Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 14

Thread: Can't navigate menus

  1. #1
    Kart Driver Skilewis74's Avatar
    Join Date
    Sep 2018
    Location
    Ma
    Posts
    7
    Platform
    XBOX1

    Can't navigate menus

    HELP!
    I can't toggle through the menu, stuck in options. I can select anything there and when I select CONTROLS I can toggle through that submenu.
    I can't do ANYTHING else >

    I have PC2 on my X-Box One S.

  2. #2
    Superkart Pilot Juiced46's Avatar
    Join Date
    Mar 2017
    Location
    CT
    Posts
    679
    Platform
    XBOX1 X
    Are the menus gray? Sounds like the game did not finish installing
    Epson 4K Projector/100" Elite Screen/Xbox One X/Fanatec V2.5/CSL Elite Pedals w/LC/Trak-Racer RS8 Rig/
    *****For Sale Thrustmaster TX458 Italia wheel w/Pedals cheap. PM me for info*****
    The following user likes this Post: Konan


  3. #3
    Kart Driver Skilewis74's Avatar
    Join Date
    Sep 2018
    Location
    Ma
    Posts
    7
    Platform
    XBOX1
    The menu headings are cobalt (blueish grey) against a darkish grey and blue background.

  4. #4
    Superkart Pilot Juiced46's Avatar
    Join Date
    Mar 2017
    Location
    CT
    Posts
    679
    Platform
    XBOX1 X
    Quote Originally Posted by Skilewis74 View Post
    The menu headings are cobalt (blueish grey) against a darkish grey and blue background.
    Is the game fully installed. Can you post a picture?
    Epson 4K Projector/100" Elite Screen/Xbox One X/Fanatec V2.5/CSL Elite Pedals w/LC/Trak-Racer RS8 Rig/
    *****For Sale Thrustmaster TX458 Italia wheel w/Pedals cheap. PM me for info*****
    The following user likes this Post: Konan


  5. #5
    Kart Driver Skilewis74's Avatar
    Join Date
    Sep 2018
    Location
    Ma
    Posts
    7
    Platform
    XBOX1
    75% I could play Forza 7 when it was ~ 50%
    I set up a Tumblr account & posted a pic to my account
    skilewis74
    I can't figure how to post a direct link.

  6. #6
    Moderator Konan's Avatar
    Join Date
    May 2015
    Location
    Belgium
    Posts
    10,729
    Platform
    PS4 Pro
    Everything should unlock as soon as the game has downloaded 100 %

    You can post links from your sixth post on BTW...
    AN OUTLAW MIGHT GIVE IN TO DESTINY BUT HIS LEGEND LIVES ON FOR ETERNITY!

  7. #7
    Superkart Pilot Juiced46's Avatar
    Join Date
    Mar 2017
    Location
    CT
    Posts
    679
    Platform
    XBOX1 X
    Quote Originally Posted by Skilewis74 View Post
    75% I could play Forza 7 when it was ~ 50%
    I set up a Tumblr account & posted a pic to my account
    skilewis74
    I can't figure how to post a direct link.
    You need to be 100% installed. Every game acts different when trying to play it when not fully installed.
    Epson 4K Projector/100" Elite Screen/Xbox One X/Fanatec V2.5/CSL Elite Pedals w/LC/Trak-Racer RS8 Rig/
    *****For Sale Thrustmaster TX458 Italia wheel w/Pedals cheap. PM me for info*****

  8. #8
    Kart Driver Skilewis74's Avatar
    Join Date
    Sep 2018
    Location
    Ma
    Posts
    7
    Platform
    XBOX1
    I left it on when I went to bed, now 100% & everything seems to work

    But while driving, the gamE will randomly freeze for 0.5 to 10 seconds at least several times a minute. Longer freezes less often & shorter freezes more often. & I've only done practice time in a formula Ford. I but it would be much worse in a race or a much faster car.

    Can this be fixed? If not, can I alter settings so the freezes happen less often & shorter?

  9. #9
    GT5 Pilot Jezza819's Avatar
    Join Date
    May 2015
    Location
    Alabama
    Posts
    1,101
    Platform
    XBOX1 X
    I'm starting to get the freezes again. I replaced my Xbox One X because of this a few months ago but now it's showing back up on this new console.
    Xbox 1 X - Fanatec CSW V2 wheel - Fanatec V3 pedals

  10. #10
    Kart Driver Skilewis74's Avatar
    Join Date
    Sep 2018
    Location
    Ma
    Posts
    7
    Platform
    XBOX1
    Now the game is freezing when a ractrack is trying to load, so I effectivly can't do anything. Several times it froze at 33% loaded and today several times 25%. The only way I can get past it is restart the Xbox, but then have the same problem when I try to start a race in career mode.

    If I restart in Custom race, my car & all the others are floating in the sky. I can see the track boarders & some of the buildings but not the ground sureface. Kind of like everything got flooded with water. I've tried rebooting then using diff tracks but get the same thing.

Similar Threads

  1. Can't navigate with my TX anymore
    By keem85 in forum Technical Help & Support (PC)
    Replies: 9
    Last Post: 09-11-2017, 19:20
  2. Not being able to navigate menus legendary BUG!
    By honespc in forum Technical Help & Support (PC)
    Replies: 4
    Last Post: 25-09-2017, 10:51
  3. Exiting menus
    By z3r0cool77 in forum XB1 - Technical Help & Support
    Replies: 7
    Last Post: 17-12-2015, 15:51
  4. Lagging at menus
    By Inkabodpain in forum PC - Technical Help & Support
    Replies: 0
    Last Post: 06-12-2015, 16:34
  5. Cant navigate menu or select anything with Xbox one controller in game.
    By Klondike68 in forum XB1 - Technical Help & Support
    Replies: 10
    Last Post: 23-06-2015, 16:39

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •