Page 2 of 14 FirstFirst 123412 ... LastLast
Results 11 to 20 of 135

Thread: Need serious help after patch 5.0

  1. #11
    WMD Member
    Join Date
    Mar 2012
    Posts
    4
    I've never used the 488 and it crashes on time trial every time.
    I can play career fine but as soon as i go on time trial it crashes.
    Xbox one x with a pad.
    The following user likes this Post: Konan


  2. #12
    Moderator Konan's Avatar
    Join Date
    May 2015
    Location
    Belgium
    Posts
    10,631
    Platform
    PS4 Pro
    Quote Originally Posted by gmspromo View Post
    I'm not saying it is the 488 ... perhaps the others have driven the new Leipzig variants (?) ... do the others with issues use a wheel or controller? (I'm using the Logitech G920 as stated above) ... all I'm saying is the Ferrari 488 is literally the only car I drove before the crashing began. Attempting to use the Mercedes CLK-LM around Imola after driving the Ferrari is when the crashing started and now time-trial and online multiplayer doesn't work at all for me without crashing now.
    I'm just trying to provide as much detail as I can ...
    Yes of course...sorry if i sounded ungrateful because that really wasn't my intention.
    It's really appreciated to give as much details as possible (like you did) to narrow this down...
    I only wanted to verify if it indeed is 488 related (which has now become very doubtful)
    My apologies if it came off the wrong way...
    AN OUTLAW MIGHT GIVE IN TO DESTINY BUT HIS LEGEND LIVES ON FOR ETERNITY!

  3. #13
    WMD Member
    Join Date
    Mar 2012
    Posts
    4
    I forgot to add with the previous patch it didn't crash in time trial but i've only owned pc2 on the xbox for 1 week.
    I have all the dlc.
    The following user likes this Post: Konan


  4. #14
    Superkart Pilot
    Join Date
    Aug 2015
    Location
    Pinxton, Debyshire
    Posts
    256
    Yeah, same here. Just tried launching Formula C / Mazda Laguna time trial and it crashes to dashboard at around 40% loading.
    Just a simple black screen crash (no noises or anything)

    X1X - Controller - Haven't driven that Ferrari

    Q:Why did the XB1 gamer cross the road?
    A:To render the graphics on the other side.
    Boris The Frog
    The following user likes this Post: Konan


  5. #15
    GT5 Pilot Zaskarspants's Avatar
    Join Date
    Oct 2017
    Location
    Bristol
    Posts
    1,454
    Platform
    XBOX1 X
    Time trials is working fine for me.
    Xbx, g920.

    Forumula C / Mazda Laguna - ok
    Ferrari GTO 288 / Oulton long - ok
    Ferrari 288 (na) / RBR - ok
    Lotus 49 / Long Beach - ok
    ktm x- bow / Nurb GP - ok
    Hurracan ST / Osterlacken - ok
    Marek 219d / Leipzig long - ok
    Honda Indy / Rouen les Essarts - ok.

    All ok here.

    edit - this was with a ' cold' xbx, now I will try loading tt after other activities in game and post results later.
    Last edited by Zaskarspants; 14-04-2018 at 09:53.
    Cockpit view. 28 inch distance to 58 inch 4k HDR TV. Proper fov, 65. World movement 50, all other camera movement, 0. G920, shifter, Raw, 100, 40-60, 15-35, 0. Assists, all off. Currently play 90-120/100 AI. 10-20 lap quick races, some tt. Decent hifi, big speakers. Home made rig.
    You Tube Channel, recording my attempts to beat the AI at 120/100.
    https://www.youtube.com/channel/UCAW...nmkXnpurVpNxzQ
    The following 2 users likes this Post: Just Another Frog, Konan


  6. #16
    Superkart Pilot
    Join Date
    Aug 2015
    Location
    Pinxton, Debyshire
    Posts
    256
    Quote Originally Posted by Zaskarspants View Post
    Time trials is working fine for me.
    Xbx, g920.

    Forumula C / Mazda Laguna - ok
    Ferrari GTO 288 / Oulton long - ok
    Ferrari 288 (na) / RBR - ok
    Lotus 49 / Long Beach - ok
    ktm x- bow / Nurb GP - ok
    Hurracan ST / Osterlacken - ok
    Marek 219d / Leipzig long - ok
    Honda Indy / Rouen les Essarts - ok.

    All ok here.

    edit - this was with a ' cold' xbx, now I will try loading tt after other activities in game and post results later.
    I've just tried a cold restart and it does exactly the same as before but this time there was a 'jiggly' screen crash and that hard to describe noise (reminds me of a zx spectrum border - noise and appearance - when a game is loading)

    Q:Why did the XB1 gamer cross the road?
    A:To render the graphics on the other side.
    Boris The Frog
    The following user likes this Post: Konan


  7. #17
    Kart Driver
    Join Date
    Sep 2017
    Posts
    6
    Platform
    XBOX1
    Quote Originally Posted by Konan View Post
    Thanks for the report...that doesn't prove it's 488 related though unfortunatilly...
    What would really help is if users didn't have the issues after downloading the patch and before using the 488. (IF it is in fact related to that)
    For clarity I’ll explain what happened. Installed patch, went to Time Trial and tried the 488 around Brands and Barcelona. Changed to a different car, few more laps. Quit Time Trial, went to quick race and did a 3 lap race in the new 488EU. Back to Time Trial, selected 488US and did a couple more laps of Barcelona. Quit game.

    Next day, booted game, noticed last used quick race car wasn’t the 488,but a McLaren. Went into Time Trial, again noticed last used car had changed to a Chevy, 5 seconds later game crashes to dash.

    Relaunch. Into time trial, try to quickly change car, crash. Try again, this time try to change track, crash. Once more, this time I just pressed start Time Trial quickly and it loads fine. Quit time trial, game crashes.

    Due to my last used cars being different I have to suspect it’s a patch issue. However I can use the 488’s fine in a race. Only seems to be affecting TT Mode.

    *edit* Just to note, the Chevy that was shown as my last used car is one I don’t remember ever driving. It seemed to be just a random selection.
    Last edited by RapidDemon; 14-04-2018 at 13:30.
    The following user likes this Post: Konan


  8. #18
    Moderator Konan's Avatar
    Join Date
    May 2015
    Location
    Belgium
    Posts
    10,631
    Platform
    PS4 Pro
    Forwarded...
    AN OUTLAW MIGHT GIVE IN TO DESTINY BUT HIS LEGEND LIVES ON FOR ETERNITY!

  9. #19
    Superkart Pilot ShneebnaMRR108's Avatar
    Join Date
    Dec 2015
    Location
    South Florida
    Posts
    388
    Platform
    PC
    For me...
    1.5 worked for a week.
    Issue started FRI night around 11PM EST
    Never have used new tracks or 488
    As soon as I go to Community Events, it CTD
    If I load a race mode it will run with the auto-loaded set up. BUT, if I try to select a set up from my list, then CTD.
    As noted above, probably a server issue with access to data selection.
    Shneeb108 /us / EST / i7-8750H 9GB SC / GTX 1070 8GB GDDR5 / 16GB DDR4 2x8 2666MHz / 250GB 970 EVO M.2 PCIe NVMe SSD / 1TB 860 EVO SSD / G920-GTEYE / Playseat Evo / Samsung UN48J6300-1080P / FFB- JS Std Mid Comp SoPDiff
    The following 2 users likes this Post: Hammerpgh, Konan


  10. #20
    Superkart Pilot LukeC1991's Avatar
    Join Date
    Sep 2017
    Location
    United Kingdom
    Posts
    176
    Platform
    XBOX1 X
    My steps were:

    Downloaded patch
    Private testing in new Ferrari 488 at Imola (car felt really loose at the rear and had horrible under steer) although this might just be that car.
    Exited private testing
    When changing time and date etc in menus the game lagged when I pressed save and also when I pressed start (the game does this all the time now for me)
    Loaded private testing in Nissan R89C also at Imola
    Pressed load setup and as soon as my list of saved setups appears on screen the game freezes, makes that horrible sound and crashes to dashboard.

    The game crashes anytime I press load setup on a car that I have previous setups saved for, it doesn't crash if I press load setup on a car with just stable and loose available. The game also crashes when in time trial, not too long after I start driving I get the same crash to dashboard. I haven't tried any online races though.

    If i disconnect from Xbox Live I can load car setups no problems.
    The following 2 users likes this Post: Konan, ShneebnaMRR108


Similar Threads

  1. [FIXED IN PATCH 5] Massive Random Weather bug - still happens after Patch 3.0
    By Scott1904 in forum Technical Help & Support (PC)
    Replies: 32
    Last Post: 13-04-2018, 13:04
  2. [FIXED patch 4.0.1] PS4 Patch 4.00 Error code (CE-34878-0) every time
    By KrypticTMG in forum Technical Help & Support (PS4)
    Replies: 152
    Last Post: 21-02-2018, 10:02
  3. Replies: 2
    Last Post: 11-10-2017, 20:59
  4. POLL: Tire Heating Patch 6.0 vs Patch 7.0
    By IJOJOI in forum General Discussion
    Replies: 62
    Last Post: 17-12-2015, 14:47
  5. [READ PATCH NOTES FIRST] New patch hasn't changed anything.
    By Manmadesmiith in forum XB1 - Technical Help & Support
    Replies: 19
    Last Post: 17-06-2015, 21:04

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •