Page 3 of 27 FirstFirst 1234513 ... LastLast
Results 21 to 30 of 270

Thread: Project CARS - PC Patch 10.1 - Oculus Rift VR support on the Steam platform

  1. #21
    WMD Member
    Join Date
    Oct 2012
    Posts
    30
    Quote Originally Posted by Stephen Viljoen View Post
    Odd. I did double check here and it worked fine. Try setting your resolution and refresh rate first to what it should be, and then change windowed to 'no', and then return to main menu to save settings, and restart.
    1280x720 is as high as i can go with the resolution and as soon as i start messing with the resolution the windowed option greys out and shows it as locked.

  2. #22
    Kart Driver
    Join Date
    May 2015
    Location
    bristol
    Posts
    15
    Platform
    PC
    me too, opens in window mode. . go to visuals and change to whatever*whatever screen resolution and change window mode to No and press back arrow thing (top right) to exit that screen and i get the message to close the game and re start the game to save changes. . problem is . . the little X that used to be at the top right of the screen is now gone in this update .. so i close the game via the red and white X to close the game on the window mode, re start the game and all the setting that iv changed are back to what they were at the start. . oh and the DK2 no longer works.

  3. #23
    Game Director/Designer
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    Hermanus
    Posts
    211
    Platform
    PC
    I'm not sure why you guys are seeing issues with windowed mode, but we'll chase it as soon as the guys are back online. In the meantime, I checked here and it works fine for me in non-VR mode. I know that doesn't really help you directly, but in the meantime, please make sure that you're selecting a refresh rate and resolution that is actually supported by your monitor in full-screen mode. If you select a resolution and refresh rate that is not supported, it will force it to windowed mode.

  4. #24
    WMD Member
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Behind the ball
    Posts
    42
    Platform
    PC
    Third or 4th change worked here too, now I can't reproduce it even with old profile and config files from backup

    Quote Originally Posted by mha1012 View Post
    I forgot the new location for those gfx cfg files....
    %USERPROFILE%\Documents\Project CARS\

    Quote Originally Posted by mha1012 View Post
    1280x720 is as high as i can go with the resolution and as soon as i start messing with the resolution the windowed option greys out and shows it as locked.
    Do you scroll to the right? Now it seems to show the current resolution as the leftmost item in the list, some smaller resolutions have always been locked to windowed mode, by game or by windows dunno, but at least native resolution should show as selectable for fullscreen (by game or by windows dunno)
    Gaming Rig: i5-3570k@4.5ghz Asus 280X@1150/1600Mhz(1.2v) [WC'd]

  5. #25
    Kart Driver
    Join Date
    May 2015
    Posts
    61
    Platform
    PC
    I use Freetrack - now completely broken. Also no exit button as reported by others. Brilliant.
    AsRock Z77, Intel Core i7-2700K, 16GB Ram, Gigabyte GTX970, Sandisk 240gb, Extreme SSD, Seagate 512gb SSD, XFX 850 Black edition psu, Corsair H60 psu cooler, Windows 7, Antec 1100 Case
    Fanatec CSL Elite with GT rim, Fanatec V3's with damper, SHH shifter. My Project Cars videos: https://www.youtube.com/playlist?lis...y8SSz4VjU30-Fj

  6. #26
    WMD Member cluck's Avatar
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    In the trophy cabinet, polishing my 2016 MVP trophy
    Posts
    4,288
    Platform
    PC
    Quote Originally Posted by haydnbuzz View Post
    I use Freetrack - now completely broken. Also no exit button as reported by others. Brilliant.
    Just press Escape on the keyboard to quit .
    PC Setup : Intel Core i5-3570K w/Arctic Cooling Freezer 13 Pro cooler (overclocked to 4.2GHz) // MSI GTX 980 Gaming GPU // Asus Xonar DX PCI-E soundcard // Gigabyte Z77X-UD5H motherboard // 4 x 4GB Kingston HyperX DDR3 2400MHz RAM // Fractal Design Newton R3 800W PSU // Windows 10 64-bit // Fractal Design Define R4 case w/5 cooling fans // Logitech G29 wheel // Fanatec Clubsport v3 Pedals // Thrustmaster TH8RS shifter // NEC 24" LCD 2470WNX 1920x1200 60Hz // Oculus Rift DK2 // GT Omega Cockpit Pro w/extra bracing //
    The following 3 users likes this Post: Bigger Than Dave, Mad Al


  7. #27
    WMD Member could_do_better's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Wrexham, UK
    Posts
    225
    Platform
    PC
    I edited the cfg file Windowed = 0 and it went back to full screen first time.
    CPU: i5 3570 @ 4.2GhZ | RAM: 8GB DDR3 @ 1866 MHz | Board: Gigabyte Z77-DH3
    OS: Win10 pro 64bit | Wheel: G25
    GP: GTX 960 4Gb
    SDD: Samsung Evo 850 512Gb

  8. #28
    WMD Member Thomas Heineman's Avatar
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Sweden
    Posts
    43
    Platform
    PC
    freetrack? what platform is that? .... seriously...
    CPU i5 3450 @ 3.3GHz | Asus P885-M | RAM 8GB 1666 MHz | GPU GTX970 OC 4G GDDR5 | OS Windows 10 pro 64-bit | Wheel G25 |Oculus Rift DK2|

  9. #29
    Kart Driver Th3Pr0ph3cy's Avatar
    Join Date
    Sep 2015
    Location
    Mainz
    Posts
    61
    Platform
    PC
    and btw the Opponent Names are vanished and no chance to get them back... that makes the game useless for ESL.
    Gaming and Working Rig: MSI-Z87 G43 / Core I7 4790K / 16GB RAM / ASUS Geforce GTX 960 STRIX / SAMSUNG SSD 500GB SYSTEM /
    4 x SAMSUNG HD204UI 2TB DATA / 2x SAMSUNG 24" TFT / WIN 10 PRO 64bit / Thrustmaster T300RS

    Th3Pr0ph3cy: Winner of the official GT4League 2004 / 3rd Place at official IAA Competition 2005

  10. #30
    Kart Driver
    Join Date
    May 2015
    Posts
    61
    Platform
    PC
    Quote Originally Posted by Thomas Heineman View Post
    freetrack? what platform is that? .... seriously...
    Worked fine previously, literally can't drive without it now. Other users including TrackIR folk and alike had previously reported issues when cycling views however the important one cockpit cam remained fine. Looks like there won't be much PCars for me.
    AsRock Z77, Intel Core i7-2700K, 16GB Ram, Gigabyte GTX970, Sandisk 240gb, Extreme SSD, Seagate 512gb SSD, XFX 850 Black edition psu, Corsair H60 psu cooler, Windows 7, Antec 1100 Case
    Fanatec CSL Elite with GT rim, Fanatec V3's with damper, SHH shifter. My Project Cars videos: https://www.youtube.com/playlist?lis...y8SSz4VjU30-Fj

Similar Threads

  1. Oculus Rift not working anymore on Project CARS, please help!
    By JDMricist in forum PC - Technical Help & Support
    Replies: 0
    Last Post: 16-01-2016, 21:26
  2. Oculus Rift - break lights of other cars invisible
    By supermelon in forum PC - Technical Help & Support
    Replies: 0
    Last Post: 16-07-2015, 14:39
  3. OCULUS SUPPORT BROKEN IN PATCH 2.0
    By roark007 in forum PC - Technical Help & Support
    Replies: 1
    Last Post: 01-07-2015, 14:29
  4. Project cars platform
    By JTURNER_042 in forum General Discussion
    Replies: 3
    Last Post: 24-06-2015, 14:02

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •