Results 1 to 4 of 4

Thread: T3PA pedal reset in between qualifying / warm up and race

  1. #1
    Kart Driver
    Join Date
    May 2015
    Location
    Suffolk
    Posts
    55
    Platform
    PS4

    T3PA pedal reset in between qualifying / warm up and race

    Hi
    I'm wondering if anyone has had this issue with the T3PA pedals using a T300
    Pedals were working fine during qualifying session and have been for a few months.
    When the qualifying session ended it went into a 5 minute practice to make sure everyone has correct fuel levels etc.
    As soon as the quali session ended it counted down as normal to go into the practise session, as soon as the practice session started it went into the warm up session ended screen?? this happened to others in the same lobby but not all. This isnt the first time that this has happened.
    Waited for the warm up to end which then went to the race start as normal... I engaged clutch as normal and selected first to which the car moved and I got a jump start!!! very annoying as I was on pole... I moved off and the clutch started to slip under power. I went to the telemetry screen as the clutch was activating.
    cutting a long story short I went onto the thrustmaster site and went onto the diagnostic screen which showed that when the brake was pressed the clutch activated... I reloaded the T300 software version 25 and no different.
    As Ive had lost hope I was going to remove the T3PA and fit my T300 pedals... but thought I had better check the T3PA pedals first by trying them again on Pcars... When I tried these on Pcars the pedals were again working correctly.....

    Has anyone had the same pedal issue as I've experienced? I'm trying to figure why this error occurred... was it somehow related to the glitch in the game etc? or some sort of software issue with the the pedals

    Thanks

  2. #2
    Kart Driver
    Join Date
    Jun 2015
    Posts
    46
    Platform
    PS4
    Quote Originally Posted by banianichi View Post
    Hi
    I'm wondering if anyone has had this issue with the T3PA pedals using a T300
    Pedals were working fine during qualifying session and have been for a few months.
    When the qualifying session ended it went into a 5 minute practice to make sure everyone has correct fuel levels etc.
    As soon as the quali session ended it counted down as normal to go into the practise session, as soon as the practice session started it went into the warm up session ended screen?? this happened to others in the same lobby but not all. This isnt the first time that this has happened.
    Waited for the warm up to end which then went to the race start as normal... I engaged clutch as normal and selected first to which the car moved and I got a jump start!!! very annoying as I was on pole... I moved off and the clutch started to slip under power. I went to the telemetry screen as the clutch was activating.
    cutting a long story short I went onto the thrustmaster site and went onto the diagnostic screen which showed that when the brake was pressed the clutch activated... I reloaded the T300 software version 25 and no different.
    As Ive had lost hope I was going to remove the T3PA and fit my T300 pedals... but thought I had better check the T3PA pedals first by trying them again on Pcars... When I tried these on Pcars the pedals were again working correctly.....

    Has anyone had the same pedal issue as I've experienced? I'm trying to figure why this error occurred... was it somehow related to the glitch in the game etc? or some sort of software issue with the the pedals

    Thanks
    I had this issue, except my brake pedal also activated the throttle. It happened at home and at the red bull finals. Basically you need to install the drivers, restart the PC then select the "Combined Pedals" when you go to pcars, in that order i think...

  3. #3
    Moderator +WMD 1/2 Member Roger Prynne's Avatar
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Newquay, Cornwall, UK
    Posts
    7,691
    Platform
    PC
    Quote Originally Posted by ralphy0502 View Post
    I had this issue, except my brake pedal also activated the throttle. It happened at home and at the red bull finals. Basically you need to install the drivers, restart the PC then select the "Combined Pedals" when you go to pcars, in that order i think...
    Surely you mean 'Separate Pedals'
    Mobo: GIGABYTE GA-970A-DS3P AMD 970 ATX | CPU: AMD FX-8350 4.0 GHz (4.20 GHz Turbo) 8x Core | CPU Cooler: Cooler Master V8 | Memory: 16GB DDR3 (1600MHz)
    Graphics: NVIDIA GeForce GTX 970 2GB GDDR5 - (Driver: 385.69)| Displays: 55" LG 4K UHD TV @ 60Hz - 24" Monitor 1920x1080 @ 60Hz | PSU: Sea Sonic X - 850 Watt
    Storage: SSD 250GB Samsung 850 EVO x2 - 2TB Western Digital Caviar Green Sata III x2 | Sound: X-FI Xtreme Gamer Fatality Pro + 400W Technics 7.1
    Wheel: G25 & Pedals with Nixim mod springs (NO PROFILER USED) | RIG: Playseat Challenge | OS: Windows 10 Pro 64 bit
    -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    A few helpful links for you



  4. #4
    Kart Driver
    Join Date
    May 2015
    Location
    Suffolk
    Posts
    55
    Platform
    PS4
    Thanks Guys for the help.

    I had another try with this last night, the pedals were performing fine to start off with, then this fault happened gain.
    I unplugged the cable from the pedals which connects into the T300 wheel, plugged it back in and the fault went, drove for another 5 minutes and the fault happened again.. unplugged and the fault went and so it went on...
    I've contacted Thrustmaster now to see what they think.

Similar Threads

  1. Thrustmaster T500 RS T3PA Pro pedal accelerator pedal issue
    By rambomonkey in forum PC - Technical Help & Support
    Replies: 5
    Last Post: 28-02-2016, 21:11
  2. Replies: 3
    Last Post: 24-10-2015, 11:22
  3. T3PA pro pedal calibration
    By babyfacedaz in forum PS4 - Technical Help & Support
    Replies: 1
    Last Post: 21-07-2015, 18:05
  4. car set ups from the garage whilst in Free practice/Warm up/Qualifying. ..
    By The Pope Of Grope in forum General Discussion
    Replies: 9
    Last Post: 12-07-2015, 14:12
  5. T3pa pedal set
    By Lethal 556 in forum Project CARS on Xbox One
    Replies: 6
    Last Post: 19-06-2015, 14:59

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •