Results 1 to 9 of 9

Thread: Big Problems with Dedicated Server on Windows Server 2016

  1. #1
    Kart Driver
    Join Date
    Apr 2017
    Posts
    6
    Platform
    PC

    Big Problems with Dedicated Server on Windows Server 2016

    Hello Community.

    I have no idea anymore.
    I set up a Dedicated PCars Server on my Dedicated Windows Server 2016.

    This is my Config:
    Code:
    logLevel : "debug"
    eventsLogSize : 100000
    name : "****Walzmuehle****"
    secure : true
    password : "myPassword"
    maxPlayerCount : 24
    bindIP : ""
    steamPort : 8766
    hostPort : 27015
    queryPort : 27016
    sleepWaiting : 250
    sleepActive : 10
    enableHttpApi : true
    httpApiLogLevel : "warning"
    httpApiInterface : "127.0.0.1"
    httpApiPort : 9000
    httpApiExtraHeaders : {
        "*" : "Access-Control-Allow-Origin: *"
    }
    httpApiAccessLevels : {
    "*" : "private"
    }
    httpApiAccessFilters : {
        "public" : [
            { "type" : "accept" }
        ],
        "private" : [
            { "type" : "ip-accept", "ip" : "127.0.0.1/32" },
            { "type" : "group", "group" : "private" },
            { "type" : "reject-password" }
        ],
        "admin" : [
            { "type" : "ip-accept", "ip" : "127.0.0.1/32" },
            { "type" : "group", "group" : "admin" },
            { "type" : "reject-password" }
        ],
    }
    httpApiUsers : {
    "user1" : "otherPassword",
    }
    httpApiGroups : {
    "private" : [ "user1" ],
    "admin" : [ "user1" ],
    }
    enableLuaApi : true
    luaAddonRoot: "lua"
    luaConfigRoot: "lua_config"
    luaOutputRoot: "lua_output"
    luaApiAddons : [
    "sms_base",
    ]
    allowEmptyJoin : true
    controlGameSetup : true
    sessionAttributes : {
    "ServerControlsTrack" : 0,
    "ServerControlsVehicle" : 0,
    "ServerControlsSetup" : 0,
    "GridSize" : 24,
    "MaxPlayers" : 24,
    "Practice1Length" : 0,
    "Practice2Length" : 0,
    "QualifyLength" : 30,
    "WarmupLength" : 0,
    "Race1Length" : 2,
    "Race2Length" : 0,
    "Flags" : 656616,
    "Privacy" : 2,
    "DamageType" : 3,
    "TireWearType" : 6,
    "FuelUsageType" : 0,
    "PenaltiesType" : 1,
    "AllowedViews" : 0,
    "TrackId" : 697498609,
    "VehicleClassId" : -112887377,
    "DateYear" : 2016,
    "DateMonth" : 7,
    "DateDay" : 6,
    "DateHour" : 14,
    "DateMinute" : 0,
    "WeatherSlots" : 4,
    "WeatherSlot1" : 296956818,
    "WeatherSlot2" : 888299130,
    "WeatherSlot3" : 888299130,
    "WeatherSlot4" : 296956818,
    }
    When I start the Server, I got following:

    Code:
    [2017-04-22 13:06:21] INFO: Starting up the Dedicated Server Library.
    [2017-04-22 13:06:21] INFO: Server configuration loaded:
    - server build version: 91
    - protocol version: 137 (1.0.1.37)
    - server name: ****Walzmuehle****
    - max session size: 24
    - details: secure, bind IP XX.XXX.XXX.XXX, Steam port 8766, host port 27015, query port 27016, password protected yes              <--- XX.XXX.XXX.XXX is the external IP of my Server
    - whitelist size: 0
    - blacklist size: 0
    - lua api: enabled
    - http api: enabled listening at 127.0.0.1:9000, 1 extra header(s) defined
    - allow empty join: enabled
    - game setup control: enabled
    
    Setting breakpad minidump AppID = 234630
    [2017-04-22 13:06:22] INFO: HttpApi started
    [2017-04-22 13:06:22] INFO: Loading LuaApi addon 'sms_base'...
    [2017-04-22 13:06:22] INFO: LuaApi started
    [2017-04-22 13:06:22] INFO: Dedicated server is starting...
    FillInMachineIDInfo took a total of 188 milliseconds
    [2017-04-22 13:06:23] INFO: Connection to Steam established
    [2017-04-22 13:06:23] INFO: Received public IP XX.XXX.XXX.XXX
    [2017-04-22 13:06:23] INFO: Server logged in with Steam id 901083016xxxxxxxx ; server is secure
    [2017-04-22 13:06:23] INFO: Server startup finished: AppId 234630, public IP XX.XXX.XXX.XXX, Steam id 901083016xxxxxxxx ; switching to running state
    The next step was, that I look in localhost:9000. There I see following:
    Code:
    Project CARS Dedicated Server - Status
    
    Configuration
    
    Name: ****Walzmuehle****
    Password-protected: yes
    Max player count: 24
    Uses whitelist: no
    Uses blacklist: no
    Server
    
    State: Running
    Secure: yes
    Online: yes
    Steam ID: 901083016xxxxxxxx
    Session
    
    State: Idle
    Name: 
    Lobby ID: 0
    Joinable: no
    Why joinable no?
    I opened for incoming the folowing Ports: 8766, 27015 and 27016. UDP and alo TCP.
    The last test/step I made was. Starting the Game with Startparameter -searchds ****Walzmuehle****. Comment from Program was. No suitable Dedicated Server has been found.

    The System where the Dedicated runs is a Windows Server 2016 with a direct external IP.

    I don't know further. Thanks for help in advance.

    Greets from Germany
    Sewulba

  2. #2
    Kart Driver
    Join Date
    Apr 2017
    Posts
    6
    Platform
    PC
    No ideas?

  3. #3
    Superkart Pilot Visceral_Syn's Avatar
    Join Date
    May 2015
    Location
    Memphis, TN
    Posts
    202
    Platform
    PC
    I run Beale St. Blues, and noticed that Joinable no, in my log as well. I do believe that section is for an active session. Anyone can still join my server, however i do have my pCars' client set to use Beale St. Blues when i create a session from within the game. I'm not near my rig at the moment, but I suspect all those asterisks in the server name may be the cause of your client session not working as intended.
    Game-Rig: Intel i7 4770S | eVGA GTX 1080 | 16GB Crucial Ballistix | Asus Z87-A | BenQ Zowie XL2730 | Microsoft Windows 10 | Logitech z5500 5.1 Digital | Thrustmaster TS-PC | Thrustmaster T3PA-Pro | Thrustmaster TH8A | Natural Point Track IR 4 | Playseats Evolution
    Server: Intel L5639 Xeon | Asus P6T | 12GB Corsair Vengeance | 128GB Crucial SSD | CentOS 7.4 | Linux Kernel 4.14 | pCars˛ Dedicated Server: Beale St. Blues | Steam: Visceral_Syn


  4. #4
    Kart Driver
    Join Date
    Apr 2017
    Posts
    6
    Platform
    PC
    Quote Originally Posted by Visceral_Syn View Post
    I run Beale St. Blues, and noticed that Joinable no, in my log as well. I do believe that section is for an active session. Anyone can still join my server, however i do have my pCars' client set to use Beale St. Blues when i create a session from within the game. I'm not near my rig at the moment, but I suspect all those asterisks in the server name may be the cause of your client session not working as intended.
    First. Thanks for your reply.
    Okay. I changed the name without asterisk in Walzmuehle1. But I don't see it in Lobby. I can't connect. :-(

  5. #5
    Superkart Pilot Visceral_Syn's Avatar
    Join Date
    May 2015
    Location
    Memphis, TN
    Posts
    202
    Platform
    PC
    Can you ping the public ip address?
    Game-Rig: Intel i7 4770S | eVGA GTX 1080 | 16GB Crucial Ballistix | Asus Z87-A | BenQ Zowie XL2730 | Microsoft Windows 10 | Logitech z5500 5.1 Digital | Thrustmaster TS-PC | Thrustmaster T3PA-Pro | Thrustmaster TH8A | Natural Point Track IR 4 | Playseats Evolution
    Server: Intel L5639 Xeon | Asus P6T | 12GB Corsair Vengeance | 128GB Crucial SSD | CentOS 7.4 | Linux Kernel 4.14 | pCars˛ Dedicated Server: Beale St. Blues | Steam: Visceral_Syn


  6. #6
    Kart Driver
    Join Date
    Apr 2017
    Posts
    6
    Platform
    PC
    Yes, I can ping the public IP.

  7. #7
    Kart Driver
    Join Date
    Apr 2017
    Posts
    6
    Platform
    PC
    I run Assetto Corsa Dedicated and Raceroom Dedicated on the same Server. No conflict with the Ports.

  8. #8
    Kart Driver
    Join Date
    Apr 2017
    Posts
    6
    Platform
    PC
    I got the SOLUTION.
    But it is really strange.
    When I deinstall PCARS-Dedicated and install it after that new. Then the Dedicated work. No joke. The dedicated only work for one time on my Server. LOL. deinstall and new install and it work again. :-)

  9. #9
    Superkart Pilot Visceral_Syn's Avatar
    Join Date
    May 2015
    Location
    Memphis, TN
    Posts
    202
    Platform
    PC
    That is really strange, I'm running mine on CentOS 7.
    Game-Rig: Intel i7 4770S | eVGA GTX 1080 | 16GB Crucial Ballistix | Asus Z87-A | BenQ Zowie XL2730 | Microsoft Windows 10 | Logitech z5500 5.1 Digital | Thrustmaster TS-PC | Thrustmaster T3PA-Pro | Thrustmaster TH8A | Natural Point Track IR 4 | Playseats Evolution
    Server: Intel L5639 Xeon | Asus P6T | 12GB Corsair Vengeance | 128GB Crucial SSD | CentOS 7.4 | Linux Kernel 4.14 | pCars˛ Dedicated Server: Beale St. Blues | Steam: Visceral_Syn


Similar Threads

  1. Dedicated Server API
    By Stepan Vondrak in forum Multiplayer
    Replies: 583
    Last Post: 03-06-2018, 09:18
  2. Dedicated Server - server.cfg & LUA Rotate
    By KAMPFBIBER81 in forum Multiplayer
    Replies: 13
    Last Post: 21-02-2017, 10:37
  3. Dedicated Server
    By OzDeaDMeaT in forum Multiplayer
    Replies: 9
    Last Post: 14-09-2015, 14:02
  4. AI in dedicated server
    By Slayersen in forum Multiplayer
    Replies: 13
    Last Post: 22-08-2015, 05:46
  5. Created a dedicated Server Linux of Windows CFG
    By gwadagamer in forum Multiplayer
    Replies: 7
    Last Post: 08-05-2015, 16:04

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •