Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 25

Thread: [SOLVED] Game not detecting Logitech G27/G25

  1. #1
    Rookie
    Join Date
    Oct 2012
    Posts
    3

    [SOLVED] Game not detecting Logitech G27/G25

    Tried everything for the past hour, windows ten btw

    Here's what I tried:
    • Deleted Logitech profiler software and uninstalled drivers from device manager and restarted, reinstalled without controller plugged in and then plugged it in so it could detect it, at this time, windows 10 also did an automatic driver update to the controller
    • Tried above but with controller plugged in too
    • Tried running the game without the profiler


    Does anyone have any suggestions? I really wanted to try this game out today.

  2. #2
    WMD Member Morgan Henstridge's Avatar
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    In The Redline
    Posts
    984
    Platform
    PC
    Does the G27 detect and move as expected in the Windows USB/Game Controllers section???

    Also try the following ....

    Steam -> Settings-> Controller -> General Controller Settings -> untick all the options
    PC - || Corsair 600C || 1080 TI Founders Edition || AMD Ryzen 7 1800x || 16GB DDR4 4000mhz || Asus Crosshair VI Hero || EKWB 360 + 240 RAD Custom Loop (CPU / GPU) || Corsair AX1200 || Logitech G910 Orion Spectruim || Logitech G700 || Fanatec CSW v2 BMW GT & Formula Rims || Fanatec CSS SQ v1.5 || Fanatec CSP V3 Brake Performance Kit || Fanatec Handbrake || Simvibe || Logitech 5.1 Speakers || 2x Yamaha HS80 || Oculus Rift CV1 ||AOC 34" Ultra-Wide IPS || Synology DS1817+ || Windows 10 Pro x64 ||
    The following 2 users likes this Post: BullWinkle, Danielo944


  3. #3
    Rookie
    Join Date
    Oct 2012
    Posts
    3
    Yes it is detected and moves as expected in Windows and registers all the inputs properly. I will try what you mentioned and get right back to you.

  4. #4
    Rookie
    Join Date
    Oct 2012
    Posts
    3
    Your fix worked for me! I can't believe it was that simple, thank you!
    The following user likes this Post: Morgan Henstridge


  5. #5
    WMD Member Morgan Henstridge's Avatar
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    In The Redline
    Posts
    984
    Platform
    PC
    Mad Al actually found that setting for an Xbox 360 control pad. I have never even seen it myself

    It appears to be messing with a few different USB devices in different PC Configs, which sucks, but glad you are up and running.
    PC - || Corsair 600C || 1080 TI Founders Edition || AMD Ryzen 7 1800x || 16GB DDR4 4000mhz || Asus Crosshair VI Hero || EKWB 360 + 240 RAD Custom Loop (CPU / GPU) || Corsair AX1200 || Logitech G910 Orion Spectruim || Logitech G700 || Fanatec CSW v2 BMW GT & Formula Rims || Fanatec CSS SQ v1.5 || Fanatec CSP V3 Brake Performance Kit || Fanatec Handbrake || Simvibe || Logitech 5.1 Speakers || 2x Yamaha HS80 || Oculus Rift CV1 ||AOC 34" Ultra-Wide IPS || Synology DS1817+ || Windows 10 Pro x64 ||
    The following user likes this Post: Danielo944


  6. #6
    WMD Member Sampo's Avatar
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    Finland
    Posts
    509
    Platform
    PC
    Damn, that's a real hidden bomb. This should be a sticky.
    CPU Intel i5 3570K @ 4.2 GHz | Motherboard Asus P8Z77-V LK | RAM 16GB 1600MHz DDR3 | GPU nVidia GTX980 4GB (390.77) | Audio Realtek 5.1 on MB | Screen AOC U3477PQU | OS Windows 7 Pro 64-bit | Wheel Logitech G27
    In-game settings: 2560x1080 / 3440x1440 | Texture Resolution HIGH | AF 16x | VSync ON | AA None | Reflections MED | Envmap MED | Vehicle HIGH | World HIGH | Shadows MED | Motion Blur NO | Render Frames Ahead 1 | Particles MED/MED/MED
    The following user likes this Post: BullWinkle


  7. #7
    Moderator Aldo Zampatti's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Ushuaia, Argentina - Santiago, Chile
    Posts
    1,779
    Platform
    PC
    Yup, Sticky it is
    Systems tested with Project CARS 2:
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Core i7 4790K - nVidia GTX 1080ti - 16GB RAM (Desktop)
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Core i7 7700HQ - nVidia GTX 1050 - 16GB RAM (Laptop)
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Core i7 6700HQ - nvidia GTX 980m - 8GB RAM (Laptop)
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Core i5 4670K - 2x AMD 7970 - 16GB RAM (Desktop)
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Core i7 4700HQ - nVidia 970M - 16GB RAM - (Laptop)
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    The following user likes this Post: BullWinkle


  8. #8
    Rookie
    Join Date
    May 2015
    Posts
    4
    Platform
    PC
    Hi !
    It doesn't work for me. G27 not recognized at all. It's works yesterday (but not all buttons) but today not !

  9. #9
    Rookie
    Join Date
    Sep 2017
    Posts
    3
    Platform
    PC
    Just wanted to say that I fixed my issue with the G25 not working by erasing C:\Users\"Your user name"\Documents\Project CARS 2 folder.
    The following user likes this Post: Aldo Zampatti


  10. #10
    Moderator Aldo Zampatti's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Ushuaia, Argentina - Santiago, Chile
    Posts
    1,779
    Platform
    PC
    Quote Originally Posted by Wagnard View Post
    Just wanted to say that I fixed my issue with the G25 not working by erasing C:\Users\"Your user name"\Documents\Project CARS 2 folder.

    Thankss for posting back!
    Systems tested with Project CARS 2:
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Core i7 4790K - nVidia GTX 1080ti - 16GB RAM (Desktop)
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Core i7 7700HQ - nVidia GTX 1050 - 16GB RAM (Laptop)
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Core i7 6700HQ - nvidia GTX 980m - 8GB RAM (Laptop)
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Core i5 4670K - 2x AMD 7970 - 16GB RAM (Desktop)
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Core i7 4700HQ - nVidia 970M - 16GB RAM - (Laptop)
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Similar Threads

  1. [RESOLVED] project cars not detecting logitech driving force gt
    By Bigslice in forum PC - Technical Help & Support
    Replies: 32
    Last Post: 22-05-2017, 07:23
  2. [ANSWERED] G29 and Logitech game software?
    By seek in forum PC - Technical Help & Support
    Replies: 2
    Last Post: 07-11-2016, 22:45
  3. [Resolved] Logitech G29 in-game issue
    By milos2000 in forum PC - Technical Help & Support
    Replies: 4
    Last Post: 22-06-2016, 14:10
  4. Unable to get game to recognize Logitech G920
    By pogibry in forum XB1 - Technical Help & Support
    Replies: 8
    Last Post: 01-10-2015, 17:02
  5. How to use Logitech F310 game pad on Project Cars?
    By maxcharlie in forum PC - Technical Help & Support
    Replies: 4
    Last Post: 08-07-2015, 00:23

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •