Page 11 of 27 FirstFirst ... 91011121321 ... LastLast
Results 101 to 110 of 270

Thread: PC2Tuner - Engineering Tune Visualization

  1. #101
    Superkart Pilot Zeratall's Avatar
    Join Date
    Oct 2017
    Posts
    255
    Platform
    PC
    Additionally, I created a Discord Server for individuals can ask questions or share tunes in project cars 2, as well as ask me questions directly about PC2Tuner. The link to the discord is below:

    https://discord.gg/6324G7
    The following user likes this Post: VelvetTorpedo


  2. #102
    GT5 Pilot inthebagbud's Avatar
    Join Date
    May 2015
    Location
    all over the place like my driving!
    Posts
    1,743
    Platform
    PC
    Quote Originally Posted by Zeratall View Post
    It's because your going above critical damping I talk about this in my YouTube tutorial videos if you want more information. The graphs only show under critical damping because the equation contains imaginary roots past critical damping.
    Ok thanks - missed that bit of information
    ]CPU:i7 8700K | RAM:Corsair 16GB 3000MHz | GPU:Asus ROG GTX1080 Ti 11GB | Board:Asus Rog Strix Z370-E | Win 10 x64 |
    SEn:Aut | FF:100 | Sho:100 | Abs:50 | dri:0.03 | For:100 | SPr:100 | dPr:Off | brF:100|
    FFB: JS Low Comp 100|50/60|50/40|25 plus anti jolt | RAW 100/77/30/50 |
    Playseat® Alcantara| Fanatec ClubSport Wheel Base V2, Wheel Rim GT, Pedals V3 ,Shifter SQ

  3. #103
    Superkart Pilot Zeratall's Avatar
    Join Date
    Oct 2017
    Posts
    255
    Platform
    PC
    Hey guys version 16 is out, the GUI is now resizeable, minimum resolution is 1600x900, but now the GUI can be made larger so the graphs can be larger and easier to see.
    The following 3 users likes this Post: DozUK, Fight-Test, repsol23


  4. #104
    Superkart Pilot
    Join Date
    Dec 2017
    Posts
    247
    Platform
    PC
    Quote Originally Posted by Zeratall View Post
    Hey guys version 16 is out, the GUI is now resizeable, minimum resolution is 1600x900, but now the GUI can be made larger so the graphs can be larger and easier to see.
    The new sizing isn't great if you're not using 16:9 it seems. I run it on my Surface Pro 4 which is 2736x1824 and it's barely fitting, even at full screen. All the buttons on the right side are partially cut off, no matter what size it is. Not sure if there's anything you can do here. It's usable, but it's certainly not comfortable. If you could put a split between the graphs and the rest to allow sizing them smaller or something that might help. On this display, the graphs have looked fine on the previous versions, but I'm guessing people must have been having issues with them on other resolutions.

    I also wanted to make a UI request for the buttons for the dampers, springs, etc. Can you disable the button if no adjustments can be made? For cars where some values aren't adjustable, or when a value is already at its max or min, I click on it and then have to click again on the popup that tells me it can't be adjusted any further. If you could just not let it be clicked and disable the button then we could visually see that it can't be changed (0 clicks instead of 2 clicks).

    FYI, there is also an exception thrown when you try to click any of the buttons before a car is loaded, so it would prevent that from happening too.

  5. #105
    Superkart Pilot Zeratall's Avatar
    Join Date
    Oct 2017
    Posts
    255
    Platform
    PC
    Turn off windows scaling,, set it to 100% everything should fit after that, the default window size is 850x700 which is 1/3 as your resolution.

    I'll address the buttons, its doable but will require a little of coding because the way I have the data setup
    Last edited by Zeratall; 01-05-2018 at 02:31.

  6. #106
    Superkart Pilot
    Join Date
    Dec 2017
    Posts
    247
    Platform
    PC
    Scaling is 200% by default since it's a High DPI display. 100% is not usable since it's so tiny. I've been trying 175% which fits much better but can be blurry in some cases. I'll stay with that for a couple of days and see if it bothers me.

    Thanks for looking at the buttons. Maybe I'm the only one it bothers, but I think that will save a lot of time. Even the game itself doesn't do it well since it doesn't show you when you've hit the min/max, so this would be a big improvement.

  7. #107
    Superkart Pilot Zeratall's Avatar
    Join Date
    Oct 2017
    Posts
    255
    Platform
    PC
    No problem, let me do some research. I'm a engineer who likes to program so I still have things to learn when it comes to gui optimization.

  8. #108
    Superkart Pilot
    Join Date
    Dec 2017
    Posts
    247
    Platform
    PC
    Quote Originally Posted by Zeratall View Post
    No problem, let me do some research. I'm a engineer who likes to program so I still have things to learn when it comes to gui optimization.
    No problem. Based on the exception stack trace I saw (when clicking on a +/- with no car loaded), it looks like you are creating your own text fields and button controls and using the click events to change the value. You might look at one of the UpDown controls (DomainUpDown, NumberUpDown I think) to handle all of that logic for you. Then I think you can just bind your list of values to the control and it will handle increment/decrement events, etc.

    Anyway, I'll leave you to it since I wouldn't like much if someone was telling me how to do things. Figuring it out is the fun part anyway

  9. #109
    WMD Member
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    bj
    Posts
    73
    version:1.6.0
    some problom
    Click image for larger version. 

Name:	QQ截图20180507211353.jpg 
Views:	138 
Size:	24.0 KB 
ID:	253968
    OS : Win 10 | CPU :I7 7700K| Memory : 16GB DDR4(8*2)| Graphics Card: GTX1080ti| Xbox 360 Controller|ClubSport Wheel v2.5

  10. #110
    Superkart Pilot Zeratall's Avatar
    Join Date
    Oct 2017
    Posts
    255
    Platform
    PC
    Quote Originally Posted by leonstone View Post
    version:1.6.0
    some problom
    Click image for larger version. 

Name:	QQ截图20180507211353.jpg 
Views:	138 
Size:	24.0 KB 
ID:	253968
    It's because your using windows scaling, If you turn it down, it should fix the issue. I need to do some research on how to allow windows scaling to work correctly with the UI

Similar Threads

  1. [BUG] Loaded Tune saving doesn't seem to save correct tune?
    By Chad711 in forum Technical Help & Support (PC)
    Replies: 4
    Last Post: 07-10-2017, 17:34
  2. Main reason for poor VR performance, just a visualization
    By Flashgod in forum Technical Help & Support (PC)
    Replies: 18
    Last Post: 05-10-2017, 09:42
  3. Gale Race Engineering [Competition]
    By _MB_ in forum PS4 - Multiplayer Event Planning
    Replies: 1
    Last Post: 19-01-2017, 12:23
  4. Replies: 3
    Last Post: 27-01-2016, 03:48
  5. What is Engineering all about?
    By gpk99 in forum General Discussion
    Replies: 3
    Last Post: 16-05-2015, 08:27

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •