Results 1 to 4 of 4

Thread: Fanatec CSR Elite pedals with Thrustmaster T150

  1. #1
    GT5 Pilot BigDad's Avatar
    Join Date
    Dec 2015
    Location
    Bris Vegas
    Posts
    1,470
    Platform
    PC

    Fanatec CSR Elite pedals with Thrustmaster T150

    Has anyone done this ? Fanatec CSR Elite pedals with Thrustmaster T150?
    Is it really this hard ?
    The Thrustmaster pedals are really quite bad and i would really like to use my Fanatec pedals .
    Is it a matter of making up a cable rj12 to ps2 ? Or do i really have to spend $170 for a Basher boards cpx?
    The Basher boards option seems a bit to expensive .
    Are alot of Thrustmaster uses really using these cheap plastic pedals ? T300 , TX and T150 all seem the same .
    This is a real let down for the Thrustmaster brand .
    Hope someone has had some success using Fanatec with Thrustmaster at a reasonable price .
    GPU: Galax GTX 1080 Ti EXOC/ CPU: Intel i5 6600K @ 4.5GHz/ Cooler: Hyper D92 / Mobo: Asrock z170 Extreme4/ RAM: 16GB DDR4 2400MHz/ PSU: Coolermaster V750/ Storage: 2TB WD / Kingston 120GB SSD/250GB Evo 850 SSD/ Case: Storm Enforcer/ OS: Win 10/ Display: Sony 55" @ 3840x2160p / Wheel: Fanatec CSW v2 / Formula Carbon / CS Universal Hub/ Pedals: CSR Elite/ FTW .

  2. #2
    GT3 Pilot GrimeyDog's Avatar
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    GrimeyVille N.Y.
    Posts
    3,058
    Platform
    PC
    You Need the Basher Board CPX adapter to Make the pedals work plug and play... I beta tested the CPX it works ok.

    Here's the thing... If its possible for you to get a set of T500/ TP3A Pro pedals that would be best... I say this because they will give you 10 or 12 bit resolution or 1024 points of Movement... Using the Fanatec its only 8 bit 256 points of movement... So you will Have Much finer throttle and Brake control... I think also the Regular Sucky pedal set gives 1024 also.

    The CPX Adapter is Hard to get Now... I would Post on the Inside Sim Racing forum in the Buy and Sell section thats where i bought My T500 pedals from... You can probably get T500 pedals at a Great price Now $100.00 or Less because the TP3A Pro pedal set is the exact same as T500 pedals and they sell New for $150.00 us.

    IMO My T500 pedals are better than the V1 and just as Good as My Fanatec V3 Pedals... Its all about How sensitive your Foot is with throttle Brake control... once you get used to the Pedal Pressure you Need you wont Miss Not Having a Load Cell.

    Edit: DO NOT SPEND $170.00 ON A CPX!!! THATS MY BEST ADVICE!!! if you do you will be spending 2 because you will end up buying the TM pedals anyway.

    CPX is a Good investment but Not the Best option.

    Ive used Fanatec V1 pedals w/CPX and T500 pedals with My Tx wheel... the T500 or TPA Pro pedal set is your Best option even if it cost a bit more!!! its a long term investment in your sim gear!
    Last edited by GrimeyDog; 14-06-2016 at 11:09.
    OS: Win 10 64bit| Mobo: MSI Z170A M5 | CPU: i5-6600k 3.5GHz | Cooler: Corsair H90 | RAM: 32GB DDR4-3000 | GPU: 1070 FTW-SLI | PSU: CX 750M | Storage: Samsung SSD 250GB +4TB HD +1TB Media HD | PC Case: Corsair 760T | Display: Samsung QLED 55iin Curved TV / VR: Oculus Rift | Rig: RSeat RS1, CSW v2.5, CSP v3i , CSS SQ v1.5, CS HB, Porsche 918, Formula Black F1, XB1 Hub/Forza Rim, Astro A40 TR*, 2x Buttkicker Gamer2. Lets Talk FFB thread PC,PS4,XB1
    The following 2 users likes this Post: BigDad, Crisis Nine


  3. #3
    GT5 Pilot BigDad's Avatar
    Join Date
    Dec 2015
    Location
    Bris Vegas
    Posts
    1,470
    Platform
    PC
    Yeah cheers Grimey , but someone else must have come up with another way other than CPX ?
    Im really happy with my CSR E pedals .
    Why isnt it a matter of just getting the correct cable made up and plug and play ?
    The wheel should just read it as a set of pedals are connected . Surly , my CSR Elite pedals dont have firmware or memory .
    I just dont get it .
    I think the CSW v3 pedals actually have firmware so i get that would be a problem but not my Elite ?
    GPU: Galax GTX 1080 Ti EXOC/ CPU: Intel i5 6600K @ 4.5GHz/ Cooler: Hyper D92 / Mobo: Asrock z170 Extreme4/ RAM: 16GB DDR4 2400MHz/ PSU: Coolermaster V750/ Storage: 2TB WD / Kingston 120GB SSD/250GB Evo 850 SSD/ Case: Storm Enforcer/ OS: Win 10/ Display: Sony 55" @ 3840x2160p / Wheel: Fanatec CSW v2 / Formula Carbon / CS Universal Hub/ Pedals: CSR Elite/ FTW .

  4. #4
    GT3 Pilot GrimeyDog's Avatar
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    GrimeyVille N.Y.
    Posts
    3,058
    Platform
    PC
    Quote Originally Posted by BigDad View Post
    Yeah cheers Grimey , but someone else must have come up with another way other than CPX ?
    Im really happy with my CSR E pedals .
    Why isnt it a matter of just getting the correct cable made up and plug and play ?
    The wheel should just read it as a set of pedals are connected . Surly , my CSR Elite pedals dont have firmware or memory .
    I just dont get it .
    I think the CSW v3 pedals actually have firmware so i get that would be a problem but not my Elite ?
    I Dunno... I think its a FW thing... Same How the XBox wont Recognize the Pedals if you just plug them in.... I dont think its simple as wiring them up.

    PS4 did Not Recognize Just the Oedals being Plugged in either until they opened it up with a update..

    I would just use the Regular pedals until able to get T500 pedals or a TM Pro pedal set... Dont waste your $$$ on the adapter as some one who had 1 its just Not worth it... It also has a Tad bit of output Lag to it.... the Cost is almost the same as the TM Pedals which IMO are Better because of the Higher Pedal Resolution.

    Post in the Inside Sim Racing Forum there are many people from Australia that buy, sell and Trade in there.... You can still probably get Good $$$ for your pedals if you sell them... Maybe even some one wants to Trade???
    Last edited by GrimeyDog; 14-06-2016 at 15:42.
    OS: Win 10 64bit| Mobo: MSI Z170A M5 | CPU: i5-6600k 3.5GHz | Cooler: Corsair H90 | RAM: 32GB DDR4-3000 | GPU: 1070 FTW-SLI | PSU: CX 750M | Storage: Samsung SSD 250GB +4TB HD +1TB Media HD | PC Case: Corsair 760T | Display: Samsung QLED 55iin Curved TV / VR: Oculus Rift | Rig: RSeat RS1, CSW v2.5, CSP v3i , CSS SQ v1.5, CS HB, Porsche 918, Formula Black F1, XB1 Hub/Forza Rim, Astro A40 TR*, 2x Buttkicker Gamer2. Lets Talk FFB thread PC,PS4,XB1

Similar Threads

  1. SOLD: Fanatec CSR Elite Pedals - UK
    By VBR in forum Off Topic Discussion
    Replies: 0
    Last Post: 19-10-2015, 13:50
  2. help calibrating Fanatec csr elite pedals on PS4
    By 2stains in forum PS4 - Technical Help & Support
    Replies: 4
    Last Post: 13-08-2015, 00:08
  3. [WANTED] Fanatec CSR Elite Pedals or Similar
    By Pamellaaa in forum Off Topic Discussion
    Replies: 6
    Last Post: 31-07-2015, 19:29
  4. Fanatec CSR elite pedals not recognized.
    By Miguel Azera in forum PC - Technical Help & Support
    Replies: 13
    Last Post: 09-05-2015, 22:31
  5. Fanatec GT3RS v2 and CSR Elite pedals
    By Simonfield in forum PC - Technical Help & Support
    Replies: 2
    Last Post: 09-05-2015, 00:02

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •