Results 1 to 9 of 9

Thread: Buttons not saving in control assignment

  1. #1
    Kart Driver
    Join Date
    Jul 2015
    Posts
    38
    Platform
    PC

    Buttons not saving in control assignment

    I have reset assignment in options but when I try re-assigning button on wheel I keep getting already assigned to another button. Is their a profile, or config that I need to delete that will fix this and not delete my (setups)

    Thanks

  2. #2
    GT3 Pilot dault3883's Avatar
    Join Date
    Apr 2017
    Location
    North Carolina
    Posts
    3,697
    Platform
    PC
    Quote Originally Posted by RacerBoot View Post
    I have reset assignment in options but when I try re-assigning button on wheel I keep getting already assigned to another button. Is their a profile, or config that I need to delete that will fix this and not delete my (setups)

    Thanks
    try verifying the files on steam that fixes lots of little issues
    Jackie Stewart - "Sometimes you need to ease off in order to go faster"
    Intel Core i7-8700k cpu @ 3.7GHz 3.70GHz Ram:16GB 64 bit operating system Nvidia Geforce GTX 1080
    Steam ID: Dault3883 If u add me on steam send message on forum with ur steam id. If i dont know who the steam friend request belongs to i will ignore it.

  3. #3
    Kart Driver
    Join Date
    Jul 2015
    Posts
    38
    Platform
    PC
    Quote Originally Posted by dault3883 View Post
    try verifying the files on steam that fixes lots of little issues
    Did that.

  4. #4
    GT3 Pilot dault3883's Avatar
    Join Date
    Apr 2017
    Location
    North Carolina
    Posts
    3,697
    Platform
    PC
    Quote Originally Posted by RacerBoot View Post
    Did that.
    one other thing that works sometimes is completely uninstall and reinstall thats worked for me in the past
    Jackie Stewart - "Sometimes you need to ease off in order to go faster"
    Intel Core i7-8700k cpu @ 3.7GHz 3.70GHz Ram:16GB 64 bit operating system Nvidia Geforce GTX 1080
    Steam ID: Dault3883 If u add me on steam send message on forum with ur steam id. If i dont know who the steam friend request belongs to i will ignore it.

  5. #5
    WMD Member satco1066's Avatar
    Join Date
    May 2015
    Location
    Graz, Austria
    Posts
    1,591
    Platform
    PC
    as often mentioned here, rename your documents\project cars 2 folder and start pcars.
    A new resetted profile will be generated and you'll start from scratch.
    The renamed folder is a backup then, from where you can restore your setups etc.
    Every car could be a race car, as long as you have the balls to drive it like that !

    System MSI Mortar Titanium B450 | CPU Ryzen 5-1600x | RAM 32GB DDR4 | GPU RTX2080ti 11GB | OS Win 10 pro x64 V1903 | Screen Samsung KU6179 4k 49"
    Base Thrustmaster TS-PC Racer | Rim 458TX, GTE, T500RS Rim, TS-PC | Pedals Fanatec CSPv3 | Gearshifter TM T8HA | Button Box BBJ SimRacing 30F pro series
    HMD Oculus CV1 / HP Reverb | Motion Next Level Motion V3
    Devil's Core - Drivers Club ( german language )
    Closed Facebook Group: https://www.facebook.com/groups/941216635916992/

  6. #6
    Kart Driver
    Join Date
    Jul 2015
    Posts
    38
    Platform
    PC
    Quote Originally Posted by satco1066 View Post
    as often mentioned here, rename your documents\project cars 2 folder and start pcars.
    A new resetted profile will be generated and you'll start from scratch.
    The renamed folder is a backup then, from where you can restore your setups etc.
    Where within the P2 folder do I fine profiles?

  7. #7
    WMD Member Mad Al's Avatar
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Suffolk, England
    Posts
    3,175
    Just delete or rename the controller file

    Documents\Project CARS 2\savegame\<Your Steam ID>\project cars 2\profiles\default.controllersettings.v1.03.sav

    where <Your Steam ID> is your actual Steam ID Number

    i7 4770K - ASUS Z87-A - 16Gig DDR3 (2x 8G Crucial Ballistix PC3-12800) - ZOTAC GTX1080Ti FE with EVGA Hybrid Cooler - iiiyama ProLite B2783QSU - Oculus Rift CV1 - Samsung 840 250G SSD , WD 320G Blue, WD 6T Black, WD 2T Black, OCZ 120G Vertex 2 SSD, LiteOn iHAS122 DVD-RW - Creative Audigy 4 - Creative 5.1 speaker system - Logitech G19 - Gigabyte GM-M6880X Gaming Mouse - Fanatec GT3 RS V2 + CSP V3 + SSH Shifter - Windows 10 Home (64 bit).

    Second machine used for additional testing. i7-4790T - Asus H97-Plus - 16G DDR3 PC-12800 - EVGA RTX2060 - iiyama Prolite E2607WS - Oculus Rift CV1 - W10 Pro (64 bit) - xbox360 pad or Logitech DFP (all at stock speeds)

    HTPC - For testing of Steam Big Picture Mode (Hopefully from Media Portal 2) - i5-4590S - ASUS H81M-C - 8G DDR3 PC-10666 - Gigabyte GTX1050Ti - Windows 10 Home (64 bit) - xbox360 pad

  8. #8
    WMD Member satco1066's Avatar
    Join Date
    May 2015
    Location
    Graz, Austria
    Posts
    1,591
    Platform
    PC
    Quote Originally Posted by RacerBoot View Post
    Where within the P2 folder do I fine profiles?
    i know, its easy to ask here, but

    1. why don't you check the folder your self. There are just 5 to 10 subfolders
    2. that question was answered about 30 times in the forum

    Use brain, not keyboard !!!!
    Every car could be a race car, as long as you have the balls to drive it like that !

    System MSI Mortar Titanium B450 | CPU Ryzen 5-1600x | RAM 32GB DDR4 | GPU RTX2080ti 11GB | OS Win 10 pro x64 V1903 | Screen Samsung KU6179 4k 49"
    Base Thrustmaster TS-PC Racer | Rim 458TX, GTE, T500RS Rim, TS-PC | Pedals Fanatec CSPv3 | Gearshifter TM T8HA | Button Box BBJ SimRacing 30F pro series
    HMD Oculus CV1 / HP Reverb | Motion Next Level Motion V3
    Devil's Core - Drivers Club ( german language )
    Closed Facebook Group: https://www.facebook.com/groups/941216635916992/

  9. #9
    GT5 Pilot inthebagbud's Avatar
    Join Date
    May 2015
    Location
    all over the place like my driving!
    Posts
    1,883
    Platform
    PC
    I have found that using the reset to default usually works. This is the last option at the bottom of the list on the screen where you calibrate the wheel.
    CPU:i7 8700K | RAM:Corsair 32GB 3000MHz | GPU:Asus ROG GTX1080 Ti 11GB | Board:Asus Rog Strix Z370-E | Win 10 x64 |
    SEn:to suit | FF:100 | Sho:100 | Abs:50 | For:100 | SPr:100 | dPr:100 | Nat DMP :25| Nat FRI: 005|brF:50| F.EFF.INT:100
    Sim Lab P1 Rig| Fanatec DD2, Wheel Rim GT, Pedals V3 ,Shifter SQ

Similar Threads

  1. Not enough buttons on Wheel - too few buttons - Thrustmaster
    By MaestroGlanz in forum Project CARS on Xbox One
    Replies: 7
    Last Post: 06-10-2015, 18:21
  2. Remapping wheel buttons to work in control settings
    By konnos in forum PC - Technical Help & Support
    Replies: 1
    Last Post: 02-10-2015, 22:42
  3. Control config changed by button assignment
    By redrick in forum PS4 - Technical Help & Support
    Replies: 5
    Last Post: 03-09-2015, 05:18
  4. [ANSWERED] saving control settings
    By s3rdia in forum PC - Technical Help & Support
    Replies: 2
    Last Post: 07-06-2015, 09:51
  5. changing and saving gear shift buttons on xbox controller??
    By FormerFaun in forum XB1 - Technical Help & Support
    Replies: 5
    Last Post: 09-05-2015, 07:03

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •