Page 1 of 13 12311 ... LastLast
Results 1 to 10 of 130

Thread: [PS4] SMS investigation into connection issues

  1. #1
    QA & Support Bruno Alexandre's Avatar
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    Lisbon
    Posts
    616

    Exclamation [PS4] SMS investigation into connection issues

    Hello everyone. We are investigating the issue that some of you have been experiencing online, where the game disconnects from multiplayer after a certain period of time.

    If you have experienced this issue on PS4, please provide the following information in order to aid our investigation.

    Important information:
    - Was the game migrated to a new host?
    - How many players were in the session?
    - What was the exact message displayed on screen after you were disconnected?
    - Is this issue happening only at weekends?
    - Is there a specific time of the day when this problem is more common?

    Additional information:
    - Were all of the players in your race disconnected?
    - Who is your ISP (internet service provider)?
    - What connection type do you use between your PS4 and your modem/router? WiFi or Ethernet?
    - What NAT type you have? (PS4 > Settings > Network > View Connection Status at the bottom)

    Thank you for answering these questions. Any information that you can provide will help the our investigations into this issue.

    Note: We're only looking for feedback from those who experienced this, please do not reply if you haven't.

    Mod edit: For chat and discussion please use this thread: http://forum.projectcarsgame.com/sho...cussion-Thread
    Last edited by Sankyo; 24-03-2016 at 10:59. Reason: added added patch 10 note about MP disconnects
    Processor: Intel Core i7 5960X @4Ghz | Videocard: Nvidia TITAN XP 12GB GDDR5x | Gamepad/Wheel: Dualshock 4 Six-Axis + Xbox One Gamepad + Fanatec CSWv2 + Fanatec CSP V3 + Fanatec SQ Shifter | Network Card: Intel l218-V| Keyboard+Mouse: Corsair K70 RGB + Cougar 700M | PSU: Corsair AX1500i
    Memory: 16GB Dominator Platinum DDR4 2800Mhz | Mainboard: Asus X99 Deluxe | Soundcard/Speakers: Soundblaster Zx (Optical) + Logitech Z-906 | Monitors/TV: Benq XL2430T | OS: Windows 10 x64

    Steam Group Chat: steam://friends/joinchat/103582791434100654 (copy this into your browser url and press enter)

  2. #2
    Moderator Bealdor's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Leipzig
    Posts
    9,527
    Platform
    PC
    Thread stickied.

    Edit: Please stick to reports/feedback according to the OP and keep the chat to a minimum. Off topic posts will be removed.
    Last edited by Bealdor; 17-02-2016 at 12:30.
    Main Rig: CPU I7 4790K@Stock | GPU Nvidia GTX 1060 6GB | RAM 16GB DDR3 1866Mhz | MB Gigabyte GA-Z97X Gaming 3 | SSD Samsung 850 EVO 120GB | HDD Seagate SATA 1TB | O.S. Win 10 Pro 64bit | Wheel Logitech G27
    Second Rig: CPU Q6600@2,80GHz | GPU Nvidia GTX 460 1GB | RAM 4GB DDR2 800Mhz | MB ASUS P5Q SE2 | HDD WD SATA 320GB | O.S. Win 7 64bit
    STEAM ID: Bealdor

    The forum search is a powerful tool, if you know how to use it...

    Please check out our Project CARS 2 FAQ and Tips

    PCARS 1 Known Issues threads: PC / PS4 / XB1
    The following 3 users likes this Post: Konan, MrSulu


  3. #3
    Superkart Pilot Biddrace's Avatar
    Join Date
    Dec 2015
    Location
    Italia
    Posts
    120
    Platform
    PS4
    Sessione online(multiplayer)I was alone in the room

    2 disconnections in 15 minutes

    time:22,30 from italy (friday)

    TIPO NAT;2 FASTWB 12/MB/DW 1 MB UP 45 PING

    connection via LAN cable

    message it disconnection:
    you have been disconnected from the competition center

    another test
    Sessione online(multiplayer) 4 players in room one with red connection
    random disconnections

  4. #4
    Banned
    Join Date
    Jul 2015
    Location
    Good 'ol Blighty
    Posts
    230
    Platform
    PS4
    Quote Originally Posted by Bruno Alexandre View Post
    Hello everyone. We are investigating the issue that some of you have been experiencing online, where the game disconnects from multiplayer after a certain period of time.

    If you have experienced this issue on PS4, please provide the following information in order to aid our investigation.

    Important information:
    - Was the game migrated to a new host?
    - How many players were in the session?
    - What was the exact message displayed on screen after you were disconnected?
    - Is this issue happening only at weekends?
    - Is there a specific time of the day when this problem is more common?

    Additional information:
    - Were all of the players in your race disconnected?
    - Who is your ISP (internet service provider)?
    - What connection type do you use between your PS4 and your modem/router? WiFi or Ethernet?
    - What NAT type you have? (PS4 > Settings > Network > View Connection Status at the bottom)

    Thank you for answering these questions. Any information that you can provide will help the our investigations into this issue.

    Note: We're only looking for feedback from those who experienced this, please do not reply if you haven't.
    Important information:

    1. Yes, ( i think) I hosted the game I was disconnected, the other guys were able to carry on racing.
    2. 5 players
    3. "you have been disconnected from the multiplayer session, you are now being returned to race central"
    4. dont know as we only play Friday nights
    5. Dont know we play at 9pm on a Friday

    Additional Imformation:

    1. No, mostly only 1 , but we did have 2 at one point. (players other than the host have disconnected)
    2 BT Infinity
    3 Router - Ethernet
    4 Nat 2

    Hope it helps - btw all of us are based in the UK
    Last edited by Madmazz116; 17-02-2016 at 12:14.

  5. #5
    Kart Driver MrSulu's Avatar
    Join Date
    May 2015
    Posts
    25
    Platform
    PS4
    Migrated to new host - Yes the host often disconnected before we even got on track but was not always the first to go. (I was NOT host)

    Players in session - 10/12

    Message - You have been disconnected from multiplayer you are being returned to race central (or something along those lines sorry I can't remember word for word)

    First I heard about it was Saturday, friends say it was happening all day. Personally experienced it Sunday evening approx. 8 PM GMT. 3 lobby attempts, none got further than qualifying for anyone. All other PS4 games online where working just fine before and after attempting to play pCars.

    Yes all players where disconnected multiple times over a very short period of time and rejoined, then disconnected again.

    ISP - Sky broadband which is very solid and it is incredibly rare for me to have connection issues. All others in room from all over Europe with various providers including Virgin and BT, also Danish and German people present in the same room all suffering the same fate.

    Ethernet connection

    NAT type 2

    90 minute championship race tonight. Will edit if needed.



    UPDATE - Total lobby collapse before qualifying Wednesday 10 pm GMT 7/10 players simultaneously disconnect.
    Last edited by MrSulu; 17-02-2016 at 22:01. Reason: New development

  6. #6
    Banned
    Join Date
    May 2015
    Posts
    186
    Platform
    PS4
    From my original post: http://forum.projectcarsgame.com/sho...=1#post1234140

    Important information:
    - Was the game migrated to a new host? No
    - How many players were in the session? Two
    - What was the exact message displayed on screen after you were disconnected? See linked video <span style="color: rgb(51, 51, 51); background-color: rgb(250, 250, 250);">
    - Is this issue happening only at weekends? No, most days, tried again last night (Tuesday night)
    - Is there a specific time of the day when this problem is more common? Generally game UK evenings from around 7~8pm

    Additional information:
    - Were all of the players in your race disconnected? No, seems the host gets disconnected in our tests
    - Who is your ISP (internet service provider)? Virgin Media
    - What connection type do you use between your PS4 and your modem/router? WiFi or Ethernet? Ethernet, see linked post for full details
    - What NAT type you have? (PS4 > Settings > Network > View Connection Status at the bottom) Type 2
    - PS4 model number: CUH-1116A
    Last edited by deedub777; 22-02-2016 at 13:20. Reason: Added PS4 model number

  7. #7
    Kart Driver
    Join Date
    May 2015
    Posts
    68
    About 10 players in the session, we race every Thursday at 20:00 GMT
    None of the other players are disconnected
    Wifi connected PS4.
    None of the other games and services have ever dropped connection on me.

    I'm no longer racing, because everytime I've tried it disconnected on me.

  8. #8
    Superkart Pilot Swinnyjr's Avatar
    Join Date
    Sep 2015
    Location
    London
    Posts
    135
    Platform
    PS4
    The only times I've experienced the Disconnect is when I've been hosting the online lobby.
    The trend we started to see was the host gets disconnected then the room appears to act fine. (We didn't stay in the room long enough to find out if it happened to anyone else)
    It also happened more on a weekend.

    In addition to this, a secondary problem we found was a friend of ours stateside couldn't even join our lobbies it would list him as joining the room, then instantly leaving again. This also happened the other way round if he hosted then us in the UK tried to join him. We would get the error message of: The Room is either full or does not exist anymore.

    My ISP is BT, the PS4 is hard wired into the router and I'm NAT Type 2.

    Hope this helps!!
    A Racing Metalhead
    PSN ID: SwinnyjrI
    "He who is last, shall be sideways and smiling." - Jeremy Clarkson
    The following user likes this Post: deedub777


  9. #9
    Moderator Bealdor's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Leipzig
    Posts
    9,527
    Platform
    PC
    General note (since we had to delete a few posts already):

    Please stick to reports/feedback according to the OP and keep the chat to a minimum. Off topic posts will be removed.
    Main Rig: CPU I7 4790K@Stock | GPU Nvidia GTX 1060 6GB | RAM 16GB DDR3 1866Mhz | MB Gigabyte GA-Z97X Gaming 3 | SSD Samsung 850 EVO 120GB | HDD Seagate SATA 1TB | O.S. Win 10 Pro 64bit | Wheel Logitech G27
    Second Rig: CPU Q6600@2,80GHz | GPU Nvidia GTX 460 1GB | RAM 4GB DDR2 800Mhz | MB ASUS P5Q SE2 | HDD WD SATA 320GB | O.S. Win 7 64bit
    STEAM ID: Bealdor

    The forum search is a powerful tool, if you know how to use it...

    Please check out our Project CARS 2 FAQ and Tips

    PCARS 1 Known Issues threads: PC / PS4 / XB1

  10. #10
    Kart Driver MrSulu's Avatar
    Join Date
    May 2015
    Posts
    25
    Platform
    PS4
    Quote Originally Posted by Bealdor View Post
    General note (since we had to delete a few posts already):

    Please stick to reports/feedback according to the OP and keep the chat to a minimum. Off topic posts will be removed.
    You edited my post? I think that reporting all other games where working fine over this period of time is an important piece of information and VERY relevant and ON topic.

Similar Threads

  1. TX 458 connection issues
    By Jellybelly081 in forum PC - Technical Help & Support
    Replies: 5
    Last Post: 28-12-2015, 09:20
  2. ESL connection after check in
    By marcdxn in forum eSports
    Replies: 2
    Last Post: 22-09-2015, 16:03
  3. [RESOLVED] Different kind of Fanatec issue (connection issues)
    By Youloze in forum PS4 - Technical Help & Support
    Replies: 5
    Last Post: 29-07-2015, 06:26
  4. Poor connection at SLI bridge
    By flashp in forum PC - Technical Help & Support
    Replies: 0
    Last Post: 17-05-2015, 13:06
  5. [NO] Always-ON Internet Connection Required for PC?
    By sarmiento in forum PC - Technical Help & Support
    Replies: 6
    Last Post: 08-05-2015, 18:52

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •