Page 3 of 23 FirstFirst 1234513 ... LastLast
Results 21 to 30 of 229

Thread: Project CARS 2 PC System Requirements

  1. #21
    Kart Driver Francisnf's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    34
    Platform
    PC
    Quote Originally Posted by Roger Prynne View Post
    No need to use any ultra settings as you will never see the difference, it's only really needed for good screenshots.
    I always wondered that, i find that the case with virtually all games, i tend to lose a big % of frames on ultra, but actually never notice the difference between that and one step down.
    The following user likes this Post: Roger Prynne


  2. #22
    Superkart Pilot honespc's Avatar
    Join Date
    Feb 2017
    Location
    Santander
    Posts
    462
    Platform
    PC
    As Prynne very well said, ultra is only ever useful for screenshot show off. You can then notice the extra GPU memory spent on textures that can get only better with the massive AA filter applied. Then soften the tremendous blurriness caused by this with some third party app and viola. Killer screenshots incoming.

    Nvidia's home smaa method really does a good job at softening edges without having the typical cruel impact without causing much blurry effect. Yes it is 3x only, but it has an effect of 4x without blurrying the image and heave fps loss. Still, not good enough for screenshots : - D

    Try to disable shadow HD cache on the nvidia panel all those of you who have nvidia gpus and powerful cpus. Disable core parking too and the combo might grant you between 10 and 15 extra FPS, as well as more stability as the components work
    i7-4790k_Cooler Master V8 gts / 970 G1 / Asus Ranger 7/ 16gbg-skill Trident ddr3 1600 / Seasonic g650w gold / Samsung 850 pro 500Gb_WD 1TB green / nzxt 530 white / rehobus fan controller nzxt sentry 3_3x20cm fans cooler master megaflow red led / Asus vs278q 1ms 27'/ t300 gte_t3pa

  3. #23
    GT4 Pilot
    Join Date
    May 2015
    Location
    Brazil
    Posts
    2,101
    Platform
    PC
    i7 as minimum requirement is a typo according to Ian Bell:
    https://www.gtplanet.net/forum/threa...#post-11866457
    The following user likes this Post: Aile_Bleue


  4. #24
    Kart Driver RU486's Avatar
    Join Date
    May 2015
    Location
    Adelaide
    Posts
    59
    Platform
    PC
    Quote Originally Posted by FS7 View Post
    i7 as minimum requirement is a typo according to Ian Bell:
    https://www.gtplanet.net/forum/threa...#post-11866457
    Starts breathing again....

    i know my old 670 card is as old as me, nearly. but a i7 would have meant a complete new rebuild.

    RU
    The only dumb Question is the one you don't ask!
    PC: M/Board:Gigabyte H97M-D3H l CPU: i5-4570[3.2Ghz] l GPU: Gigabyte GeForce GTX670 l HD: SSD 480Gb l Ram: 16Gb 1300MHz l OS: Win10 X64 CONTROLER: Fanatec GT2 Wheel l Clubsport Pedals V1 RIG: RU486GT V3.1[homemade] l Buttkicker Gamer2 MISC: Sony Bravia 42 HD 1920x1080 l Asus 22 [2nd screen] l Turtle Beach X41 H/set l SimCommander4 l PCars Dash

  5. #25
    Superkart Pilot
    Join Date
    May 2015
    Location
    Bothell (Seattle), WA
    Posts
    136
    Platform
    PC
    I have an Intel Core i7-860 processor (from 2009-10!) and a GeForce GTX 980 graphics card (from 2014). I still don't have the money to build a new computer rig yet (not to mention busy at school).

    Without using the yet-to-be-opened GeForce Now...am I OK? (I use an SSD and 16GB of RAM - the latter maxed out based on my P55 motherboard required for the i7-860.)

  6. #26
    Moderator +WMD 1/2 Member Roger Prynne's Avatar
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Newquay, Cornwall, UK
    Posts
    5,795
    Platform
    PC
    ^ You should be OK, but you will have to use low/medium graphic settings and not too many AI.
    Addressing expectations on realism and simulation - Project CARS PC Leaderboards - Learn how to race properly - Forum Resources for Pcars
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    A good explanation of the different tyre types - FFB Guide - Official FFB Guide - A new home for all your setups - How to use the Advance Search
    -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Mobo: GIGABYTE GA-970A-DS3P AMD 970 ATX | CPU: AMD FX-8350 4.0 GHz (4.20 GHz Turbo) 8x Core | CPU Cooler: Cooler Master V8 | Memory: 16GB DDR3 (1600MHz)
    Graphics: NVIDIA GeForce GTX 960 2GB GDDR5 - (Driver: 378.66)| Displays: 50" LG 4K UHD TV 3840x2160 @ 60Hz - 24" Monitor 1920x1080 @ 60Hz | PSU: Sea Sonic X - 850 Watt
    Storage: SSD 250GB Samsung 850 EVO x2 - 2TB Western Digital Caviar Green Sata III x2 | Sound: X-FI Xtreme Gamer Fatality Pro + 400W Technics 7.1
    Wheel: G25 & Pedals with Nixim brake mod (NO PROFILER USED) | RIG: Playseat Challenge | OS: Windows 10 Pro 64 bit - Anniversary


  7. #27
    GT4 Pilot Mascot's Avatar
    Join Date
    May 2015
    Location
    Wales. Not WELSH Wales, but Wales nevertheless.
    Posts
    2,058
    Platform
    PC
    Quote Originally Posted by Roger Prynne View Post
    No need to use any ultra settings as you will never see the difference, it's only really needed for good screenshots.
    Ah, thanks - I was kind of coming to that conclusion after tweaking various games. I'm new to this PC gaming lark. This 980Ti is exceeding my expectations though. I kind of bought the rig on a hungover whim on Sunday morning because the price was good, but I'm very happy so far.

    The one thing I would like to set as high as possible is LoD on cars, and eliminate any kind of LoD jumps. How do I set LoD0 for other vehicles (and is this a frame rate killer?).

    One other thing, I really hope pCARS 2 lets you see graphical adjustments without having to reboot the game every time. It's kinda annoying when RaceRoom, Assetto Corsa and others don't require it.
    980Ti & i5 6600k, Oculus Rift CV1, PS4 Pro in BEAST MODE, Fanatec CSR Elite, Formula rim, GT2, GT2/PWTS Frankenwheel, Clubsport pedals V1, CSR Elite pedals, CSR shifters, modified Porsche shifters, 2x 10.1" Galaxy Tabs & 2x wheel-mounted iPhone 5s all running pCARS Dash, Crew Chief through Ixos speakers, FM3 Playseat cockpit, Escort RS Turbo Recaro seat, Buttkicker Gamer 2, Yamaha 5.1, 50" 4K TV, uncorked bottle of Glenmorangie

  8. #28
    Moderator Bealdor's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Leipzig
    Posts
    6,272
    Platform
    PC
    Quote Originally Posted by Mascot View Post
    The one thing I would like to set as high as possible is LoD on cars, and eliminate any kind of LoD jumps. How do I set LoD0 for other vehicles (and is this a frame rate killer?).
    You can adjust this through the "vehicle detail" setting. You should be able to set it to ultra with your GPU as it doesn't have a huge performance impact.
    This setting increases the distance from the player's POV when LOD switches are made. You can't completely disable this simply because there's no hardware available that can run more than a few cars with the highest LOD.
    Main Rig: CPU I7 4790K@Stock | GPU Nvidia GTX 1060 6GB | RAM 8GB DDR3 1600Mhz | MB Gigabyte GA-Z97X Gaming 3 | SSD Samsung 850 EVO 120GB | HDD Seagate SATA 1TB | O.S. Win 10 Pro 64bit
    Second Rig: CPU Q6600@2,80GHz | GPU Nvidia GTX 460 1GB | RAM 4GB DDR2 800Mhz | MB ASUS P5Q SE2 | HDD WD SATA 320GB | O.S. Win 7 64bit
    STEAM ID: Bealdor

    The forum search is a powerful tool, if you know how to use it...

    Before posting a problem, make sure to check our Known Issues Threads: PC / PS4 / XB1

    [QRWEP] Quick Race Weekend Event Planner
    The following user likes this Post: Mascot


  9. #29
    Superkart Pilot
    Join Date
    May 2015
    Location
    Larisa
    Posts
    880
    Platform
    PC
    Quote Originally Posted by FS7 View Post
    i7 as minimum requirement is a typo according to Ian Bell:
    https://www.gtplanet.net/forum/threa...#post-11866457
    Yes is was a typo. Now it's fixed and it's an i9!
    Windows 10-64bit, Intel i2500, AMD R9 380 4GB, 8GB RAM, 32'' full HD, T300, 599XX wheel, T3PA pedals.

  10. #30
    GT5 Pilot Silraed's Avatar
    Join Date
    May 2015
    Location
    Western Australia
    Posts
    1,374
    Platform
    PC
    Quote Originally Posted by Mascot View Post
    Ah, thanks - I was kind of coming to that conclusion after tweaking various games. I'm new to this PC gaming lark.
    Here is a video that is somewhat relevant to the ultra settings in games discussion, I think a lot of people out there could do with seeing it and having a good think about it.

    https://youtu.be/d5ZsaavKNR8 (I won't embed it because I don't want to bloat the thread)
    i5 3570k @ 4.2GHz | AMD HD 7970 | 16GB RAM | Logitech G27 + TH8A shifter | Next Level Racing Wheel Stand
    The following 4 users likes this Post: Francisnf, Mascot, pkcraistlin, Roger Prynne


Similar Threads

  1. System requirements
    By fra z in forum PC - Technical Help & Support
    Replies: 13
    Last Post: 12-03-2017, 20:27
  2. System requirements
    By fra z in forum General Discussion
    Replies: 0
    Last Post: 11-03-2017, 17:41
  3. Project cars has many initiation requirements.
    By maxpainpayne in forum General Discussion
    Replies: 1
    Last Post: 05-01-2016, 13:28
  4. Replies: 1
    Last Post: 03-06-2015, 18:42
  5. Misleading PC System Requirements
    By F1_Racer68 in forum PC - Technical Help & Support
    Replies: 56
    Last Post: 13-05-2015, 19:04

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •