Results 1 to 7 of 7

Thread: Dedicated Server starts fine but not found in browser

  1. #1
    Superkart Pilot
    Join Date
    May 2015
    Posts
    105
    Platform
    PC

    Dedicated Server starts fine but not found in browser

    Hi,
    My server starts, but can't be found in the browser.
    My filter is set to:
    • Dedicated Server
    • Server Type is Race
    • Everything else is set to Any
    • Server Name is empty


    Is there something I'm missing?
    Here is the server output
    Code:
    OS Mem Stats: Total: 0.20 MB, Alloc: 0.08 MB, Free: 0.12 MB
    Creating pool 'System'
    
    //=------------------------------------------------------------------------------------------------------------------=\\
     Code Versions: Engine Date: Mar 22 2018 at 15:21:37
    
       # : v1.5.946.0 -
       :
       : : v1.5.0.0 -
       : : v1.2.0.0 -
       : : v0.0.0.1 -
    
    //=------------------------------------------------------------------------------------------------------------------=\\
    
    
    Command Line (Ansi):
    
    Exec   : server/DedicatedServerCmd.elf
    
    [Internal] Initialised Log
    [Internal] Initialised Log
    _BTitleConfig: Creating default config languages
    ##########################################################
    
       Initialised Session: 02f0-7e25-8cf3-5d19
    
                      Exec: server/DedicatedServerCmd.elf
              Command Line:
    
       Base System Memory...
    
                      Size: 16 MB
                  Mem Free: 15113040 bytes (14.41 MB)
                 Max Pools: 16
         Mem Trace Enabled: False
             Title Version: 0xc24e42ab - '0.0.0.0'
       Bootup OS Mem Total: 0.20 MB
       Bootup OS Mem Free : 0.11 MB
       Bootup OS Mem Alloc: 0.08 MB
    
    ##########################################################
    [Internal] Initialised Log
    Support for GlobalStartProfilerEvent not added yet for linux
    [2018-05-17 19:51:23] INFO: Starting up the Dedicated Server Library.
    [2018-05-17 19:51:23] WARNING: Failed to read data from file 'server.cfg'
    Support for GlobalEndProfilerEvent not added yet for linux
    [2018-05-17 19:51:23] WARNING: Failed to read server config, using the defaults
    [2018-05-17 19:51:23] INFO: Server configuration loaded:
    - server build version: 1
    - protocol version: 62 (1.0.0.62)
    - server name: Unconfigured local testing server
    - max session size: 64
    - details: secure, bind IP INADDR_ANY, Steam port 8766, host port 27015, query port 27016, password protected no
    - whitelist size: 0
    - blacklist size: 0
    - lua api: disabled
    - http api: disabled
    - allow empty join: disabled
    - game setup control: disabled
    - sports play : disabled
    [S_API FAIL] SteamAPI_Init() failed; SteamAPI_IsSteamRunning() failed.
    Setting breakpad minidump AppID = 378860
    [2018-05-17 19:51:23] INFO: HttpApi disabled
    [2018-05-17 19:51:23] INFO: LuaApi disabled
    [2018-05-17 19:51:23] INFO: Dedicated server is starting...
    [2018-05-17 19:51:24] INFO: Connection to Steam established
    [2018-05-17 19:51:24] INFO: Received public IP xxx.xxx.xxx.xxx
    [2018-05-17 19:51:24] INFO: Server logged in with Steam id 9011xxxxxxxxx ; server is secure
    [2018-05-17 19:51:24] INFO: Server startup finished: AppId 378860, public IP xxx.xxx.xxx.xxx, Steam id 9011xxxxxxxxx ; switching to running state
    PSN Laserbeak43
    Steam Laserbeak43

  2. #2
    WMD Member Asturbo's Avatar
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    Asturias / Spain
    Posts
    712
    Platform
    PC
    It's a deja-vu ?

    The servers of the other thread are working? This one is different? I'm missing something...

    Anyway I see one problem:

    "WARNING: Failed to read data from file 'server.cfg'"

    It couldn't find your config file, or it's something wrong in it...
    Last edited by Asturbo; 17-05-2018 at 18:16.
    CPU: Intel i7-8700K | GPU: nVidia GTX 1080 | RAM: Gskill 2x8GB DDR4 3200 | MB: Asus ROG Strix Z370 | SSD: Samsung 951 PCI 250GB | Monitor: Asus VG248 144Hz | Wheel: Fanatec CSL | SO: Windows 10 Pro 64bits
    WMD1 & WMD2 Gold Member /// Steam Profile /// Unofficial Issue List /// Button Box Label Template /// DS Flags Calculator

  3. #3
    Superkart Pilot
    Join Date
    May 2015
    Posts
    105
    Platform
    PC
    Yeah! It must be deja-vu, I looked through my past threads and didn't see anything similar though. They just stopped working one night. I wonder if I need to update the server?
    Maybe it's being saved in a format that the server doesn't like. I edit the config file with WinSCP's default text editor.

    Code:
    ~/pcars2/server$ ls -al
    total 24216
    drwxrwxr-x.  9 pcars2user pcars2user     4096 May 11 11:59 .
    drwxrwxr-x.  6 pcars2user pcars2user     4096 May 17 19:26 ..
    drwxrwxr-x.  2 pcars2user pcars2user     4096 May 11 11:45 config_sample
    drwxrwxr-x. 11 pcars2user pcars2user     4096 May 16 00:23 dbgsession
    -rwxrwxr-x.  1 pcars2user pcars2user  3822720 May 11 11:45 DedicatedServerCmd.elf
    -rwxrwxr-x.  1 pcars2user pcars2user      575 May 11 11:45 devmodeconfig.xml
    -rwxrwxr-x.  1 pcars2user pcars2user   140349 May 11 11:45 GameGuide.pdf
    drwxrwxr-x.  2 pcars2user pcars2user     4096 May 11 11:45 lib64
    drwxrwxr-x.  8 pcars2user pcars2user     4096 May 11 11:45 lua
    drwxrwxr-x.  2 pcars2user pcars2user     4096 May 11 11:45 lua_config
    -rwxrwxr-x.  1 pcars2user pcars2user     1913 May 11 11:45 readme.txt
    -rwxrwxr-x.  1 pcars2user pcars2user   236620 May 11 11:45 ScriptingGuide.pdf
    -rw-rw-r--.  1 pcars2user pcars2user    14532 May 12 21:51 server.cfg
    -rwxrwxr-x.  1 pcars2user pcars2user   296982 May 11 11:45 ServerTypes.pdf
    -rwxrwxr-x.  1 pcars2user pcars2user        6 May 11 11:45 steam_appid.txt
    drwxrwxr-x.  5 pcars2user pcars2user     4096 May 11 11:45 steamapps
    -rwxrwxr-x.  1 pcars2user pcars2user 19902819 May 11 11:45 steamclient.so
    -rwxrwxr-x.  1 pcars2user pcars2user   315855 May 11 11:45 UserGuide.pdf
    drwxrwxr-x.  6 pcars2user pcars2user     4096 May 11 11:45 web_files
    PSN Laserbeak43
    Steam Laserbeak43

  4. #4
    WMD Member Asturbo's Avatar
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    Asturias / Spain
    Posts
    712
    Platform
    PC
    You have something wrong in the config file or it can't be loaded. Could be some parameter wrong but the DS don't like it, and starts with the name "Unconfigured local testing server" because didn't load your file. Try restoring one of your previous configs.
    Last edited by Asturbo; 17-05-2018 at 18:36.
    CPU: Intel i7-8700K | GPU: nVidia GTX 1080 | RAM: Gskill 2x8GB DDR4 3200 | MB: Asus ROG Strix Z370 | SSD: Samsung 951 PCI 250GB | Monitor: Asus VG248 144Hz | Wheel: Fanatec CSL | SO: Windows 10 Pro 64bits
    WMD1 & WMD2 Gold Member /// Steam Profile /// Unofficial Issue List /// Button Box Label Template /// DS Flags Calculator

  5. #5
    Superkart Pilot
    Join Date
    May 2015
    Posts
    105
    Platform
    PC
    Looks like I'm almost there. That helped. Thanks. I seem to have one more error that I can't figure out.

    Code:
    [Internal] Initialised Log
    [OneSock] Linux Network Initialized
    [OneSock] Net_OneSockThread Created and Started Successfully
    [2018-05-18 01:46:25] INFO: Starting up the Dedicated Server Library.
    Support for GlobalStartProfilerEvent not added yet for linux
    [2018-05-18 01:46:25] INFO: Server configuration loaded:
    - server build version: 1
    - protocol version: 62 (1.0.0.62)
    - server name: House of Speed
    - max session size: 64
    - details: secure, bind IP xxx.xxx.xxx.xxx, Steam port 8766, host port 27015, query port 27016, password protected no
    - whitelist size: 0
    - blacklist size: 0
    - lua api: disabled
    - http api: disabled
    - allow empty join: enabled
    - game setup control: disabled
    - sports play : disabled
    [S_API FAIL] SteamAPI_Init() failed; SteamAPI_IsSteamRunning() failed.
    Support for GlobalEndProfilerEvent not added yet for linux
    Edit-
    I've just read that this is normal and that it's probably my ports.
    Last edited by Laserbeak43; 18-05-2018 at 14:50.
    PSN Laserbeak43
    Steam Laserbeak43

  6. #6
    WMD Member Asturbo's Avatar
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    Asturias / Spain
    Posts
    712
    Platform
    PC
    I see your 3 server in the Steam List, in the PCARS2 browser and I logged one of them. Suppose you solved.
    Could it be that you server has dinamic IP in your LAN and changed in the last days?
    Last edited by Asturbo; 18-05-2018 at 15:29.
    CPU: Intel i7-8700K | GPU: nVidia GTX 1080 | RAM: Gskill 2x8GB DDR4 3200 | MB: Asus ROG Strix Z370 | SSD: Samsung 951 PCI 250GB | Monitor: Asus VG248 144Hz | Wheel: Fanatec CSL | SO: Windows 10 Pro 64bits
    WMD1 & WMD2 Gold Member /// Steam Profile /// Unofficial Issue List /// Button Box Label Template /// DS Flags Calculator
    The following user likes this Post: Laserbeak43


  7. #7
    Superkart Pilot
    Join Date
    May 2015
    Posts
    105
    Platform
    PC
    I haven't noticed any changes. Downloading new server files fixed the problems I was having. It could be possible that there is some dynamic IP changss going on. If something happens in the next week or so, I guess I'll know for sure.

    Thanks for all of your help.
    Last edited by Laserbeak43; 18-05-2018 at 19:09.
    PSN Laserbeak43
    Steam Laserbeak43
    The following user likes this Post: Asturbo


Similar Threads

  1. Replies: 1
    Last Post: 09-02-2018, 23:19
  2. Dedicated server not showing up in list (everything looks fine)
    By Piercy in forum Technical Help & Support (PC)
    Replies: 5
    Last Post: 26-09-2017, 15:27
  3. Unhandled Exception when Joining server/clicking the server browser
    By TurtleCrunchy in forum PC - Technical Help & Support
    Replies: 1
    Last Post: 07-02-2016, 01:57
  4. Dedicated server browser is down
    By optimalspieler in forum PC - Technical Help & Support
    Replies: 4
    Last Post: 23-05-2015, 08:41
  5. Dedicated Server Browser Not Working
    By flyoffacliff in forum Multiplayer
    Replies: 0
    Last Post: 17-05-2015, 02:59

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •