Page 3 of 5 FirstFirst 12345 LastLast
Results 21 to 30 of 44

Thread: [SOLVED] Game not detecting Logitech G27/G25

  1. #21
    Kart Driver
    Join Date
    Jul 2017
    Location
    Munich
    Posts
    17
    Platform
    PC
    Just wanted to confirm that patch 3.0 fixed the problem for me. (post above)
    The following user likes this Post: Rober


  2. #22
    Rookie
    Join Date
    Sep 2017
    Posts
    1
    Platform
    PC
    after latest patch my g27 don't work at all. I tried reinstall logitech profiler but that didn't help. PC 2 is only game it's now working. Tried Assetto Corsa and wheel works fine there. Any help please?
    Nevermind that i got it to work. After several reboots it suddenly works now
    Last edited by lanceyx; 02-12-2017 at 17:35.

  3. #23
    Rookie
    Join Date
    May 2015
    Location
    Bromley Cross
    Posts
    3
    Platform
    PC
    Quote Originally Posted by Morgan Henstridge View Post
    Does the G27 detect and move as expected in the Windows USB/Game Controllers section???

    Also try the following ....

    Steam -> Settings-> Controller -> General Controller Settings -> untick all the options
    You are a life-saver!

    Just setup my wheel stand and pedals to get zero input from the G25. Spent a good while messing with the Logitech software, etc - but to no avail.

    I can't believe that something so simple actually works!

    Once again - thank you.
    CPU: Intel i7-965 Extreme @ 3.2GHz / Mobo: Asus Rampage III Extreme / RAM: 12GB Corsair Dominator GT (triple channel) / GPU: 2x nVidia GTX690 (Quad-SLI) / HDD: 2x OCZ 240GB SSD (RAID0) / PSU: Corsair RM850 / OS: Windows 10 x64 Home / LCD: Iiyama E2607WSD / Wheel: Logitech G25 / Headset: Creative Fata1ity

  4. #24
    WMD Member pferreirag60's Avatar
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Lisboa
    Posts
    227
    Posted this in another topic but maybe here, it will help some user.

    The G25 and the first G27, have a pooling range of 500HZ, they use a optic wheel with 60 slots and the latter G27 and the new models G920, have a 30 slots, so I suppose less pooling range.

    So I use the "-600hz" parameter, 140% of forces in the control panel, and in game with immersion, gain=100 Volume=between 60 and 77, Tone=90 and the last one 35-50, in some cars I surely feel wheel lighter in losses of frontal traction!
    i7 5820K @ 4400 Water Cooled - Asus Deluxe x99 - 16GB DDR4 2800@3000 - GTX 1080 TI (1900MHZ) - 3 Monitor 24" + 27" 1440p 100hz - Logitech G25 (modded pedals) + TH8A Shifter - OS Windows 10 Pro x64

    Pedro Ferreira

  5. #25
    WMD Member
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Portugal
    Posts
    2
    My G25 steering wheel stops working properly on PC2. During a race, the turning angle changes. Does anyone have the same problem? Any solution? The FFB also looks different. The only solution I found was to restart the game .


    Edit:

    After all, the problem is not the steering wheel, but the game. After a pit stop the game loads a different setup . It also happens randomly during during laps, Race, Qualify or Practice. I am driving and suddenly the game changes the setup.

    This game is full of incredible errors.
    Last edited by freeman29pt; 04-01-2018 at 18:31.
    Intel® Core™ i5-760 @ 4GHz, ASUS GTX 670 DirectCU II, 12 GB RAM, Logitech G25.

  6. #26
    WMD Member
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Spain
    Posts
    7
    Hi guys

    I read all the previous post about the windows 10 update,etc,but this is not my problem.I usually use windows 10.but i have to format my pc an reinstall it all.My problem now is that with windows 10 64 bits,a lot of times installing and reinstalling Logitech gaming software version (The lastes one and previous versions,for example 8.58.183) nothing work for me.In the game (PJ cars 1 and 2) when in try to calibrate the wheel,nothing happens,nothing about the wheel grades and nothing about the pedals,simply nothign,but in the LGS software and windows 10 itself,the wheeel always recongnice fine and works fine,about the wheeel degrees and about pedals.I already tried the Steam -> Settings -> Controller -> General Controller Settings and didnt work.What you recomend me????Asseto corsa and f1 2015 its works!!!!How its possible?

  7. #27
    Moderator Mahjik's Avatar
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Kansas City, MO
    Posts
    7,939
    Platform
    PC
    Quote Originally Posted by Petardo View Post
    Asseto corsa and f1 2015 its works!!!!How its possible?
    The other titles don't actually use the Logitech API, they just use the device as a standard USB device. PC1/PC2 actually use the Logitech API.
    Intel i7-4790K @4.4GHz | 16gb ram | ZOTAC GeForce GTX 1080 | 5040x1050 | Windows 8.1 64-bit | Thrustmaster TX Servo Base | Thrustmaster TH8A Shifter
    ProtoSimTech PT-1 Pedals | rSeat Evo V2 | Front/Rear Transducers | SimVibe | Black Max II Button Controller | Sennheiser PC 360 Headset


    Forum Rules
    PC2 FAQ & Tips

  8. #28
    WMD Member
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Spain
    Posts
    7
    Quote Originally Posted by Mahjik View Post
    The other titles don't actually use the Logitech API, they just use the device as a standard USB device. PC1/PC2 actually use the Logitech API.
    Ok ok thx for the info,but how could i try to fix it?Any iddea?

  9. #29
    Moderator Mahjik's Avatar
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Kansas City, MO
    Posts
    7,939
    Platform
    PC
    Quote Originally Posted by Petardo View Post
    Ok ok thx for the info,but how could i try to fix it?Any iddea?
    I'm not sure I understand exactly what is going on. Inside of PC2, when you go to calibrate your wheel, does it not recognize when you are turning the wheel?
    Intel i7-4790K @4.4GHz | 16gb ram | ZOTAC GeForce GTX 1080 | 5040x1050 | Windows 8.1 64-bit | Thrustmaster TX Servo Base | Thrustmaster TH8A Shifter
    ProtoSimTech PT-1 Pedals | rSeat Evo V2 | Front/Rear Transducers | SimVibe | Black Max II Button Controller | Sennheiser PC 360 Headset


    Forum Rules
    PC2 FAQ & Tips

  10. #30
    WMD Member
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Spain
    Posts
    7
    Quote Originally Posted by Mahjik View Post
    I'm not sure I understand exactly what is going on. Inside of PC2, when you go to calibrate your wheel, does it not recognize when you are turning the wheel?
    Yes,thas right.My wheel and my pedals are not recognized in the game,the bars that represent the degrees(wheel) and the intensity of the pedals when you push it,does not move any bar when you try to calibrate it.

Similar Threads

  1. [RESOLVED] project cars not detecting logitech driving force gt
    By Bigslice in forum PC - Technical Help & Support
    Replies: 32
    Last Post: 22-05-2017, 07:23
  2. [ANSWERED] G29 and Logitech game software?
    By seek in forum PC - Technical Help & Support
    Replies: 2
    Last Post: 07-11-2016, 22:45
  3. [Resolved] Logitech G29 in-game issue
    By milos2000 in forum PC - Technical Help & Support
    Replies: 4
    Last Post: 22-06-2016, 14:10
  4. Unable to get game to recognize Logitech G920
    By pogibry in forum XB1 - Technical Help & Support
    Replies: 8
    Last Post: 01-10-2015, 17:02
  5. How to use Logitech F310 game pad on Project Cars?
    By maxcharlie in forum PC - Technical Help & Support
    Replies: 4
    Last Post: 08-07-2015, 00:23

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •