Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 11 to 20 of 28

Thread: [RESOLVED] Project Cars not loading (Oculus Home)

  1. #11
    Moderator Sankyo's Avatar
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    The Netherlands
    Posts
    8,182
    Platform
    PC
    Please attach the requested most recent debug folder from My Documents/Project CARS/dbgSession, there might be a hint in there what's causing the crash.
    CPU i7 7700K | RAM Corsair 16GB 2400MHz | GPU Asus GTX1080 Ti OC 11GB | Mobo Asus Strix Z270H | Audio SB Zx @ 5.1/AKG K401 | OS Win 10 x64 | Screen LG 27EA63V-P 27" 1920x1080 | Controllers Fanatec CSW v2.5 + UH, CSP v3, CSS SQ, CSH | Misc TrackIR 4 Pro, Playseat Revolution, DS button box

    With the right to say what you think comes the obligation to think about what you say.
    I'd rather have questions that cannot be answered than answers that cannot be questioned - Richard Feynman
    Teach how to think, not what to think

  2. #12
    Kart Driver
    Join Date
    Mar 2016
    Posts
    13
    Platform
    PC
    Zip file attached.

    Cheers
    Attached Files Attached Files

  3. #13
    Moderator Bealdor's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Leipzig
    Posts
    9,565
    Platform
    PC
    It's pointing to the pid.dll which belongs to the controller.
    What USB port is your wheel connected to? If it's USB 3.0 please switch to a USB 2.0 port.
    Main Rig: CPU I7 4790K@Stock | GPU Nvidia GTX 1060 6GB | RAM 16GB DDR3 1866Mhz | MB Gigabyte GA-Z97X Gaming 3 | SSD Samsung 850 EVO 120GB | HDD Seagate SATA 1TB | O.S. Win 10 Pro 64bit | Wheel Logitech G27
    Second Rig: CPU Q6600@2,80GHz | GPU Nvidia GTX 460 1GB | RAM 4GB DDR2 800Mhz | MB ASUS P5Q SE2 | HDD WD SATA 320GB | O.S. Win 7 64bit
    STEAM ID: Bealdor

    The forum search is a powerful tool, if you know how to use it...

    Please check out our Project CARS 2 FAQ and Tips

    PCARS 1 Known Issues threads: PC / PS4 / XB1

  4. #14
    QA & Support Bruno Alexandre's Avatar
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    Lisbon
    Posts
    616
    Quote Originally Posted by Flex1978 View Post
    Zip file attached.

    Cheers
    Are you using a OSW wheel or Accuforce? The crash is pointing to the problem being at Windows\System32\pid.dll(0)

    What other controllers you have connected to the computer ? (even if unrelated to pCARS or not being used at the moment)
    Any controllers you used to have that might have drivers still running on your pc ?
    Processor: Intel Core i7 5960X @4Ghz | Videocard: Nvidia TITAN XP 12GB GDDR5x | Gamepad/Wheel: Dualshock 4 Six-Axis + Xbox One Gamepad + Fanatec CSWv2 + Fanatec CSP V3 + Fanatec SQ Shifter | Network Card: Intel l218-V| Keyboard+Mouse: Corsair K70 RGB + Cougar 700M | PSU: Corsair AX1500i
    Memory: 16GB Dominator Platinum DDR4 2800Mhz | Mainboard: Asus X99 Deluxe | Soundcard/Speakers: Soundblaster Zx (Optical) + Logitech Z-906 | Monitors/TV: Benq XL2430T | OS: Windows 10 x64

    Steam Group Chat: steam://friends/joinchat/103582791434100654 (copy this into your browser url and press enter)

  5. #15
    Kart Driver
    Join Date
    Mar 2016
    Posts
    13
    Platform
    PC
    I am using a standard Thrustmaster F430, no exctra software. I do have my full HOTAS setup for DCS/Elite dangerous.. No way am I unplugging all that gear just to get a racing sim running. THe Hotas doesn't have any additional software running.

    The video clearly shows an issue with Project cars itself. Asseto Corsa, Eurotruck etc run fine with the wheel plugged in. Project cars seems to have an issue if the wheel is powered, once I delete the settings it will start, as soon as I power up the wheel and try to select it the game will crash.

    I believe the reason it worked previously was because the wheel was only powered through the USB (no force feedback) Once I fully power it up through the mains, the game will crash.

  6. #16
    Moderator Bealdor's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Leipzig
    Posts
    9,565
    Platform
    PC
    Quote Originally Posted by Flex1978 View Post
    I am using a standard Thrustmaster F430, no exctra software. I do have my full HOTAS setup for DCS/Elite dangerous.. No way am I unplugging all that gear just to get a racing sim running. THe Hotas doesn't have any additional software running.
    Well, the game obviously won't work with multiple controller devices connected. I fear you'll have to unplug the HOTAS to make the game run with your wheel.
    Main Rig: CPU I7 4790K@Stock | GPU Nvidia GTX 1060 6GB | RAM 16GB DDR3 1866Mhz | MB Gigabyte GA-Z97X Gaming 3 | SSD Samsung 850 EVO 120GB | HDD Seagate SATA 1TB | O.S. Win 10 Pro 64bit | Wheel Logitech G27
    Second Rig: CPU Q6600@2,80GHz | GPU Nvidia GTX 460 1GB | RAM 4GB DDR2 800Mhz | MB ASUS P5Q SE2 | HDD WD SATA 320GB | O.S. Win 7 64bit
    STEAM ID: Bealdor

    The forum search is a powerful tool, if you know how to use it...

    Please check out our Project CARS 2 FAQ and Tips

    PCARS 1 Known Issues threads: PC / PS4 / XB1

  7. #17
    Moderator Sankyo's Avatar
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    The Netherlands
    Posts
    8,182
    Platform
    PC
    The pid error is an indication of a controller conflict. Issues with Saitek controllers have been reported before, so it's very possible that this is causing the game crash problem.
    CPU i7 7700K | RAM Corsair 16GB 2400MHz | GPU Asus GTX1080 Ti OC 11GB | Mobo Asus Strix Z270H | Audio SB Zx @ 5.1/AKG K401 | OS Win 10 x64 | Screen LG 27EA63V-P 27" 1920x1080 | Controllers Fanatec CSW v2.5 + UH, CSP v3, CSS SQ, CSH | Misc TrackIR 4 Pro, Playseat Revolution, DS button box

    With the right to say what you think comes the obligation to think about what you say.
    I'd rather have questions that cannot be answered than answers that cannot be questioned - Richard Feynman
    Teach how to think, not what to think

  8. #18
    Kart Driver
    Join Date
    Mar 2016
    Posts
    13
    Platform
    PC
    Quote Originally Posted by Bealdor View Post
    Well, the game obviously won't work with multiple controller devices connected. I fear you'll have to unplug the HOTAS to make the game run with your wheel.
    The game was working fine with multiple controllers, same deal with every other racing game I own. When have you heard of a game crashing because you have more than one controller plugged in? I've been playing racing and flight sims over 10 years. You simply assign whatever axis you need, the sim will ignore unassigned axis.

    Edit - Ok if this particular game is sensitive to multiple controllers then I'll have no choice, is there anyway I can report this as a bug. In all fairness the devs can't expect people with sim setups to start plugging unplugging various controllers just to get a single game running. It's not something I ever experienced with other simulators, I am not new to simpit setups or racing/flight simulators.

    Anyway thanks for your help everyone. I'll test and see if this solves the issue.
    Last edited by Flex1978; 31-03-2016 at 14:03.

  9. #19
    Moderator Sankyo's Avatar
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    The Netherlands
    Posts
    8,182
    Platform
    PC
    Could you unplug the HOTAS once and confirm that it solves the issue? That would give the devs something to work with.
    CPU i7 7700K | RAM Corsair 16GB 2400MHz | GPU Asus GTX1080 Ti OC 11GB | Mobo Asus Strix Z270H | Audio SB Zx @ 5.1/AKG K401 | OS Win 10 x64 | Screen LG 27EA63V-P 27" 1920x1080 | Controllers Fanatec CSW v2.5 + UH, CSP v3, CSS SQ, CSH | Misc TrackIR 4 Pro, Playseat Revolution, DS button box

    With the right to say what you think comes the obligation to think about what you say.
    I'd rather have questions that cannot be answered than answers that cannot be questioned - Richard Feynman
    Teach how to think, not what to think

  10. #20
    Kart Driver
    Join Date
    Mar 2016
    Posts
    13
    Platform
    PC
    Will do sir

Similar Threads

  1. Oculus Home Redeem of Key when I bought the game trough a reseller for Steam
    By procrash in forum Virtual Reality Devices Support
    Replies: 5
    Last Post: 01-05-2016, 14:56
  2. Can I play my new Project Cars with two players at my home on my PS4?
    By rustykennedy in forum PS4 - Technical Help & Support
    Replies: 2
    Last Post: 15-11-2015, 00:28
  3. Display not available when loading Project Cars
    By sailordude9980 in forum PC - Technical Help & Support
    Replies: 3
    Last Post: 31-07-2015, 14:48
  4. oculus with project cars
    By Dameyon in forum Project CARS on Xbox One
    Replies: 9
    Last Post: 19-06-2015, 19:08

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •