Results 1 to 7 of 7

Thread: Bug Splat LOLZ reboot

  1. #1
    Superkart Pilot 321Respawn's Avatar
    Join Date
    May 2015
    Posts
    233
    Platform
    PC

    Bug Splat LOLZ reboot

    What the hell this is getting so annoying, not only do you lose a crap load of points an hour into a race but I have to reboot my pc just to get back into the game.
    Yes I have checked task manager and no the PC2 app is not running.
    l Processor lIntel Core i7 4790k @4ghz l Video Card lMsi Geforce GTX 970 l Wheel lLogitech G27 l Network card l Atheros killer E2200 Series Gigabit Lan l PSU l Be Quiet 580W Straight Power 10 l Memory l 16GB G.Skill DDR3 1600Mhz l Mainboard l Asrock Fatality Z97 Killer l Soundcard l Onboard Purity Sound l Monitor l LG Ultrawide l OS l Windows 7 Home Proffesional X64

  2. #2
    Moderator Aldo Zampatti's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Ushuaia, Argentina - Santiago, Chile
    Posts
    1,789
    Platform
    PC
    I'll invite you to explain your problem in a better way so we can provide help if possible.

    1) Get a crash on the game.
    2) You see the bugsplat.
    3) you have to reboot? Why?
    Systems tested with Project CARS 2:
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Core i7 4790K - nVidia GTX 1080ti - 16GB RAM (Desktop)
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Core i7 7700HQ - nVidia GTX 1050 - 16GB RAM (Laptop)
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Core i7 6700HQ - nvidia GTX 980m - 8GB RAM (Laptop)
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Core i5 4670K - 2x AMD 7970 - 16GB RAM (Desktop)
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Core i7 4700HQ - nVidia 970M - 16GB RAM - (Laptop)
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    The following user likes this Post: GTsimms


  3. #3
    Superkart Pilot 321Respawn's Avatar
    Join Date
    May 2015
    Posts
    233
    Platform
    PC
    The game randomly crashes back to desktop. Once with 15 minutes left of an hour long race at le Mans and again on lap 5 of 8 at Hockenheim. Both instances were with different cars.
    Once I get splatted back to desktop I can't restart the game because Steam says the App is already running even though I have verified via Task Manager that it is not. Even waiting 15 minutes makes no difference and trying to quit Steam doesn't work either because it waits for the App to close too so the only way is to reboot .
    l Processor lIntel Core i7 4790k @4ghz l Video Card lMsi Geforce GTX 970 l Wheel lLogitech G27 l Network card l Atheros killer E2200 Series Gigabit Lan l PSU l Be Quiet 580W Straight Power 10 l Memory l 16GB G.Skill DDR3 1600Mhz l Mainboard l Asrock Fatality Z97 Killer l Soundcard l Onboard Purity Sound l Monitor l LG Ultrawide l OS l Windows 7 Home Proffesional X64

  4. #4
    Superkart Pilot jimortality's Avatar
    Join Date
    May 2015
    Location
    Belfast
    Posts
    675
    Platform
    PC
    Quote Originally Posted by 321Respawn View Post
    The game randomly crashes back to desktop. Once with 15 minutes left of an hour long race at le Mans and again on lap 5 of 8 at Hockenheim. Both instances were with different cars.
    Once I get splatted back to desktop I can't restart the game because Steam says the App is already running even though I have verified via Task Manager that it is not. Even waiting 15 minutes makes no difference and trying to quit Steam doesn't work either because it waits for the App to close too so the only way is to reboot .
    Maybe an issue with steam?
    Core I7- 6700K - Nvidia GTX 1080 TI -Gigabyte Z170 HD3P Motherboard - 16gb memory - 2tb HD - Alienware 34" Gsync 144hz Monitor - Thrustmaster T300 GTE - T3PA pro pedals- TH8A Shifter - Corsair Void wireless headset- GT Omega wheelstand - steam - jimortality - Xbox 1 X - jimortality

  5. #5
    Moderator +WMD 1/2 Member Roger Prynne's Avatar
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Newquay, Cornwall, UK
    Posts
    7,691
    Platform
    PC
    Quote Originally Posted by 321Respawn View Post
    The game randomly crashes back to desktop. Once with 15 minutes left of an hour long race at le Mans and again on lap 5 of 8 at Hockenheim. Both instances were with different cars.
    Once I get splatted back to desktop I can't restart the game because Steam says the App is already running even though I have verified via Task Manager that it is not. Even waiting 15 minutes makes no difference and trying to quit Steam doesn't work either because it waits for the App to close too so the only way is to reboot .
    End Steam in Task Manager.

    I know this doesn't cure your crash but it should prevent you from having to reboot.
    Mobo: GIGABYTE GA-970A-DS3P AMD 970 ATX | CPU: AMD FX-8350 4.0 GHz (4.20 GHz Turbo) 8x Core | CPU Cooler: Cooler Master V8 | Memory: 16GB DDR3 (1600MHz)
    Graphics: NVIDIA GeForce GTX 970 2GB GDDR5 - (Driver: 385.69)| Displays: 55" LG 4K UHD TV @ 60Hz - 24" Monitor 1920x1080 @ 60Hz | PSU: Sea Sonic X - 850 Watt
    Storage: SSD 250GB Samsung 850 EVO x2 - 2TB Western Digital Caviar Green Sata III x2 | Sound: X-FI Xtreme Gamer Fatality Pro + 400W Technics 7.1
    Wheel: G25 & Pedals with Nixim mod springs (NO PROFILER USED) | RIG: Playseat Challenge | OS: Windows 10 Pro 64 bit
    -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    A few helpful links for you


    The following user likes this Post: Aldo Zampatti


  6. #6
    Moderator GTsimms's Avatar
    Join Date
    May 2015
    Location
    Louisiana
    Posts
    1,206
    Platform
    PC
    If windows has a password to login, sign out and sign back in, if the task manager does not work! I know, this works on Win 10.
    Last edited by GTsimms; 09-10-2017 at 11:52.
    Wheel Settings All of My Games (Slow WIP 8/2019)
    PC's used during WMD 2
    PC 1 Win 10 Home 64bit MSI 970 Gamer/FX-8350(4.2), 16GB Crucial, Sapphire R9 290 Tri-X OC (MSI AfterBurner 1100 and 1425)
    PC 2 Win 10 Home 64bit ASUS Prime X370-Pro/Ryzen 7 1700X 3.77 GHz, 32 GB Corsair Veng 3200 @ 2933,
    MSI GAMING X GTX 1070 (MSI AfterBurner 120/89/137/425)
    PC 3 Win 10 Home 64bit ASUS Prime Z270-A/i7 7700K 4.5 GHz, 32 GB GSKILL Trident White 3200, EVGA SC GTX 1070 (MSI AfterBurner 109/89/124/425) Oculus Rift CV1 (VR Cover for eyewear)

    Monitor LG 29" Ultrawide 2560x1080
    Steam, Origin, Uplay, and Epic (GTsimms)
    The following user likes this Post: Roger Prynne


  7. #7
    Moderator+WMD 1/2 Member Siberian Tiger's Avatar
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Rafz, Switzerland
    Posts
    2,028
    Platform
    PC
    And most important: Did you send the Bugsplat?

    If not please do it... It will send a Report direct to SMS Devs.
    Member Status: WMD 1 Senior x3 / WMD2 Gold
    Portable System: Dell XPS 17 Notebook CPU: Intel Core i7-2670QM @2.2 GHZ , RAM: 8GB, GPU: NVIDIA GForce GT555M, HDD: WD 2.5" Notebook 500GB, OS: Windows 7 64-bit,Wheel: Logitech G25, Sound: NVidia Onboard Soundcard
    Gaming System AsRock Z77 Extreme 4 / i7 7700K with Antec H2o 920 Liquid Cooling System / PSU: Be Quiet! Straight Power E9 680W / GPU: MSI Gaming GTX1070 (OC) / RAM: 16GB (4x4GB) Corsair Vengeance / SSD: 250GB Samsung Basic 840 / HDD: 1TB WD Caviar Black / OS: Windows 7 64-Bit / Wheel: Thrustmaster T500RS - Standart GT Rim / Monitor: Epson EH-TW3200 Homecinema 16:9 Full HD Beamer / RacingSeat: Playseat with some Modifications...
    The following 2 users likes this Post: GTsimms, Roger Prynne


Similar Threads

  1. GAME CRASHES AND BUG SPLAT APPEARS
    By Roy Del Aguila in forum Technical Help & Support (PC)
    Replies: 2
    Last Post: 13-10-2017, 04:47
  2. Game freezes computer - requires hard reboot
    By pjemus in forum PC - Technical Help & Support
    Replies: 24
    Last Post: 06-03-2017, 00:38
  3. Xbox 1 Reboot and lost progress
    By dlucchesi in forum XB1 - Technical Help & Support
    Replies: 2
    Last Post: 13-10-2015, 14:55
  4. pagani huayra cuts all sound until ps4 reboot?
    By kowalski in forum PS4 - Technical Help & Support
    Replies: 0
    Last Post: 21-08-2015, 07:48
  5. Game freeze than Xbox reboot
    By Psychomatrix in forum XB1 - Technical Help & Support
    Replies: 1
    Last Post: 03-06-2015, 07:29

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •