fanatec SQ Shifter | Network Card: Intel l218-V| Keyboard+Mouse: Corsair K70 RGB + Cougar 700M | PSU: Corsair AX1500i
    Memory: 16GB Dominator Platinum DDR4 2800Mhz | Mainboard: Asus X99 Deluxe | Soundcard/Speakers: Soundblaster Zx (Optical) + Logitech Z-906 | Monitors/TV: Benq XL2430T + Samsung LE37A656 | OS: Windows 10 x64

    Steam Group Chat: steam://friends/joinchat/103582791434100654 (copy this into your browser url and press enter)
    The following 2 users likes this Post: KkDrummer, Mascot


  9. #29
    GT4 Pilot Mascot's Avatar
    Join Date
    May 2015
    Location
    Wales. Not WELSH Wales, but Wales nevertheless.
    Posts
    2,097
    Platform
    PC
    Quote Originally Posted by Bruno Alexandre View Post
    Yes it's similar to what we used to do before, we would enter a pit which was occupied and the AI would slingshot to the pit exit (sometimes it would stop suddenly) and if we tried to return to pits (via pause menu or by entering the pits again) the issue would happen. I still do not have much more feedback to give you guys but i'll try to say something from time to time.
    Thanks Bruno. If the issue cannot be solved in pCARS 1 (and we really, really hope it can) then, as mentioned above, what are the chances of having a 'randomise grid position' option introduced in multiplayer races (just like the one available for solo play)? This would mean we could race this track fairly (instead of the host always being in pole position) without having to qualify and therefore avoiding the problematic interaction with the pits.

    I think this would be a good option to have for any track actually - it would really make quick races a lot fairer to set up.
    980Ti & i5 6600k, Oculus Rift CV1, PS4 Pro in BEAST MODE, Fanatec CSR Elite, Formula rim, GT2, GT2/PWTS Frankenwheel, Clubsport pedals V1, CSR Elite pedals, CSR shifters, modified Porsche shifters, 2x 10.1" Galaxy Tabs & 2x wheel-mounted iPhone 5s all running pCARS Dash, Crew Chief through Ixos speakers, FM3 Playseat cockpit, Escort RS Turbo Recaro seat, Buttkicker Gamer 2, Yamaha 5.1, 50" 4K TV, uncorked bottle of Glenmorangie

  10. #30
    GT4 Pilot Mascot's Avatar
    Join Date
    May 2015
    Location
    Wales. Not WELSH Wales, but Wales nevertheless.
    Posts
    2,097
    Platform
    PC
    Just wondering about progress with this - any news, Bruno?

    Also, try this as it might be a potential source of (or related to) the problem: start a SP race at Silverstone Classic then shortly after the green light pause the race and restart. Do this several times (maybe ten times?) and eventually you get the same slow-motion low framerate bug that you get when using the pits. It's almost as if memory is not getting cleared and is getting overloaded or something by all the restarts. The game seems to bog down as if it's running multiple sessions.

    Anyway, it might be related or it might not, but I came across it by accident while pausing & restarting races to make adjustments.
    980Ti & i5 6600k, Oculus Rift CV1, PS4 Pro in BEAST MODE, Fanatec CSR Elite, Formula rim, GT2, GT2/PWTS Frankenwheel, Clubsport pedals V1, CSR Elite pedals, CSR shifters, modified Porsche shifters, 2x 10.1" Galaxy Tabs & 2x wheel-mounted iPhone 5s all running pCARS Dash, Crew Chief through Ixos speakers, FM3 Playseat cockpit, Escort RS Turbo Recaro seat, Buttkicker Gamer 2, Yamaha 5.1, 50" 4K TV, uncorked bottle of Glenmorangie
    The following 2 users likes this Post: Bealdor, Bruno Alexandre


Similar Threads

  1. Silverstone Classic Issues
    By Psychomatrix in forum Project CARS on Xbox One
    Replies: 6
    Last Post: 26-09-2016, 01:03
  2. Multiplayer bug for Silverstone classic.
    By frodesa in forum PC - Technical Help & Support
    Replies: 5
    Last Post: 18-04-2016, 09:29
  3. Any known issues with Silverstone Classic track?
    By biggbaddwolf in forum PS4 - Technical Help & Support
    Replies: 2
    Last Post: 01-01-2016, 09:22
  4. Silverstone classic bug!
    By Flat_out in forum Project CARS on Xbox One
    Replies: 19
    Last Post: 16-12-2015, 13:46
  5. Silverstone Classic crashing (PS4 online)
    By marcainley in forum General Discussion
    Replies: 2
    Last Post: 24-11-2015, 23:57

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •